Halim Yiğit istifa etti


Bu yıl mücadele ettiği TFF 3. Lig’de şampiyon olarak TFF 2. Lig’e yükselen Yeni Mersin İdman Yurdu’nda Basın Sözcüsü Halim Yiğit istifa etti. İstifasıyla ilgili bir açıklama yapan Yiğit, “Kulüp Yönetim Kurulu Üyeliği ve Basın Sözcülüğü görevinden ayrılmış bulunmaktayım. Şanlı İdman Yurdu’muzun daha üstün başarılara kavuşması için bir yönetici sorumluluğuyla sonuna kadar destek olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Görev aldığım süre içerisinde farkında olmadan üzdüğüm, kırdığım yol arkadaşım, kardeşim olmuşsa helallik istiyorum” dedi.

 

Tarih : 24 Mayıs 2023 Çarşamba 13:35

Necdet TAŞ

Bu yıl Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig'de mücadele eden Yeni Mersin İdman Yurdu, sezonu 68 puanla şampiyon tamamlamasının ardından 2. Lig'e yükseldi. Kentte sokakların kırmızı-laciverte büründüğü ve şampiyonluk sevinçlerinin yaşandığı sıralarda, gelen istifa haberleri herkesi şaşırttı.

“İDMAN YURDU İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK”

İstifasıyla ilgili bir açıklama yapan Yiğit, “Değerli Mersinliler, Büyük İdman Yurdu Taraftarları; Kulüp Başkanımız Sayın Metin Saltık öncülüğünde, kaderine terk edilen MİY efsanesinin küllerinden doğmasına vesile olmanın, Süper Amatör Lig’den bu güne kadar azimle, heyecanla ve büyük fedakarlıklarla 2. Lige kadar taşımanın ve gururunu, bu şehre Yeni Mersin İdman Yurdu’nu hediye etmenin, Tesis projesi ve store mağazamızı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu güne kadar verdiğimiz tüm sözleri tutmak için gece gündüz demeden çalıştık ve şükürler olsun ki hepsini büyük engellere ve zorluklara rağmen alnımızın akıyla yerine getirdik. Bu zorlu mücadelede yüreğini koyan, Başta Kulüp Başkanımız Sayın Metin Saltık’a (ki bu onurlu başarı serüveninde neler çektiğini en iyi bilen birisiyim), uyum içerisinde çalışmaktan onur ve mutluluk duyduğum Yönetim Kurulu’ndaki çalışma arkadaşlarıma, bizlere şampiyonluk sevincini ve mutluluğunu yaşatan hepsi birbirinden değerli futbolcu kardeşlerime, Sportif Direktörümüz Vedat Çoban ve Teknik Heyetimize, Kulüp emekçisi kardeşlerime, İdman Yurdumuza ömrünü adamış Kırmızı Şeytanlar Taraftar Grubumuza ve Tribün Liderlerimiz Murat Tanış, Büyük Albay Mustafa Demirtaş, Serdal Gül kardeşlerimize ve diğer tüm isimsiz kahramanlarımıza, tüm taraftarlarımıza, şehrimize ilk atandığı günden başlayarak başarılı çalışmalarının yanısıra Kulübümüze verdiği destek ve ektiği sevgi tohumlarıyla gönüllerde taht kuran Mersin Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan’a, özellikle bu sezon şampiyonluk yolunda katkısını esirgemeyen ve her ihtiyacımızı karşılamaya gayret eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e, her şartta, her koşulda Takımını yalnız bırakmayan Basın Emekçilerimize, tüm İlçe Belediye Başkanlarımıza, Milletvekillerimize, Vali Yardımcımız Sayın İbrahim Küçük’e, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Ökkeş Demir ve çalışma arkadaşlarına, desteğini esirgemeyen Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, maddi manevi gönülden yanımızda olan tüm dostlarımıza şahsım adına teşekkür ederim. Hiçbir şahsi çıkar gözetmeksizin büyük fedakarlıklarla ve onurla bugüne taşıdığım bayrağı artık devretmenin zamanı gelmiştir. Kulüp Yönetim Kurulu Üyeliği ve Basın Sözcülüğü görevinden ayrılmış bulunmaktayım. Şanlı İdman Yurdu’muzun daha üstün başarılara kavuşması için bir yönetici sorumluluğuyla sonuna kadar destek olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Görev aldığım süre içerisinde farkında olmadan üzdüğüm, kırdığım yol arkadaşım, kardeşim olmuşsa helallik istiyorum. Benim de hakkım helal olsun. Her şey için teşekkürler Mersin. Sevgi ve saygılarımla” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

TFF 3. Lig 1. Grupta geçtiğimiz hafta sonu oynan Mersin İdman Yurdu-Yomraspor maç sonunda şampiyonluk kutlamaları için tribünleri selamlamak isteyen Hazine ve Maliye Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Nureddin Nebati taraftarların protestosuyla karşılaşmış ve maraton tribünündeki taraftarlar Bakan Nebati’yi yuhaladı, “Mecliste Hizbullah istemiyoruz”, “Mustafa Kemalin askerleriyiz” şeklinde tezahüratlar yapmıştı. Bakan Nebati’nin stattan ayrılmasının ardından polis bazı taraftarları gözaltına almış ve gözaltına alınan taraftarlara “Protesto ve sloganları siz mi organize ettiniz” şeklinde sorular sormuş sonra da serbest bırakmıştı. Polis ayrıca Mersin İdman Yurdu Başkanı Metin Saltık’ı da bilgisine başvurmak üzere emniyete davet etmişti. Bakan Nebati’yi hedef alan protestonun ardından sosyal medyada Kırmızı Şeytanlar adlı bir grup tarafından şu açıklama yapılmıştı; “Şeytanlar Grubu olarak tek dünya görüşmüz Mersin İdman Yurdu’dur. 25 bin kişilik bir stadyumda olan münferit siyasi olaylar şampiyonluğumuza gölge düşüremez. Türkiye’nin en kozmopolit şehirlerinden biri olan şehrimiz Mersin’de dil, din, ırk, siyasi görüş fark etmeksizin Mersin İdman Yurdu’muz siyaset üstüdür.  Sağa sola kaymaz yolumuz Mersin İdman Yurduluyuz!” Mersin İdman Yurdu yönetimi de protestoların ardından şu açıklamayı yapmıştı, “Yeni Mersin İdman Yurdu Kulübü olarak bugüne kadar tüm siyasi görüşlere saygımızı ve mesafemizi koruyarak şehrimizin takımının siyaset üstü olduğu bilinciyle hareket ettik. Bugünkü maçın ardından şampiyonluğumuzu gölgede bırakan, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Nureddin Nebati’ye karşı yapılan olumsuz davranışları kınıyoruz.” Tüm bunlara rağmen Yeni Mersin İdmanyurdu'nda Başkan Metin Saltık, yönetici Ümit Saltık ve Basın Sözcüsü Halim Yiğit istifa etmişti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA