Erdemli’de deprem şehitleri hatıra ormanına ilk fidanlar dikildi


Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde vefat eden vatandaşlar anısına Mersin’in Erdemli ilçesinde fidanlar toprakla buluşturuldu.

 

Tarih : 21 Mart 2023 Salı 14:20

Çeşmeli Mahallesinde Deprem Şehitleri Ormanı olarak belirlenen 2 hektarlık alana 2 bin fidan dikildi. Fidan dikim etkinliğinde konuşan Erdemli Orman İşletme Müdürü Murat Körlü, ormanların önemine dikkat çekerek bugünün Dünya Ormancılık Günü, 21-26 Mart tarihleri arasının ise Orman Haftası olarak kutlandığını belirtti. Deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Körlü, "Bu yıl da Dünya Ormancılık Günümüzü 6 Şubatta meydana gelen deprem felaketi nedeniyle deprem şehitlerimize adıyoruz. Tüm Türkiye'de olduğu gibi bizde belirlediğimiz bu 2 hektar sahada fidanlarımızı toprakla buluşturarak 'Deprem Şehitleri Ormanı' kuracağız. Buraya 500 mavi selvi, 500 zambak, 500 alev ağacı ve 500 mazı olmak üzere toplam da 2 bin fidan dikeceğiz" dedi. Konuşmaların ardından Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Belediye Başkan Vekili Şaban Dölek başta olmak üzere ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler, jandarma ve polis ekipleri tarafından fidan dikimi gerçekleştirildi. (iha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA