TKDK Mersin’de 486 projeye destek verdi, 2,5 milyarlık yatırım yapıldı


Mersin’de, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mersin İl Koordinatörlüğünce 486 projeye verilen 841,2 milyon liralık hibe desteği ile 2,5 milyar liralık yatırım yapıldığı, 4 bin 30 kişiye ise isdihdam sağlandığı bildirildi.

 

Tarih : 25 Mayıs 2023 Perşembe 12:21

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mersin İl Koordinatörlüğü'nde düzenlenen değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantıda Vali Pehlivan, tamamlanan, devam eden ve planlanan projeleri hakkında İl Koordinatörü Beytullah Uygur’dan bilgi aldı. Toplantıda, 2011 yılından bugüne kadar, Mersin'inin de içinde olduğu 42 ilde tarım ve hayvancılık başta olmak üzere kırsalda 16 sektördeki yatırımlara yüzde 40 ile 70 arasında hibe sağlayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun, 2011 yılından bugüne kadar ödenen toplam hibe tutarı dikkate alındığında Mersin'in, IPARD Programının uygulandığı 42 il içerisinde birinci sırada yer aldığı bilgisi verildi. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu vasıtasıyla Mersin'de yatırım tutarı 1,7 milyar TL, toplam hibe tutarı ise 841,2 milyon TL olan 486 proje ile sözleşme imzalandığı, işlemleri tamamlanan 438 projeye 563,2 milyon TL destek ödemesi yapılarak 4 bin 30 yeni istihdam sağlandığı kaydedilirken, bu hibeler sayesinde 2.5 milyar liralık yatırım yapıldığı ifade edildi. Mersin'de ayrıca destek sağlanan IPARD hibelerinde 486 projenin 217’si kadın, 269’u ise erkek yatırımcı olduğu belirtilirken, ödenen AB kırsal kalkınma hibelerinin yüzde 73’ünün genç ve kadın yatırımcıya sağlandığı kaydedildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA