Kapılar Projesi’nin son durumu anlatıldı


Mersin International Port (MIP) Yetkilileri Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) düzenlenen toplantı ile lojistik sektör temsilcilerine liman giriş çıkışlarını rahatlatacak Kapılar Projesi’nin son durumu hakkında bilgi verdi. Projenin büyük bölümünün tamamlandığı ifade edilen toplantıda tümüyle tamamlanıp hizmete açılmasının 2024 yılını bulacağı kaydedildi.

 

Tarih : 24 Mayıs 2023 Çarşamba 15:51

Haber Merkezi

MTSO’da düzenlenen toplantı ile lojistik sektör temsilcilerine kapılar projesinin son durumu anlatıldı. MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bucuge, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aktoğ, Mersin Nakliyeciler Derneği Başkanı ve MTSO Meclis Üyesi Mehmet Bozkurt, lojistik sektörüne yönelik MTSO Meslek Komitelerinin Meclis ve Komite üyeleriyle sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda MIP Proje Müdürü Serkan Mahmutoğlu çalışmada gelinen son durumu aktardı.

KAPILAR PROJESİ LİMANIN BÜYÜMESİNİN BİR PARÇASI

Kapılar Projesi’nin limanın büyümesinin bir parçası olduğuna değinen Mahmutoğlu, “Limanın kapasitesi artık yetmiyor ve büyümesi için de sürekli projeler geliştiriliyor. Bunun için önce daralan alanları tespit edip nasıl genişletebileceğimizi saptıyoruz. Bu saptamalar sırasında hedef genişliğe EMH II Kapasite Artırım Projesi’nin bir parçası olan Kapılar Projesi’yle ulaşabileceğimizi görerek çalışmaya başladık. Kuracağımız otomasyon sistemiyle kent trafiğinde rahatlama sağlamış olurken liman operasyon verimliliğini de artırmış olacağız” dedi.  Proje kapsamında yeni giriş çıkışlar, yeni yollar, altyapı sistemleri planlandığına değinen Mahmutoğlu, çalışmalar tamamlandığında mevcut güzergahın değişeceğini, liman içerisinden yapılacak yol ile mevcuttaki D ve B kapılarının biri kargo diğeri konteyner olmak üzere yalnızca çıkış kapısı olarak kullanılacağını, C kapısının da kapanacağını bildirdi. Liman içi yolun tamamlanmasıyla birlikte güzergahı oraya çevirip, kalan yol çalışmaları için Haziran ayı içinde 132. Caddeyi Ekim ayına kadar kapatacaklarını kaydeden Mahmutoğlu, ardından su ve elektrik gibi altyapıya yönelik çalışmaları paylaştı.

ARAÇ REZERVASYON SİSTEMİ EYLÜL AYINDA DEVREYE GİRECEK

Mahmutoğlu’nun ardından söz alan MIP Dijital Ürünler Müdürü Emre İşbilen ise araç giriş sistemlerindeki düzenlemelere değindi. Plaka bazlı, tarih ve saate dayalı araç rezervasyon sistemini Eylül ayında uygulamaya almayı hedeflediklerini kaydeden İşbilen, uygulama öncesinde MIP port portal üzerinden kargo getiren araçların plaka atamalarını ilgili ARF 02, ARF 05 ya da ARF 09 gibi atamalarına başlanacağını duyurdu. “Girişler TOKİ’den başladığında aynı anda dolu giren kargo araçlarının hepsine ARF’ye bağlanma şartı getirilecek. ARF ataması olmayan araçların girişine ilk etapta izin verilecek ama çıkış için puantör el terminaline bu aracın plakası düşmeyeceği için çıkışı sağlanamayacak” diyen İşbilen, bu nedenle Araç Rezervasyon Sistemi öncesi ilgili uygulamaya gerekli desteğin sağlanması konusunda sektör temsilcilerinden destek istedi. Eylül ayında araç rezervasyon sistemine geçişle birlikte, rezervasyonun mutlaka bir ARF bağlantısı arayacağını kaydeden İşbilen, Haziran ayında geçilecek bu on aşamanın eksikliklerinin tespitinin son derece önem arz ettiğini vurguladı. Araç Rezervasyon sistemi ile birlikte bir ARF’ye bağlanmamış araçların rezervasyon yapamayacağı, dolayısıyla rezervasyon ataması olmayan araçların limana girişine izin verilemeyeceğini hatırlatan İşbilen, bu nedenle bugünden ilgili çalışmanın tüm kesimlere duyurulup çalışma yapılması konusunda sektörün desteklerini beklediklerini belirtti. Toplantı soru cevap bölümüyle son buldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA