’Terminatör’ böcekler iş başında


Mersin Anamur Orman İşletme Müdürlüğü, çam ağaçlarının yeşil yapraklarını yiyerek ağaçları hasta eden ’çam kese böceği’ zararlısına savaş açtı. Ekipler tarafından çam kese böceğinin düşmanı ’terminatör’ olarak da adlandırılan calosoma sycophanta böcekleri, zararlının çok olduğu ormanlık alanlara salındı.

 

Tarih : 28 Mart 2023 Salı 11:50

Yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş, Anamur sınırlarında, çam kese böceği ile biyolojik mücadele için Anamur ilçesinde Anıtlı, Sarıyayla, Güngören ve Alaköprü şefliklerindeki ormanlık alanlara 4 bin adet yırtıcı böcek calosoma sycophanta bıraktıklarını belirtti.

PARAZİT SİNEKLER DE KULLANILIYOR

Çam kese böceği ile ilgili kimyasal mücadele yapılmadığını hatırlatan Gübeş, "Çünkü kimyasal mücadele çam kese böceğini öldürdüğü gibi diğer canlılara da zarar vermektedir. Mücadele için mekanik ve biyolojik mücadeleyi tercih ediyoruz. Kısacası çam kese böceği ile beslenen canlıları çoğaltarak mücadelemizi gerçekleştiriyoruz" dedi. Çam kese böceklerine karşı phryxae caudata adlı parazit sineklerinin de kullanıldığını hatırlatan Gübeş, "Parazit sinekler, çam kese böceği tırtıllarının üzerine yumurtalarını bırakıyor, bunlar tırtılların iç organları ile beslenip sayısını azaltıyor. Bunlar içinde yine ormanlarımıza özel kafesler yerleştirdik. Ayrıca çam kese böceği ile beslenen kuş miktarının artması için kuş yuvaları asarak yörede kuş miktarını arttırıyoruz. Bölgemizde ormanlarımızın korunmasına yönelik mücadelemizi aralıksız olarak devam ettireceğiz" şeklinde konuştu. (İha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA