Avrupa’yı Adana serinletecek


Adana’da yıllık 500 bin set üretim kapasiteli 150 milyon dolar yatırımla kurulan klima fabrikasında ilk klimanın yıl sonu banttan inmesi bekleniyor. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kubilay Kurluk, “Pandemide tedarik zincirinin kırılmasıyla gözler Türkiye’ye kaydı. Adana’dan bütün dünyaya klima satmayı planlıyoruz” dedi.

 

Tarih : 29 Mayıs 2023 Pazartesi 14:07

Kentte uzun yıllardır faaliyet gösteren Kurluk İthalat İhracat Limited Şirketi, kendi markası ile piyasaya sunduğu klimaları Adana’da üretmeye karar verdi. Şirket, D-400 karayolu üzerinde bulunan yönetim binasının yanındaki 16 bin metrekarelik alana son teknolojiyle donatılmış fabrikayı kurmak için 2 sene önce çalışmalara başladı.

MAKİNELER GELDİ, ÜRETİM YILSONUNDA

Fabrikanın kurulumu tamamlanırken yurt dışından getirilen makineler fabrikaya kurulmaya başlandı. Fabrikanın yılsonunda üretime girmesi ve artık Adana’dan dünyaya klima satılması hedefleniyor. İhlas Haber Ajansı’na konuşan FujiPlus Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kubilay Kurluk, 150 milyon dolarlık yatırımı Adana’ya kazandırdıkları için mutlu ve gururlu olduklarını belirtti. Kurluk, “Yatırımlarımıza faz faz başlıyoruz ve yatırım bitimindeki maliyet yaklaşık 150 milyon dolar. Bu yatırımı Adana’ya kazandırdığımız için gururluyuz. Adana’dan bütün dünyaya klima satmayı planlıyoruz ve bunun için heyecanlıyız” ifadelerini kullandı.

“GÖZÜMÜZ AVRUPA PAZARINCA OLACAK”

Fabrikada ilk etapta yaklaşık 300 kişinin istihdam edileceğini, ilave bölümlerinde açıldıkça çalışan sayısının artacağını aktaran Kurluk, Avrupa’nın artık klimalarını Adana’dan alacağını ve zamandan tasarruf edileceğini vurgulayarak şunları söyledi: “Pandemi döneminde tedarik zincirinin kırılmasıyla gözler Türkiye’ye kaydı. Türkiye, Çin’den sonra dünyanın en büyük beyaz eşya üreten ülkesi. Burada bizim yaptığımız yatırımlarla gözümüz Avrupa pazarınca olacak. Çin’in halihazırda hakim olduğu pazarları Türkiye’ye bağlamak ve bu ürünlerin ihracatını Türkiye’den yapmak istiyoruz.” (İha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA