HDP, Cumhur İttifakını desteklese, ‘Kurban olayım’ derler!


12 yıl aradan sonra siyasete dönen ve İYİ Parti’den Mersin Milletvekili Aday Adayı olan tecrübeli siyasetçi Ali Er, “Sürekli altılı masanın altında ne var diyorlar. Masanın altında bir şey yok, boş. HDP ayrı bir ittifak kurdu seçime o ittifakla giriyorlar. Şimdi bunlar HDP’ye sürekli ‘PKK’ diyorlar ya, eğer HDP bugün Cumhur İttifakı’na destek vereceğini söylese, karganın yavrusunu ‘benim ak kuzum’ diye sevdiği gibi ‘kurban olayım sana’ demeye başlarlar” dedi.

 

Tarih : 28 Mart 2023 Salı 13:37

Necdet TAŞ

Mersin’de siyasetin efsane ismi Ali Er, İYİ Parti Mersin Milletvekili Aday Adaylığını açıklamasının ardından ilçeleri ziyaret ediyor. Bu kapsamda İl Başkanı Mehmet Dutar ile birlikte İYİ Parti Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlçe Teşkilatlarını ziyaret eden Ali Er, burada partililerin ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

“30 YILDIR KAPIMIZ HEP AÇIK OLDU, YİNE AÇIK OLACAK”

12 yıl siyasete ara verdikten sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in isteğiyle siyasete geri döndüğünü ifade eden tecrübeli siyasetçi, “12 yıldır siyasete ara vermiştim. Ancak ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerde herkesin elini taşın altına koyması gerektiği düşüncesiyle, Genel Başkanımız Meral Akşener’in de davetiyle tekrar aranızda bulunuyorum. 1987 yılında ilk kez milletvekili adayı olduğumda halka ‘Hem parlamentodaki kapımız, hem de evimizin kapısı milletimize 24 saat açık olacak’ diye söz verdim ve bu sözümü de tuttum. Halkımızla karşılıklı olarak hep kapılarımızı açık tuttuk. Biz vatandaşlarımızı, vatandaşlarımız da bizleri misafir etti. 30 yıl boyunca halkımız bize güvendi ve 6 kez milletvekili seçerek destek verdi. Bana ‘Kara çadırın Kara Çocuğu’ diye bir slogan buldular. Onu da çok seviyorum. Yüce milletimize, sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır. Önümüzdeki dönemde de aynı şekilde kapımız açık olacak, kucaklaşacağız” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN DÜZENİ BOZULDU”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini eleştiren Er, “Biz rahmetli Özal ile elektriğinden yoluna, içme suyuna kadar memleketimize güzel hizmetlerde bulunduk. Sonra AK Parti ile de ilk dönemler güzel hizmetler aldık. Ancak son yıllarda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denen kıytırık bir sistem çıktı ve işlerin düzeni kaçtı. Türkiye’nin düzeni bozuldu, memleket perişan hale düştü. İşte bunları görünce taşın altına elimi koymaya karar verdim. Bu sistemle bu ülke gitmiyor, tıkandı, olmuyor. Bir kişi her şeye karar veremez. Orman yangını çıkıyor, yukarıdan emir gelmesini bekliyorlar. Sistemin değişmesini en çok AK Partililer istiyor. Sistemin değişmesi için en çok da AK Partililerin oy vermesi gerekiyor. Çünkü şimdi kara kara düşünüyorlar. 50+1 gerekiyor ve işleri zor. Bunu biliyorlar. Ankara’da birçok arkadaşım var, görüşüyorum. ‘İşimiz eyi değil, bu 50+1 çok’ diyorlar. Ben de ‘Niye yaptınız o zaman’ diyorum. ‘Yaptıydık oldu, bir kere oldu’ diyorlar. E zaten bir kere olur bu iş, iki kere olmaz. Geçti onun zamanı. Hani ne diyordu bizimki ‘Atı alan Üsküdar’ı geçti’. Şimdi bu sefer Millet İttifakı atı alıp Üsküdar’ı geçecek. Seçimden sonra da Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi ilk onlar isteyecek. Bunu bir yere yazın. Sonra da hep birlikte yeni sistemi yapacağız. Cumhurbaşkanı CHP’den seçilmiş olacak. Başbakan da Meral Akşener olacak” şeklinde konuştu.

“HDP, CUMHUR İTTİFAKINI DESTEKLESE, ‘KURBAN OLAYIM’ DERLER”

İYİ Parti’nin Mersin’de ön seçim yapacağını ve bunu da en çok kendisinin istediğinin altını çizen Er, “Partimiz milletvekili adaylarını belirlemek üzere ön seçim yapacak. Bu seçimde oy getirecek adaylar listede olmalı. Çok iyi bir liste yaparsak Mersin’de birinci parti oluruz. Koyun güttük, keçi güttük ama yıllarca milletin meclisinde bu işi de bayağı öğrendim. Plan Bütçe Komisyonu’nda 12 yıl çalıştım. Listede, bu kara çocuğun isminin karşısına da bir çizik atıverin de bir daha gitsin meclise. Bütün aday adayları, teşkilatlarımız omuz omuza vereceğiz inşallah” diye konuştu. Cumhur İttifakı’nın HDP eleştirilerine de değinen Er, “Sürekli altılı masanın altında ne var diyorlar. Masanın altında bir şey yok, boş. HDP ayrı bir ittifak kurdu seçime o ittifakla giriyorlar. Şimdi bunlar HDP’ye sürekli ‘PKK’ diyorlar ya, eğer HDP bugün Cumhur İttifakı’na destek vereceğini söylese, karganın yavrusunu ‘benim ak kuzum’ diye sevdiği gibi ‘kurban olayım sana’ demeye başlarlar. HDP mecliste bulunan meşru bir parti. Seçilmiş milletvekilleri var. Devletten maaş alıyorlar. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde meclisi yöneten Grup Başkanvekilleri var. Madem bunlar terörist o zaman kapat gitsin” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA