Bir çağrı da TMMOB’dan!


Pazar Günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri için bir sandığa gitme çağrısı da Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri İbrahim Yücesoy, “Gençlerimizin gelecek kaygısıyla yurt dışına gitmediği, barınma yokluğundan tarikatlara, cemaatlere teslim olmadıkları günler için, yer üstü ve yer altı kaynaklarımızın yağmalanmaması, doğanın ve geleceğimizin tahrip edilmemesi için, imar barışları ve denetim sisteminin yanlışlıklarından dolayı depremlerde binlerce yurttaşımızı kaybetmemek için, tüm yurttaşlarımızı 28 Mayıs tarihinde seçimlerde oy kullanmaya ve sandıklarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

 

Tarih : 25 Mayıs 2023 Perşembe 14:29

Neşet TORUN

Ülke 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine kilitlendi. Pazar Günü yapılacak seçimlere için bir sandığa gitme çağrısı da Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu’ndan geldi. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yaparak halka, “Oylarımıza, demokrasiye, geleceğimize sahip çıkalım” mesajı verdi.  Ortak metni okuyan TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu Sekteri İbrahim Yücesoy, “Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden birisi olan Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri 28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek. Her zaman demokrasiye inanmış ve yaşamımızı cumhuriyet ilkelerine göre sürdüren Mersinli yurttaşlar olarak; cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz ve arkadaşlarının bizlere emanet ettiği seçme ve seçilme hakkının kilidi olan sandıklara sahip çıkacağız. Hem oyların verilmesi hem de akabinde oyların güvenli bir şekilde sayılması ve tutanak altına alınması için tüm halkımızı göreve davet ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimi ülkemizin geleceği için önem arz etmekte olup bizler vatandaşlık görevimizi yaparken; bu seçim ile ülkemizi beş yıl yönetecek olan Cumhurbaşkanını değil, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının kaderini de belirleyeceğimiz için yeniden sandık başında olacağımızı ve bu seçimde ülkemizin bir kişi tarafından yönetilmesi ile Cumhuriyetimizi eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, laik temeller üzerinde yeniden inşa edebilme umudu arasında bir tercih yapacağımızı biliyoruz” şeklinde konuştu.

“OYUNUZU KULLANIN VE SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN”

Vatandaşların niçin sandığa gitmeleri gerektiğini sıralayan Yücesoy, “Halk egemenliğine ve güçler ayrılığına dayalı çoğulcu bir demokratik yönetim sistemi için, adaletin, sosyal hukuk devletinin, laikliğin, barışın, tüm kimliklerin, temel insan haklarının güvence altına alındığı, eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik bir anayasa için, cemaat, tarikat ve çeteler gibi hukuk dışı yapıların ve siyasal odakların yargıyı yönlendirmeye yönelik girişimlerini engellemek için, yargı bağımsızlığı için, her yurttaşın mahkemelerde eşit sayılması için, üniversitelerin özerkliği ve topluma faydalı bilimsel eğitimler almış bireyler yetiştirilmesi için, ülkemizin toplumsal ve sosyal değerlerinin gelecekte sığınmacılar tarafından bozulmaması için, meslek odalarının, kamusal hizmet ve kamusal denetim işlevlerinin güçlendirilmesi toplum yararına çalışmalarının engellenmemesi için, kadınların ve çocukların üzerindeki sömürü ve saldırıların tüm boyutlarıyla yok edildiği, kadın ve çocuk haklarına özenle sahip çıkılacak hukuksal ve toplumsal ortam için, gençlerimizin gelecek kaygısıyla yurt dışına gitmediği, barınma yokluğundan tarikatlara, cemaatlere teslim olmadıkları günler için, yer üstü ve yer altı kaynaklarımızın yağmalanmaması, doğanın ve geleceğimizin tahrip edilmemesi için, imar barışları ve denetim sisteminin yanlışlıklarından dolayı depremlerde binlerce yurttaşımızı kaybetmemek için, tüm yurttaşlarımızı 28 Mayıs tarihinde seçimlerde oy kullanmaya ve sandıklarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA