Ateş; “Mersin için elimi taşın altına koydum”


AK Parti’den Mersin Milletvekilliği için aday adaylığını açıklayan Akil Gençler Genel Başkanı Delil Ateş, Mersin için sorumluluk aldığının altını çizerek, “Yarım kalan hayallerimizi tamamlamak için Mersin’e hizmet etmeyi kendimde büyük bir sorumluluk olarak görüyorum. Bu seçimde de inşallah 33 yıldır yaşadığımız şehre hizmet etmek nasip olur. Mersin benim için çocukluğum ve gençliğimdir. Mersin için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Hem elimi hem bedenimi taşın altına koymaktan asla geri durmayacağım” dedi.

 

Tarih : 19 Mart 2023 Pazar 16:52

Neşet TORUN

Gençlik adına yürüttüğü çalışmalarla bilinen Akil Gençler Genel Başkanı Delil Ateş, AK Parti'den Mersin milletvekili aday adayı oldu. Üniversite yıllarından bu yana STK’ların içinde aktif rol alan Ateş, Mersin için elini taşın altına koyduğunu söyledi. Özellikle Mersin’deki Doğu ve Güneydoğu illerine mensup dernek ve STK’ların da büyük desteğini alan Ateş, aday olması halinde AK Parti’nin Mersin’de Kürt seçmenin oylarını almada çok büyük bir koz olacak. Üniversite yıllarından beri sivil toplumun ve siyasetin içerisinde aktif olarak yer alan ve 2013 yılında Türkiye genelinde vatan, millet ve bayrak aşkını yüreğinde taşıyan gençlerle Akil Gençler Platformu’nu kuran Ateş, AK Parti’den aday adaylığını şu gerekçelerle açıkladı; “İlk günden beri ülke problemlerinin çözümünde gençliğin bir sözü var dedik. Bu anlamda 2013 yılından itibaren Akil Gençler olarak Türkiye‘nin 81 ilinde faaliyetler gerçekleştirdik. Gençlik yeni anayasa istiyor şiarıyla 2017 Referandumunda yapılacak değişikliklere Evet diyerek 200 ün üzerinde program gerçekleştirdik.14 Mayıs seçimi tarihimizin en önemli seçimlerinden biri. Bizler de bu seçimde safımızı belli etmek ve milletimize hizmet etmek için AK Parti den Mersin milletvekili aday adayı olduk. Karar aşamasında Akil Gençler de beraber mücadele ettiğimiz arkadaşlarla istişare ettik. Bunun sonucunda böyle bir karar aldık. Ayrıca Akil Gençlerin 81 ilimizdeki gönüllüleri ile beraber Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur ittifakı için sahada mücadele edeceğiz.”

REBET’TEN MENTEŞ’E

5 yaşındayken Mardin’den Mersin’e kalabalık bir aile olarak göç ettiklerini kaydeden Ateş, “Menteş Mahallesine amcalarımızla birlikte yerleştik. Her yer portakal ve limon bahçeleriydi. Çocukluğumuz o bahçelerin içinde geçti. Köyümüz Rebet’ten ayrılmıştık ancak Menteş bize yeni bir köy olmuştu. Menteş’in yerlileriyle bir aile gibi olduk. Birbirimizin düğünlerine, birbirimizin taziyelerine gitmeye başladık. Mersin ‘e geldiğimizde Babamın çok hayali vardı. Ancak ne yazık ki babam ben 5 yaşındayken ve Mersin’e taşınmamızın üzerinden 6 ay geçtikten sonra trafik kazasında hayatını kaybetti. Babamı Akbelen Mezarlığına gömdük. O günden sonra bizim Mersin yolculuğumuz başladı. Çünkü en sevdiğimizi Mersin’e gömmüştük. Yarım kalan hayallerimizi tamamlamak için Mersin’e hizmet etmeyi kendimde büyük bir sorumluluk olarak görüyorum. Bu seçimde de inşallah 33 yıldır yaşadığımız şehre hizmet etmek nasip olur. Mersin benim için çocukluğum ve gençliğimdir. Mersin için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Hem elimi hem bedenimi taşın altına koymaktan asla geri durmayacağız” ifadelerini kullandı.

MERSİN’İN TERCİHİ CUMHUR İTTİFAKI VE ERDOĞAN OLACAK

Mersin’de seçim sonuçlarının iddiaların aksine Cumhur İttifakı lehine sonuçlanacağını öne süren Ateş, “Mersin yoğun göç alan şehirlerimizin başında yer alıyor. Ama her zaman kardeşliğiyle örnek bir şehir olmuştur. Mersin üzerine birçok oyun oynanmasına rağmen Mersin hep birlik ve beraberliğine sahip çıkmıştır. Mersin siyasetinin ve ülke siyasetimizin yeni yüzyıldaki ilk seçimine gireceğiz. İkinci yüzyılımızda beklenti istikrardan yana. Mersinli hemşerilerimiz 90’lı yılların koalisyon hükümetlerine benzer yönde hareket eden durumlardan çok rahatsız. Millet ittifakının Cumhurbaşkanı belirleme sürecinde ortaya koyduğu kavga hali, kendilerine yönelik toplumda büyük bir güvensizlik oluşturmuştur. Bunun için Mersin’de seçim sonuçlarının Cumhur ittifakından yana olacağını düşünüyorum. Çünkü AK Parti iktidarıyla beraber Türkiye genelinde başlayan kalkınma hamleleri Mersin’de de birçok alanda gerçekleşti. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın devrim niteliğinde ki hizmet adımlarının devamı için bizlerde saha da bunun mücadelesini vereceğiz. Mersin’de Sayın Cumhurbaşkanımıza ciddi bir oy gelecektir. Bizlerde bu konuda var gücümüzle çalışacağız. Aday olursam da aday olmasam da Cumhur ittifakının ülkemize hizmet çalışmalarının devamı için sahada tüm ekibimizle beraber yer alacağız. Ülkemizin dağınık her an kavga halinde olan bir ittifakla Dünya da lider ülke olma yürüyüşü yarım kalacaktır. Bu yürüyüşün yarım kalmaması için gençlik olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bu sorumluluk bilinciyle AK Parti’den Mersin Milletvekilli aday adayı oldum” şeklinde konuştu.

“MERSİN GENÇLİĞİYLE ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ”

Mersin’in genç nüfusa sahip bir kent olduğuna dikkat çeken Ateş, “Her geçen günde bu genç nüfus artmaktadır. Biz her zaman gençlerin yanında yer aldık. Çünkü biz biliyoruz ki Anadolu coğrafyasında genç isterse imkansız yoktur. Bunun en güzel örneği de İstanbul’u 21 yaşında fetheden Fatih Sultan Mehmet‘tir. Akil Gençler olarak 2018 seçimlerinden beri 81 ilde 81 genç milletvekili istiyoruz diye Türkiye genelinde programlar yaptık. İnşallah 81 genç kardeşimize de meclise yollayacağız. Ülkemizde gençlere en çok değer veren lider gençlikten gelen sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhurbaşkanımız her zaman gençlerin yanında yer almıştır. Bunu devrim niteliğinde olan seçilme yaşını önce 25’e sonra 18’e indirme kararıyla da taçlandırmıştır. Genç yaşta birçok bakana yer vermiştir. Gençliğin Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin’de de tercihi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Gençlikten gelen biri olarak Mersin gençliğiyle beraber yapacağımız çok iş var. Mersin gençliğiyle çok güzel çalışmalara imza atacağız” dedi. Kürt seçmenin seçimlerdeki tercihini de değerlendiren Ateş, “Kürt seçmenin en çok oy verdiği parti AK Parti’dir. Mersin’de de Kürt seçmen aynı şekilde AK Parti’den yana çoğunlukla tavır alıyor. Akil Gençler olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yüzlerce program yaptık. Bölgenin insanıyla ikili diyaloglarım çok fazla. Mersin’de Doğu ve Güneydoğu seçmeninden bana oluşan yoğun ilginin sebebi de budur. Ayrıca Kadim Aşiretler Federasyonu’nda gençlik yapılanmasında büyük emeklerim oldu. Bundan dolayı da birçok aşiret bana yönelik desteklerini beyan ettiler. Hepsinden Allah razı olsun. İnşallah 14 Mayıs seçimlerinde Kürt seçmenin tercihi yine AK Parti olacaktır. Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte Kürtçenin önünde hiçbir engel kalmadığı gibi Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde her alanda büyük yatırımlar olmuştur ve bölge halkı bunu görüyor ve bunu biliyor. Birileri ne kadar bu konuyu yalan yanlış haber ve algılarla manipüle etmeye kalkışsa da halk bunun net bir şekilde farkında. Bölgenin çocuğuyum. Bu seçimde bu konuda yapılan devrimleri dün nasıl anlattıysak yine ev ev gezip anlatacağız” diye konuştu.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  Delil Ateş, Akil Gençler Platformu, Mersin, AK Parti,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA