Mersin’de ‘Seçim Güvenliği Platformu’ kuruldu


Mersin’de 32 kurum, kuruluş, sendika, meslek odası ve dernek bir araya gelerek 14 Mayıs seçimleri öncesi, Mersin Seçim Güvenliği Platformu’nu oluşturdu. Platform adına açıklama yaparak kamuoyundan destek isteyen Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, “Bu konuda çalışma yürütecek resmi kurum ve siyasi partilerle diyaloga hazırız. Seçimin adil koşullarda, eşit şekilde gitmediğini kaygıyla izliyoruz. Ayrıca provokasyonlara ortam hazırlayacak kutuplaştırıcı-ayrıştırıcı dilden uzak durulması son derece önemlidir” dedi.

 

Tarih : 25 Nisan 2023 Salı 11:14

Neşet TORUN

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine sayılı günler kala Mersin’de 32 kurum, kuruluş, sendika, meslek odası ve dernek bir araya gelerek 14 Mayıs seçimleri öncesi, “Mersin Seçim Güvenliği Platformu”nu oluşturdu. Eğitim-Sen Mersin Şubesi’nde bir basın açıklaması yapan platform, kuruluşunu kamuoyuna duyurarak, destek istedi. Platform adına açıklamayı okuyan Eğitim-Sen Şube Başkanı Mahmut Sümbül, tarafsız bir şekilde tüm siyasi partilerle diyaloga hazır olduklarını söyledi.

“SAHADA OLACAĞIZ”

“Biz Mersindeki sendikalar, meslek odaları ve dernekler olarak seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası seçim güvenliği ile ilgili görev alacak, gözlemde bulunacak ve seçimin özgür bir ortamda gerçekleşmesini sağlayacak, tarafsız ve siyasi partilerden bağımsız bir çalışma ile Mersin Seçim Güvenliği Platformu olarak sorumluluk üstleneceğiz” ifadelerini kullanan Sümbül, “Ayrıca; oy kullanımı bitip, oy sayımına geçildiğinde de yine aynı şekilde ilçe ve il kurullarında yer alarak gözlem çalışmamızı devam ettirerek, sayım bitimine kadar seçim çalışmasında yer alacağız. Çalışmalarımız seçim öncesi ve seçim sonrası yaşanacak hukuksuz tutum ve davranışlara yönelik çalışmayı da kapsayacaktır. Bu konuda partilerden bağımsız olarak çalışan kurumlarla işbirliğine hazırız. Ayrıca platforma dahil olmak isteyenlere de buradan birlikte çalışmak için çağrıda bulunuyoruz. Biz Mersin Seçim Güvenliği Platformu, seçim günü her seçim bölgesinde yer alarak, bütün partiler ile irtibat içerisinde her sandıkta çıkacak hukuksuz tutum ve uygulamalara müdahale edecek, seçim süresince sandıklarda gözlemde bulunacak, yaşanacak hukuksuzlukları tutanak altına alarak itirazlarda kullanılmak üzere partiler ile paylaşacağız” şeklinde konuştu.

“TÜM SİYASİ PARTİLERLE DİYALOGA HAZIRIZ”

Seçim çevresinde ve sandıklarda yaşanacak hukuksuzluklara anında müdahale edilmesi için ilçe seçim ve il seçim kurulları ile irtibat ve koordine içerisinde seçim süresince alanda çalışmada bulunacaklarını kaydeden Sümbül, “Mersin Seçim Güvenliği Platformu olarak; Demokratik sistemin vazgeçilmez parçası olan seçimlerde; Halkın iradesinin bağımsız ve tarafsız olarak özgür bir ortamda sandığa yansıtmalarını sağlama ve sandığa yansıtılan iradenin, şeffaf bir sayım ile devlet yönetiminin belirlenmesinde etkili olması çabasındayız. Deprem nedeniyle yoğun göçün yaşandığı kentimizde kalıp Mersin dışında oy kullanacak olan vatandaşlarımızın iradesinin sandığa yansıması için iktidarı sorumluluğunu yerine getirmeye çağırıyoruz. Bu konuda çalışma yürütecek resmi kurum ve siyasi partilerle diyaloga hazırız. Seçimin adil koşullarda, eşit şekilde gitmediğini kaygıyla izliyoruz. Ayrıca provokasyonlara ortam hazırlayacak kutuplaştırıcı-ayrıştırıcı dilden uzak durulması son derece önemlidir. Hukuk üstünlüğünü ve demokratik bir ortamı egemen kılmak temel hedefimizdir. Tüm bu çalışmalarımız sonucunda hazırlayacağımız raporu da kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA