Artık direnemiyoruz!


Mersin’de zincir marketlerin sokak aralarına kadar girmesi küçük esnafı isyan noktasına getirdi. Mersin Bakkallar ve Bayiler Odası hizmet binası önünde bir araya gelen esnaflar, büyük Alışveriş Merkezlerinin (AVM) küçük esnafı bitirdiğini söyledi. Mersin Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ramazan Turan, “Bunlar aslında bir market değil. İnsanlar zincir marketi daha önce bakkal zannediyorlardı. Ama pandemi sürecinde gördüler ki bunlar kasabı vuruyor, tavukçuyu vuruyor, pazarcıyı vuruyor, züccaciyeciyi vuruyor, elektronikçiyi vuruyor, esnafın tamamını etkiliyor. Artık direnemiyoruz. Türkiye’deki ticaretin belirli ailelere teslim edilmemesi gerekiyor” dedi.

 

Tarih : 25 Ekim 2023 Çarşamba 16:06

“KONUTLAR DÜKKANA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR”

Mersin’de zincir marketlerin sokak aralarına kadar girmesi küçük esnafı isyan noktasına getirdi. Mersin Bakkallar ve Bayiler Odası hizmet binası önünde bir araya gelen bakkal, telefoncu ve tekel bayi esnafı AVM’lere tepki gösterdi. Küçük esnafın zincir marketler ve AVM’ler karşısında haksız rekabetle yok olup eridiğinin altını çizen Mersin Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ramazan Turan, “Bakkalların zincir marketlerin ara sokaklara dahi girmesiyle her geçen gün sayıları azalıyor. Bakkal esnafı olarak, zincir marketlerin AVM'lerin şehir merkezinden uzak yerlerde açılmasını ve taşınmalarını ve bu tür iş yerlerine ruhsat verilmesini zorlaştırılmasını talep etmekteyiz. Mersin genelinde konutlar dükkâna dönüştürülüp zincir marketlere kiraya veriliyor. Buradan belediyelere, yetkililere sesleniyorum. Özellikle Güneykent ve Halkkent mahallelerinde konutlar dükkâna dönüştürülüyor. Benim bakkal açmama izin verilmiyor, ancak bir zincir market gelip orada işletme açabiliyor. Defalarca başvurmamıza rağmen maalesef sesimizi duyuramıyoruz. Artık direnemiyoruz. 3 Harfli AVM’ler kasabı vuruyor, tavukçuyu vuruyor, pazarcıyı vuruyor, züccaciyeciyi vuruyor, elektronikçiyi vuruyor, esnafın tamamını etkiliyor. Üç harfli AVM’ler benim esnafımın cebinden elini çek” şeklinde konuştu.

TATLI: “KAZANAMIYORUZ”

Esnafın artan girdi maliyetlerine dikkat çeken Mersin Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanvekili Vedat Tatlı ise, küçük esnafa uygun pos oranlarının çıkarılmasını talep ettiklerini ifade ederek, “Bakkal yüzde 4.5 kar oranıyla sattığı üründen banka pos oranı yüzde 3.5 alınmaktadır. Tütün firmaları ve bayiler bakkal esnafından daha çok kar etmektedirler. Tütün mamulleri kar oranının yeniden revize edilmesi ve bununla birlikte küçük esnafa uygun pos oranlarının çıkarılmasını talep etmekteyiz. Üyelerimizin dükkanlarında alkol satışı gece saat 22.00’dan sonra yasak, bu saatlerin ileri bir saatlere kadar esnetilmesini talep ediyoruz. Bakkal esnafına gelen elektrik faturaları büyük yük olmaktadır. Bakkal esnafına özel elektrik tarifesi talep etmekteyiz. Sigorta ve Bağ-kur prim gün sayısının eşitlenmesini istiyoruz. İş yerleri kira artışlarının konut kira artışlarında olduğu gibi yüzde 25’e tabi olarak düzenlenmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu. NECDET TAŞ’IN HABERİ

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA