Başarır; “İç ve dış borç miktarı 25 kat artmış”


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “AKP iktidara geldiğinde hazinenin iç ve dış borcu 243 milyar. Peki faiz indirmeye başlamadan önce yani 2021’de borçlar ne kadar? 2.2 trilyon. Peki bugün borç ne kadar 5.8 trilyon. 2002’den bugüne kadar iç ve dış borç miktarı 25 kat artmış. Büyük bir faiz sarmalı içerisindeyiz, faizin faturası 1.1 trilyonken bugün yaklaşık 5 trilyon. Bunu da emekliden, işçiden yani ezilen kesimden alan bir iktidar var” dedi.

 

Tarih : 19 Eylül 2023 Salı 17:14

Neşet TORUN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sorunlara dikkat çeken Başarır, “Milyonlarca vatandaşımız, öğrencimiz, memurumuz, emeklimiz, işçimiz çiftçimiz büyük sorunlar yaşıyor. Bunu görmezden gelen sürekli hikayeler anlatan bir iktidar var. İktidarda olduğu sürece ‘faiz inecek kimse faizi çıkartamaz, ben burada olduğum sürece faiz inmeye devam edecek’ diyen bir cumhurbaşkanı var. Birbirinden zıt akıldışı ekonomik programlar uyguladı. Önce faizi indirdiler, arttırmamakta direndiler, sonra faizi arttırmak zorunda kaldılar. Dolar 8 lira 50 kuruştan 27 liraya çıktı. Doların yükseldiğini görünce kur korumalı mevduat denen saçma sapan bir sistemi getirdiler” dedi.

“TÜRKİYE BİR FAİZ SARMALI İÇERİSİNDE”

 Bunun faturasının yılsonuna kadar yaklaşık 700 milyar olduğuna dikkat çeken Başarır, “Bunu karşılamak için halkın ekmeğinden içtiği sudan, elektriğinden, arabasına kadar vergi yüklediniz. Onlardan aldığınız vergiyi bir avuç zengine ilettiniz. Şimdi utanmadan, sıkılmadan ‘kur korumalı mevduat hedefine ulaşmıştır’ diyor. Evet, ulaşmıştır. Çünkü senin hedefin zengini daha çok zengin yapmak, fakiri daha çok fakirleştirmek. AK Parti iktidarı halka yüklediği vergi yükü her geçen yıl artıyor. Türkiye bir faiz sarmalı içerisinde. Lütfen rakamlara bakalım; bu yıl halktan 4 trilyon 270 milyar vergi alacağız diyor iktidar. 2024’te 7 trilyon 402 milyar lira toplanacağını söylüyor. Bu insanların katlanabileceği bir yük değil. Borç miktarlarına bakalım, bu rakamları ben açıklamıyorum. Beyefendinin bakanları açıklıyor. AKP iktidara geldiğinde hazinenin iç ve dış borcu 243 milyar. Peki faiz indirmeye başlamadan önce yani 2021’de borçlar ne kadar? 2.2 trilyon. Peki bugün borç ne kadar 5.8 trilyon. 2002’den bugüne kadar iç ve dış borç miktarı 25 kat artmış. Büyük bir faiz sarmalı içerisindeyiz, faizin faturası 1.1 trilyonken bugün yaklaşık 5 trilyon. Bunu da emekliden, işçiden yani ezilen kesimden alan bir iktidar var” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA