Mersin için dönüm noktası olacak!


Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyol şantiyesini ziyaret eden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, projenin Mersin için dönüm noktası olduğunun altını çizerek, “Projenin zaman ve enerjiye katkısı büyük. Şu anda normalde seyahat süresi 45 dakika, fakat yazın özellikle de hafta sonlarında 2,5 saate çıkıyor. Seyahat süresini 18 dakikaya düşürerek hem zaman hem de ekonomiye ciddi bir şekilde maliyeti olan enerji konusunda da tasarrufta bulunmuş olacak” dedi.

 

Tarih : 24 Mayıs 2023 Çarşamba 14:23

Necdet TAŞ

Hazine ve Maliye Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Nureddin Nebati, tamamlandığında bünyesinde 7 tünel, 5 viyadük, 2 otoyol hizmet tesisi barındıracak ve 53 km uzunluğunda olacak olan Çeşmeli - Kızkalesi - Taşucu otoyolunun inşasını yerinde takip ederek çalışmaların gidişatı üzerine Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Fidan ve diğer yetkililerden detaylı bilgi aldı. Proje kapsamında şu anda köprü imalatının başladığı bilgisini veren Nebati, “Bu otoyol çok hızlı bir şekilde tamamlanacak ve Mersin için dönüm noktası olacak. Vatandaşlarımızın özellikle yazın yaşadıkları trafik sıkışıklığı problemini çözecek ve aynı zamanda Mersin ve ülke ekonomisine ciddi katkıları sağlayacak. Bu proje yaklaşık maliyet itibarıyla 8,5 milyar lira ve 42 kilometresi ana gövde 11 kilometresi de 5 bağlantı yoluyla tamamlanmak üzere toplam 53 kilometre uzunluğunda projelendirilmiş şekilde başlamış durumda” ifadelerini kullandı.

YILLIK TASARRUFU 1 MİLYAR TL OLACAK

İlk etabın 5 köprülü kavşak, yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda 7 tünel, 1616 metre uzunluğunda 5 viyadük, 2 otoyol hizmet tesisi, bir de bakım işletme tesisi olmak üzere devasa alan ve uzunluğu ifade eden Bakan Nebati, “Projenin zaman ve enerjiye katkısı büyük. Şu anda normalde seyahat süresi 45 dakika, fakat yazın özellikle de hafta sonlarında 2,5 saate çıkıyor. Seyahat süresini 18 dakikaya düşürerek hem zaman hem de ekonomiye ciddi bir şekilde maliyeti olan enerji konusunda da tasarrufta bulunmuş olacak. Projenin birçok alana katkısı var. Sadece şu 42 kilometrelik otoban ve bağlantı yollarıyla yıllık tasarrufu ülkemize 1 milyar lira civarında olacak. Böylelikle bölgedeki turizm, sanayi ve tarımın canlanmasının yanında Mersin Limanı ve Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın da ulaşımında kolaylık sağlayarak büyük bir atılımı da gerçekleştirmiş olacağız. Mersin'imize ve ülkemize bu otoban hayırlısı olsun. Çok kısa bir süre içerisinde de hep birlikte açılışında bulunmak dileğiyle” diye konuştu.

ÇEŞMELİ-ERDEMLİ-SİLİFKE-TAŞUCU OTOYOL PROJESİ

Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi, mevcut Mersin-Adana-Gaziantep Otoyolu’nun Çeşmeli Kavşağı mevkiinden başlayarak, Erdemli ve Kızkalesi yerleşimlerinin kuzeyinde, D400 (Mersin-Antalya) Devlet Yoluna paralel olarak ilerliyor ve Kızkalesi Kavşağı ile D400 (Mersin-Antalya) Devlet Yoluna bağlanarak son buluyor. Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi, mevcutta işletmede olan TAG (Tarsus-Adana-Gaziantep) Otoyolu'nun devamı niteliğinde olup, Mersin-Adana-Gaziantep-Şanlıurfa arası otoyol bağlantısını sağlamış olacak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA