MAGİİD’den deprem bölgesine yardım


Mardinli Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİİD) deprem bölgesindeki insani yardım çalışmalarına katkı sağladı. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 depremleri sonrasında MAGİİD, yaşanan felaket sonrasında duyarsız kalamayarak, depremin il gününden itibaren yardım kampanyası organize ettiğini bildirdi.

 

Tarih : 23 Mart 2023 Perşembe 17:02

Haber Merkezi

MAGİİD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Aktaş, küçük biri kar tanesi gibi başlayan kampanyanın, dost, arkadaş, adını dahi bilmedikleri bir sürü yardımsever sayesinde koca bir çığa dönüştüğünü söyledi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Aktaş, şunları kaydetti:  “İlk olarak yaşanan deprem felaketi nedeniyle öncelikle kayıp yaşayanlara baş sağlığı, yaralıları olanlara da acil şifalar diliyoruz.  Bizler Mersin’de ikamet eden girişimci iş insanları olarak böyle bir felaket karşısında duyarsız kalamayacağımızı düşünerek depremin ilk gününden itibaren bir Yardım Kampanyası organize ettik. Küçük bir kar tanesi gibi başlayan kampanya dostlarımızın, arkadaşlarımızın ve adını dahi bilmediğimiz bir sürü yardımsever sayesinde koca bir çığa döndü.

YARDIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İlk günden bu yana deprem bölgesi olan Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Malatya’da doğrudan depremzedelere yönelik yardımlarda bulunduk. Bu kapsamda toplamda 25 tır deprem bölgesine insani yardım malzemesi ulaştırdık. 10 minivan araçla yerinde yardım çalışmalarına destek sağladık. Ayni yardımın yanı sıra 2 milyon lira nakdi destekle malzeme tedariki sağladık. Hatay’da mobil mutfak kurarak 3 öğün sıcak yemek dağıtımı sağladık. Yine Hatay’da 4 ayrı noktaya mobil tuvaletler yerleştirdik. Mersin’de gelen depremzede ailelerimize konaklama, gıda desteği, kıyafet, hijyen paketleri, bebek ve çocuk yardımları gibi yerinde yardım desteği sağladık. Yine Mersin’deki misafirlerimizin sıcak yemek ihtiyacını karşılamak için yemek dağıtım noktaları kurarak, 3 öğün sıcak yemek dağıtımı yaptık. Mersin’de ve deprem bölgelerinde belediyeler ve STK’lar ile iş birliği yaparak gıda, çocuk bezi ve hijyen malzemeleri yardımında bulunduk. Kızılay ile işbirliği yaparak yurtdışından gelen tırlarımızı yönlendirdik. Halen büyük bir depoda malzeme tedariki devam etmekle beraber Mersin’e gelen misafirlerimize yerinde Yardım çalışmaları devam etmektedir. Ülkemizin böyle bir felaketi bir daha yaşamaması temennisiyle birlikte bu çalışmada kıyısından, köşesinden tutup bize destek olan başta MAGİİD Üyeleri olmak üzere herkese sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA