Gaziler Günü törenle kutlandı


Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” unvanının verilişinin 102. yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü Mersin’de Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

 

Tarih : 19 Eylül 2023 Salı 15:54

Neşet TORUN

Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” unvanının verilişinin 102. yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü Mersin’de Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle kutlandı.  Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ile Talat Dinçer Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mersin Milletvekili Havva Sibel Söylemez, İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, kent protokolü, gaziler, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı. Törende; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Mersin Valiliği, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi Başkan Yardımcısı Kemal Gülbeyaz tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapıldı.  Tören, bir öğrencinin şiir okuması ile sona erdi.

“19 EYLÜL GAZİLERİN GURUR GÜNÜDÜR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkan Yardımcısı Kemal Gülbeyaz, “19 Eylül Gaziler Günü, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazilik" unvanı verildiği gündür. 19 Eylül; vatan için canını vücudunu siper eden gaziler günüdür. 19 Eylül bedeli canla ve kanla ödenmiş bu toprakların vatan olmasında ve devletimizin bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür. 19 Eylül Kurtuluş Savaşı'nda, Kore'de, Kıbrıs'ta savaşın muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine, terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucuları ve 15 Temmuz'da meydana gelen hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilerin şeref günüdür. Bugüne kadar sergilenen her türlü hainlik, Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatansever ve kahraman askerleri ile kahraman polis, güvenlik korucusu ve vatandaşlarımız tarafından önlenmiş ve hüsrana uğratılmıştır. Asıl Türk milletinin bağrından çıkmış, şanlı ve şerefli Türk ordusu dün olduğu gibi bugün ve yarında vatanımızın bölünmez bütünlüğünün sigortası, hürriyet ve bağımsızlığımızın en büyük güvencesi ve dayanağıdır. İnanıyoruz ki kan dökülerek vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır” dedi. Törende gazilerle yakından ilgilenen Vali Ali Hamza Pehlivan, günün anısına gaziler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

GAZİLER GÜNÜ’NDE DERNEKLER ZİYARET EDİLDİ

Protokol üyeleri daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şubesi’ni ziyaret ederek, Dernek Başkanı Fatih Tuncer ve dernek üyeleri ile bir araya geldiler. Kent protokolü daha sonrasında ise Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanlığı ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Mersin İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek; Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız ve üyeler, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Mersin İl Başkanı Halil Kur ve üyeler ile bir araya gelerek, burada düzenlenen törende gazilerle buluştular.

KENT PROTOKOLÜ ÖĞLE YEMEĞİNDE GAZİLERLE BULUŞTU

Program, Mersin Valiliği tarafından Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen yemekle devam etti.  Yemeğe; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat eşi Nuran Fırat, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ve Talat Dinçer, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, kent protokolü, gaziler ve aileleri ile şehit aileleri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan yemekte, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan bir konuşma yaptı. Yemeğin ardından Mersin İl Müftüsü Aydın Yığman tarafından okunan dua ile yemek programı sona erdi.

GAZİLER GÜNÜ TARSUS’TA DA TÖRENLERLE KUTLANDI

“19 Eylül Gaziler Günü” Tarsus’ta da törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Alanı’nda yapılan törene Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, protokolün diğer üyeleri, Tarsus Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu, siyasiler, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Anıta çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda daha sonra günün anlam ve önemini belirtir konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA