Silifkeli vekil istiyoruz!


Seçimlere girecek bütün siyasi partilerin milletvekilliği aday listelerinde Silifkeli adaylara ‘seçilecek sıralarda’ yer vermesi gerektiğini ifade eden Mersin Silifkeliler Kültür ve Dayanışma Derneği (MESİDER) Başkanı Vasfi Gümüş, “Bütün siyasi görüşlere ve partilere eşit mesafede olan derneğimiz MESİDER, seçmenlerimizin "Silifkeli Adayları" desteklemesi konusunda da elinden gelen çabayı gösterecektir. Unutulmasın ki hiç bir siyasi parti vazgeçilmez değildir. Silifkeliler olarak vazgeçilmezlerimiz ülkemizin ve Silifke’mizin çıkarlarıdır. Her siyasi partinin bir alternatifi vardır, fakat bizim için Silifke’nin alternatifi yoktur” dedi.

 

Tarih : 28 Mart 2023 Salı 14:52

Hüseyin KIRKGÖZ

Mersin Silifkeliler Derneği (MESİDER) yönetimi, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek Başkan R. Kaya Tepe ile bir araya geldi.  Gündeme dair sohbetin gerçekleştiği ziyarette MESİDER Başkanı Vasfi Gümüş, seçimlere girecek bütün siyasi partilerin milletvekilliği aday listelerinde Silifkeli adaylara ‘seçilecek sıralarda’ yer vermesi gerektiğini dile getirerek, “Öncelikle son aylarda ülkemizin yaşamış olduğu felaketlerden dolayı üzüntülerimizi belirtmek istiyoruz. Ülkemizde ve komşumuz Suriye'de deprem ve Sel felaketlerinde hayatlarını kaybeden insanlarımıza Allah'tan rahmet, başta yakınları olmak üzere, ülkemize başsağlığı ve metanet diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar dilerken de felaketin neden olduğu yaraların bir an önce sarılmasını ve bir daha böyle acıların yaşanmaması için gereken tedbirlerin alınmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“SİLİFKE HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖREMEDİ”

Deprem felaketinde birçok Silifkeli hemşehrierinin de hayatını kaybettiğini ve ailelerinin de perişan olduğunu kaydeden Gümüş, “Felaketler sonrasında herkes gibi derneğimiz MESİDER,Silifkeli hayırsever hemşehrilerimiz ve kurumlarımız da felaketzedelere elinden gelen yardımları yapmışlardır. Bu felaket ve ülkemizin yaşadığı acı nedeniyle de Mart ayında yapmayı planladığımız geleneksel Silifkeliler Gecesini iptal etmiş bulunuyoruz. Fakat bunun yerine  mübarek Ramazan ayında üyelerimizi ve hemşehrilerimizi iftar programlarında buluşturacağız. Kamuoyunun bildiği üzere Mayıs ayında ülkemiz Cumhuriyetimizin 100 yılı bitip 2. yüzyıla girerken çok önemli Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri için sandığa gidecek. Vatandaşlarımız önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkemizi yönetecek kadroları seçecek. Hangi siyasi parti, hangi iktidar tarafından olursa olsun kentimiz ve ülkemizin gözbebeği Silifkemiz hak ettiği ilgiyi ve önemi maalesef görmemiştir. Bütün Silifke kamuoyu bunun farkındadır. Geçmişe göre çok çok daha eğitimli ve bilinçli olan Silifke seçmeni buna ‘Dur’ diyecektir. Siyasi partilere aday adaylığı başvurularının olduğu ve siyasi partilerin adaylarını belirleme sürecine girdiği şu günlerde bu açıklamayı yapmak Mersin Silifkeliler Kültür ve Dayanışma Derneği olarak bizim yükümlülüğümüzdür” şeklinde konuştu.

“SİLİFKE'NİN ALTERNATİFİ YOKTUR”

Seçimlere girecek bütün siyasi partiler milletvekilliği aday listelerinde Silifkeli adaylara "Seçilecek Sıralarda" yer vermek zorunda olduğunu vurgulayan Gümüş, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Silifkeli seçmenler ve STK'ların ortak talebi budur. Hemşehrilerimiz bu haklı taleplerine gereken hassasiyeti göstermeyen siyasi partilere hak ettiği cevabı sandıkta verecektir, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ülkemizin bütünlüğüne zarar vermeyen, tehlike arz etmeyen her siyasi görüşü bünyesinde barındıran, bütün siyasi görüşlere ve partilere eşit mesafede olan derneğimiz MESİDER, seçmenlerimizin  "Silifkeli Adayları" desteklemesi konusunda da elinden gelen çabayı gösterecektir. Unutulmasın ki hiç bir siyasi parti vazgeçilmez değildir. Silifkeliler olarak vazgeçilmezlerimiz ülkemizin ve Silifke'mizin çıkarlarıdır. Her siyasi partinin bir alternatifi vardır, fakat bizim için Silifke'nin alternatifi yoktur. Silifkeliler olarak başta Silifke'miz ve bölgemiz olmak üzere tüm ülkemizin sosyal, ekonomik, güvenlik ve ekolojik açılardan çıkarlarını koruyacak milletvekillerimizi 28.dönem de TBMM'de görmek istiyoruz. Partilerin adaylarını belirleme süreci bittiğinde belirli olan adaylarla Silifke için çalışmalarımız devam edecektir.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA