Cumhur İttifakı Mersin’de coştu


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferi, Mersin’de Cumhur İttifakı’nı destekleyen vatandaşları sevince boğarken, AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan yüzlerce kişi davul zurna eşliğinde seçim sonuçlarını kutladı. Partililerin coşkusuna ortak olan Hazine ve Maliye Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Nureddin Nebati “Bu millet ’Bay Bay Kemal’ dedi. Dedik mi bay bay? Bu millet ilk gün ’Hay Hay Erdoğan’ dedi. Her şeye rağmen bu ülkenin ekonomisi sağlam mı, sağlam. Bu zafer milletin, Cumhur İttifakının zaferidir. Bu zafer ekonomi battı diyenlere rağmen, dolar şu kadar olacak diyenlere rağmen, bu iş yürümez diyenlere rağmen, bizimle dalga geçenlere rağmen zaferle sonuçlandı” dedi.

 

Tarih : 29 Mayıs 2023 Pazartesi 14:48

Necdet TAŞ

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 52'nin üzerinde oy alarak seçimi kazandı. Mersin'de de Cumhur İttifakı üyeleri, seçim sonuçlarının netleşmeye başlamasıyla birlikte merkez Toroslar ilçesinde bulunan AK Parti İl Başkanlığı önüne akın ederek kutlama yaptı. Davul zurna eşliğinde 'Erdoğan' sloganları atıp şarkılar söyleyerek seçim sonuçlarını kutlayan kalabalık, Erdoğan'a destek verdi.

“MİLLET; ‘BAY BAY KEMAL, HAY HAY ERDOĞAN’ DEDİ”

Milletvekili seçildiği Mersin'de partililerin coşkusuna ortak olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'de, otobüs üzerinden konuşma yaptı. Bugün Türkiye'nin günü olduğunu belirten Nebati, "Bugün ümmetin, bayrağın, devletin, milletin, vatanın günü. Onlar konuştu, biz hizmet dedik. Onlar hakaret etti, biz kavgaya değil hizmetkar olmaya geldik dedik. Onlar 'Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun' dediler. Onlar herkese ters gözle baktılar. Onlar bizi ötekileştirdiler. Biz onlar gibi olmayacağız. Biz zaferimizi barış içinde, ötekileştirmeden bir ve beraber herkese hizmet etmek, millete hizmet etmek, hakka hizmet anlayışla onlara da hizmet edeceğiz. Bu milletin ferasetini anlayamadılar. Bu millet 'Bay Bay Kemal' dedi. Dedik mi bay bay? Bu millet ilk gün 'Hay Hay Erdoğan' dedi. Her şeye rağmen bu ülkenin ekonomisi sağlam mı, sağlam. Bu zafer milletin, Cumhur İttifakının zaferidir. Bu zafer ekonomi battı diyenlere rağmen, dolar şu kadar olacak diyenlere rağmen, bu iş yürümez diyenlere rağmen, bizimle dalga geçenlere rağmen zaferle sonuçlandı" dedi. AK Parti listesinden Mersin Milletvekili seçilen HÜDAPAR’lı Faruk Dinç ise, “Yalan, iftira, hakaret, ötekileştirme, manipülasyon, algı ve şiddet ile başarı elde edilmez. Başarı, hakkaniyet, adalet ve hizmet ile elde edilir. Yakacağız, yıkacağız ve kökünü kazıyacağız söylemi kaybetti. Halk liderlerin söylemlerini çok iyi tartıyor. Umarım ders çıkarılır” dedi.

KIRATLI; “MİLLET İSTİKRARI SEÇTİ”

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı ise, “Ülkemiz, bir demokrasi sınavından daha alnının akıyla çıkmıştır. Öncesinde ve esnasında, seçimlere gölge düşürecek olayların yaşanmaması ve dahi bir 'Demokrasi Bayramı'  havasında geçmesi nedeniyle tüm dünyaya da örnek olmuştur. Geldiğimiz noktada milletimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile 'Yola devam' demiştir. İstikrarın ve yatırımların sürmesinden yana, 'Hizmet sürsün' istemiştir. Bu anlamda; Cumhurbaşkanımızın yüksek iradesiyle meclise giren yeni bir vekil olarak, tüm arkadaşlarım gibi milletimize hizmet yolunda bir nefer olacağımı belirtmek isterim. Herkesi, her kesimi kucaklayarak, "Türkiye Yüzyılı'nı birlikte inşa etmek için durmadan, yorulmadan yola devam edeceğim. Öte yandan seçim çalışmalarım kapsamında Mersinli hemşehrilerime verdiğim tüm sözlerin arkasında olduğumu ayrıca ifade etmek isterim. Bu vesileyle; milletime hizmet etme sevdamın önünü açan başta Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, birlikte çalışmaktan onur duyduğum ve çok şey öğrendiğim Hazine ve Maliye Bakanım Doç. Dr. Nureddin Nebati'ye, tüm hemşehrilerime, il ve ilçe başkanlarıma, kadın kolları, gençlik kolları il başkanlarıma ilçe başkanlarıma ve kıymetli yönetimlerine önceki dönem, yeni seçilen milletvekillerimize ve aday adayı arkadaşlarıma, kurucularımıza, sandıklarımızda görev yapan dava arkadaşlarımıza, mahalle yönetimlerimizden il başkanımıza kadar tüm teşkilat mensuplarımıza, tüm belediye başkanlarıma, meclis üyelerime, aileme ve seçim çalışmalarım süresince yanımda olan, destek veren dostlarıma ve çalışma arkadaşlarıma, seçim çalışmalarımızda yanımızda olan kıymetli basın mensuplarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

MHP’LİLER DE SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

MHP Toroslar İlçe Başkanlığı önünde düzenlenen kutlamalarda, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da hemşehrileriyle kucaklaştı, coşkuya ortak oldu. MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, Toroslar Ülkü Ocakları Başkan Yunus Emre Tugay, MHP Toroslar KAÇEP Başkanı Nilüfer Temiz’in ev sahipliğinde düzenlenen ve partililerin katıldığı kutlamalara; vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek sloganları atan vatandaşlar, ilçenin caddelerinde araçlarıyla konvoy yaparak, kutlamalara renk kattı. Başkan Yılmaz, partililer ve hemşehrileriyle ile birlikte halay çekerek Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Cumhur İttifakının başarısını kutladı. MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan; “Kazanan Türkiye’dir. Toroslar, Genel Başkanımız, Bilge Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’yi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı hiçbir zaman mahcup etmedi. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

“TEŞEKKÜRLER TÜRKİYEM”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da; “Bugün bir kez daha milli irade ve demokrasi kazandı. Aziz milletimizin iradesi ve güvenoyuyla Cumhurbaşkanlığı'na yeniden seçilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyor, Yeni Türkiye Yüzyılı’nın ülkemizin gücüne güç katmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.  Cumhur İttifakı’na, Cumhur İttifakı’nın kazanımlarına ve yüksek hedeflerine inandıklarını kaydederek, tüm hemşehrilerine teşekkür eden Başkan Yılmaz; “28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen Cumhurbaşkanı Seçimi’nin 2’nci turunda yeniden Cumhurbaşkanımız seçilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyor, yeni dönemin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. 28 Mayıs akşamı hep beraber zaferi kutlayacağız demiştik. Bu zaferi, hemşehrilerimizle birlikte coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşadık. Cumhur İttifakı’nın mimarları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Genel Başkanımız, Bilge Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’yi saygıyla selamlıyorum. Allah başımızdan eksik etmesin, sağlıklı, uzun ömürler versin inşallah. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partimizin il ve ilçe başkanlarına, sandık görevlilerimize, delegelerimize, hangi makamda ve görevde olursa olsun fedakârca çalışan herkese Toroslar, Mersin ve Türk Milleti adına şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

GÜLTAK: “MUTLUYUZ, GURURLUYUZ, SEVİNÇLİYİZ”

AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise, “Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanarak yeniden Cumhurbaşkanımız olarak davasına ve yoluna devam eden Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.  Mutluyuz, gururluyuz, sevinçliyiz. 29 Mayıs’tan itibaren kaldığımız yerden hizmete ve mücadeleye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız ve Milletvekillerimizden aldığımız güç ve destekle, Akdeniz ve Mersin’i daha yaşanılır, daha konforlu ve daha güzel bir hale getireceğiz. Akdeniz’de sağladığımız barış, huzur, kardeşlik ve güven ortamı güçlenerek devam edecek. Akdeniz ve Mersin, Türkiye’nin yükselen yıldızı olacak.  Seçim dönemi boyunca sahada görev alan Hazine ve Maliye Bakanımız Doç. Dr. Sayın Nureddin Nebati’ye, Milletvekillerimize, Cumhur İttifakı teşkilatlarına, Meclis üyelerimize, il, ilçe, kadın ve gençlik kolları teşkilatlarımıza ve bizlere gönül veren, gece gündüz demeden emeği ve yüreğiyle her daim yanımızda olan yol arkadaşlarımıza en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Aziz ve fedakâr milletimiz, Türkiye Yüzyılına yine Dünya Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde yürümeye bir kez daha karar vermiştir. Halkımız bir kez daha tarih yazmış, 7 düvel de bir araya gelse Dünya Lideri’ni yıkamamıştır. Türkiye Yüzyılı idealimize 85 milyon tek yürek olup varacağız inşallah. Bilinmelidir ki hepimiz kazandık, bütün Türkiye olarak kazandık. Tüm ülkemize, vatandaşlarımıza hayırlı ve kutlu olsun. Seçim döneminde gönüllerini ortaya koyarak çalışan tüm yol arkadaşlarımıza da en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Elbette daha gidecek çok yolumuz, yapacak çok işimiz var. 2024 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerden de hem tüm Türkiye’de hem de Mersin’den daha çok güçlenerek çıkacağız. Bir kez daha Türkiye Yüzyılı bizlere kutlu olsun, yolumuz açık olsun! Bize bir kez daha zafer yaşatan milletimize en kalbi sevgi, saygı, şükran ve muhabbetlerimi arz ediyorum” şeklinde konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI ANAMUR’DA DA BÜYÜK COŞKU YAŞADI

Mersin’in Anamur ilçesinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2. Turda seçimi alarak 13. Cumhurbaşkanı seçilmesini coşku ile kutladı. Cumhuriyet Meydanında yapılan kutlama, havai fişeklerle taçlandırıldı. Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, AK Parti İlçe Başkanı M. Feyzullah Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Adnan Gübbük, büyük Birlik Başkanı Mustafa Kemal Aslan ve yoğun bir katılımın gerçekleştirildiği kutlamada Bayraklarının yanında, Ak Parti, MHP ve Büyük Birlik Partisinin bayrakları meydan renklendirdi. AK Parti İlçe Başkanı M. Feyzullah Yılmaz ve Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, yaptıkları konulmalarda, Türk Milletinin, Devletimizin kuruluşunun 100. Yıldönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yola devam kararı aldıklarını dile getirdiler. Başkan Kılınç, “Seçimin biri biter biri başlar. 10 ay sonra Cumhur İttifakı olarak Mersin merkez başta olmak üzere tüm ilçelerimizi de alacağız. Biz zalim değiliz, zulmetmeyiz. Tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum.” Dedi. Konuşmaların ardından Başkan Kılınç ve Ak Parti İlçe Başkanı M. Feyzullah Yılmaz, Genç Osman Marşı, Erik dalı eşliğinde  meydanda halkla oynadılar.  Kılınç ve Yılmaz bir süre omuzlarda taşındı. Anamur sadece meydanda değil, caddelerde de hareketli idi. Konvoylar geç saatlere kadar korna ve müzikler eşliğinde cadde ve sokakları hareketlendirdiler.

ALDEMİR, MERSİNLİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Öte yandan yazılı bir açıklama yapan AK Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir, “14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta yapılan seçimlerde AK Parti ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, aziz milletimizin teveccühü ile yine bir kez daha zafer yazmıştır. Bu seçimin kazananı Mersin oldu, Türkiye oldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Liderliğinde Büyük Türkiye Zaferi Mersinimize ve Ülkemize hayırlı olsun. Başlasın Türkiye Yüzyılı. Büyük Türkiye Zaferine giden yolda; Bakanımız Sayın Nureddin Nebati’ye, Mersin’de çalışmalara katılan Önceki Dönem Bakanlarımıza ve Mersin Koordinatörümüz Sayın Alim Tunç’a, Milletvekillerimize, Önceki Dönem Milletvekillerimize, Milletvekili Adaylarımıza, Milletvekili Aday Adaylarımıza, İl Yönetim Kurulu Üyelerimize, İl Kadın Kolları Başkanımıza ve teşkilatlarına, İl Gençlik Kolları Başkanımıza ve teşkilatlarına, İlçe Başkanlarımıza ve Teşkilatlarına, Mahalle Başkanlarımıza ve Yönetimlerine, Önceki dönem İl ve İlçe Yöneticilerimize, İl SKM, İlçe SKM ve ekiplerine, Cumhur İttifakı İl - İlçe Başkanları ve Teşkilatlarına, Cumhur İttifakı Belediye Başkanlarımıza, Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyelerimize, Cumhur İttifakının her kademe mensuplarına, Demokratik ve güvenli bir seçim için mücadele eden emniyet mensuplarımıza, adliye ve sağlık çalışanlarımıza, Milletimizin attığı her bir oya emanet gözüyle bakarak sandıklarda görev yapan bütün dava ve yol arkadaşlarıma ve en önemlisi demokrasi şölenine katılan aziz milletimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA