Okan Buruk’tan zemin tepkisi


Maç sonunda konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Hatayspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, “Puan farkını açma şansımız vardı ama bunu başaramadık. Yanlış hamleler yaptık. Taktik faulleri çok iyi yaptılar. Maçın hakemi de çok fazla kart göstermedi. Daha iyi şeyler yapabilirdik, son 20 dakika daha üretken olabilirdik. Hatayspor’u kutlamak istiyorum. Kendi oyunumuzu oynamaya çalıştık. Kötü bir zemin vardı. Oyunu daha hızlı oynamamız gerektiğini söylemiştim. Penaltı pozisyonları var. Günün sonunda baktığımızda kaybettiğimiz bir maç oldu” dedi.

 

Tarih : 12 Kasım 2023 Pazar 12:03

Necdet TAŞ

Trendyol Süper Lig’in 12. haftasında Galatasaray, Mersin'de oynanan maçta Hatayspor'a 2-1 mağlup oldu. Bu sonuçla Galatasaray, ligdeki ilk mağlubiyetini aldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Beklediğimiz bir oyun oldu. Hatayspor kendi sahasında bekleyip hücum geçişlerini bekleyecekti. Öyle oldu. Yanlış hamleler yaptık. Taktik faulleri çok iyi yaptılar. Maçın hakemi de çok fazla kart göstermedi. Daha iyi şeyler yapabilirdik, son 20 dakika daha üretken olabilirdik. Hatayspor'u kutlamak istiyorum. Kendi oyunumuzu oynamaya çalıştık. Kötü bir zemin vardı. Oyunu daha hızlı oynamamız gerektiğini söylemiştim. Penaltı pozisyonları var. Günün sonunda baktığımızda kaybettiğimiz bir maç oldu. Çok yoğun, zor bir tempoda devam ediyoruz. Programları yoğunlaştıranlar fikstürü belirleyenler. Maçın pazar gününe koyulma şansı olabilirdi. Baktığımızda bir gün daha ekstra dinlenebilirdik. Bunu da kabul ediyoruz. Kadromuz, kalitemiz en iyisini yapabilecek şekilde. Futbolun içerisinde 3 günde 1 maç da var. İster istemez bir yorgunluk oluyor” dedi.

“HEDEFİMİZ ŞAMPİYON OLMAK”

Şampiyonlar Ligi maçının daha ağır ve yorucu olduğunu kaydeden Buruk, "Maç 3 gün sonraya konuldu. Belki pazar günü de bu maçı oynayabilirdik. Genel olarak Avrupa'da oynayan takımların bazıları 3 gün, bazıları 4 gün dinleniyor. Biz hep genelde 3 gün dinlenerek maçlara çıkıyoruz. Onun yanında bu periyot içerisinde hedefimiz tabii lider olmak, şampiyon olmak. Şampiyonluk yolunda hep kazanmak istiyoruz, 10 maçtır kazanıyorduk. Bu maçı da kazanıp araya girmek istiyorduk ama maalesef bu olmadı. Oyun bizim elimizdeyken yaptığımız hatalar rakibe yaradı. Rakibimiz maçın sonuna doğru kale önüne kadar çekildiler. Biz burada daha üretken olabilirdik. Burada kendimizi de üretme anlamında sonlandırma anlamında tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor. Ligde şu anda lideriz. Bu puanla buraya girmek önemli. O yüzden istediğimiz yerdeyiz aslında. Bu maçı da kazanarak araya girmek istiyorduk. Puan farkını açma şansımız vardı ama bunu başaramadık. Şampiyonlar Ligi'nde de 4 puanla son 2 maça girdik. Burada da kazanıp, gruptan çıkma şansımız devam ediyor. 2 kulvarda da emin adımlarla yürüyoruz. Tabii ki bu tür kazalar olacak. Çünkü çok yoğun maç temposundan geçiyoruz. Oyuncularımızın yorgunlukları, sakatlıkları oluyor. Burada da bu tür sonuçlar olacaktır. Önemli olan buradan tekrar bizim kazanarak geri dönmemiz. Takımıma bu anlamda güveniyorum. Milli Takım arası bize iyi gelecek diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA