TİP’ten depremzedeler için ‘Hatay’a Bir Bilet’ kampanyası


Deprem nedeniyle Mersin’e gelen Hataylı seçmenlerin şehirlerinde oy kullanabilmesi için TİP’ten ‘Seçmen Köprüsü, Hatay’a Bir Bilet’ kampanyası duyuruldu.

 

Tarih : 30 Nisan 2023 Pazar 16:49

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin İl Örgütü, Hatay’da depremden dolayı Mersin’e göç etmek zorunda kalan yurttaşlar için 14 Mayıs’ta oy kullanabilmelerini sağlamak amacıyla ‘Seçmen Köprüsü, Hatay’a Bir Bilet’ kampanyasını duyurdu. Kampanya kapsamında depremden sonra Hatay’ın Defne, Antakya, Samandağ ve Arsuz ilçelerinden Mersin’e göç eden yurttaşların oy kullanmaya gidebilmesi ve oy kullanacak kişilere bilet desteği sağlayacak yurttaşlar için “0543 119 60 33” irtibat numarasına ulaşması çağrısı yapıldı.  TİP Mersin Milletvekili adayı ve Hatay Deprem Koordinatörü Doç. Dr. Hakan Güneş, deprem öncesi Defne, Antakya, Samandağ ve Arsuz’da yaşayan ama deprem nedeniyle Mersin’e göç etmek zorunda kalan yurttaşların oy kullanmaya gitmesi için başlattıkları kampanyayı tanıttı.

‘DEPREMZEDE SEÇMENİN SEÇİM BÖLGESİNE ULAŞMASINI SAĞLAMAMIZ GEREKİYOR’

Hatay’a giderek oy kullanması gereken yurttaşların otobüs biletlerin sağlamak için başlatılan kampanya hakkında konuşan Güneş, “Bütün yurttaşlarımızı deprem bölgesinde enkaz altında bırakan, onların ne dirisine ne ölüsüne sahip çıkmayan bu rejime karşı yapmamız gereken bir önemli görev daha var. 14 Mayıs’ta seçmenin sandığa ulaşmasını sağlamak. Nasıl daha öne yurttaş dayanışmasıyla insanlara yiyecek, giyecek, barınma alanları, çadırlar, konteynerler ulaştırdıysak şimdi de seçmenin seçim bölgesine ulaşmasını sağlamamız gerekiyor” sözlerine yer verdi.

HEM HATAY’A GİTMEK İSTEYENLER HEM DE BAĞIŞÇILAR İÇİN İHBAR HATTI

‘Seçmen Köprüsü, Hatay’a Bir Bilet’ kampanyası başlattıklarını duyuran Güneş, “Bu kampanya kapsamında Whatsapp talep hattı paylaşacağız ve buraya Hatay’ın ilçeleri Defne, Samandağ ve Arsuz ilçelerinde oy kullanacak yurttaşlarımızın taleplerini toplayacağız ve aynı zamanda buraya destek olmak isteyenlerin bağışlarını alacağız” diye konuştu. Bir biletten, bir otobüse kadar her bağışın önemli olduğunu vurgulayan Güneş, 6 Şubat’tan bugüne olduğu gibi TİP olarak Hatay’da yurttaşların ulaşım, konaklama, yiyecek gibi ihtiyaçları için de dayanışma çağrısını yineledi. Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu enkazdan ancak birlikte çıkabiliriz ve bu enkazdan çıkabilmemizin en önemli noktalardan birisi de ülkemizi enkaz altında bırakan saray rejimiyle hesaplaşmak ve bununda yolu sandıktan geçiyor. Yine dayanışmayla başaracağımıza inanıyoruz.  Bu kampanya çerçevesinde dikkat çekmek istediğimiz önemli noktalardan biri ise seçmenlerimizin oy kullanabilmesi için otobüs bileti organize ediyoruz ama son dakikaya bütün insanların kalması noktasında tek bir kanaldan şehre girişin oldukça riskli tarafları var. Sandığa ulaşamama riskine karşı yurttaşlarımızı 4-5 gün öncesinden bölgeye gitmesinin yararlı olacağını düşünüyoruz. Buralarda barınmayı insanların özellikle akrabalarıyla çözecekleri ya da bizim konteyner ve çadır kentlerimizin bulunduğu alanlarda çözebileceklerine inanıyoruz. Ama olabildiğince erken bir tarihle sandıklarınıza yakın bir noktaya ulaşmanızı ve olabildiğince temel ihtiyaçlarınızı yanınızda götürmenizi istiyoruz. Eğer götürmeniz mümkün değilse bunu bizden talep etmenizi bekliyoruz. Lütfen son dakikaya değil bugünden itibaren bize ulaşarak ne kadar erken gidebileceğinizi, kaç kişi olduğunuzu belirterek bize ulaşın. Defne, Antakya, Samandağ ve Arsuz noktaları dışındaki yerler için çeşitli kurumlara ulaşmanızı sağlayacağız.”

DAYANIŞMA İÇİN MOĞOLLAR KONSERİ VERİLECEK

Start verilen kampanyanın tanıtımı için bir halk konseri de organize ettiklerini duyuran Güneş, 7 Mayıs’ta Moğollar’ın Mersin’de olacağını ve dileyenlerin konser alanında Hatay’a gitmek için kayıt yapabileceğini aynı zamanda da bilet desteği sunabileceklerini duyurdu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA