AK PARTI VE MHP’DEN MERSIN’E RET!


İYİ Parti TBMM Grubu tarafından Mersin’in özel Statüye alınması için verilen önerge AKP-MHP oyları ile reddedildi.

 

Tarih : 10 Mart 2023 Cuma 17:21

İYİ Parti tarafından verilen Önergenin TBMM Genel kurulundaki görüşmeleri yapıldı. Önerge üzerine söz alan İYİ Parti Mersin  Milletvekili Behiç Çelik, “6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi ülkemizi ve milletimizi derinden yaralamış, acı kayıplarımız yüreklerimizi dağlamıştır. Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza bir kez daha yüce Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu arada, dün idrak ettiğimiz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü de kutluyorum. Genel başkanı kadın olan İYİ Partimizin Sayın Akşener liderliğinde ülkemizin dertlerine derman olacak olması heyecan vericidir” dedi.

“DEPREM ON İLİ VURDU, O DEPREMDEN EN ÇOK MERSİN ETKİLENİ”

“10 ili vuran bu büyük felaketin teknik ve sosyal etkileri yurdun dört bir yanında hissedilmeye devam etmektedir. İktidarın ihmalkâr, sorumsuz ve iş bilmez icraatları nedeniyle bölgede ikamet eden milyonlarca vatandaşımız başka illere göç etmek zorunda kalmıştır” diye konuşan Çelik, “Bu bağlamda, Mersin, taşıyabileceğinden çok daha ağır bir yüke maruz bırakılmıştır. 2022 yılı itibarıyla 1 milyon 916 bin nüfusa sahip olan, kayıt dışlarla birlikte yaklaşık 400 bin Suriyelinin yaşadığı Mersin'e deprem sonrası 400 bin depremzede vatandaşımızın yerleştiği bilinmektedir. Yaklaşık yüzde 40'lık bir orana tekabül eden bu nüfus artışı kamu ve belediye hizmetlerinde aksamalara ve altyapı sorunlarına neden olmaktadır; ekonomik, toplumsal, sosyolojik, demografik açılardan ciddi zorluklar da baş göstermektedir. Kadirşinas, hoşgörülü, yürekli Mersin halkı, her zaman olduğu gibi, kendi yurttaşlarını en iyi şekilde ağırlamayı bilir, oturup yaralarını sarmayı bilir; bizim bundan asla şüphemiz olamaz. Ancak, arkadaşlar, bir ilin üzerine bu denli büyük bir yük yüklenmesi afeti felakete dönüştüren iktidarın yeni bir sorumsuzluk örneğini teşkil etmektedir” ifadelerini kulladı.

“MERSİN’İN YÜKÜNÜ HAFİFLETİN”

Mersinlilerin istiap haddinin doldurulduğuna yönelik tüm çağrılara rağmen iktidarın ilgisizliğinden şikâyetçi olduğunu ifade eden Çelik, “Mersin'de bulunan sağlık kuruluşlarında 23 bin hasta tedavi edilmişken; evler, yazlıklar, boş daireler tamamıyla dolup taşmışken; başta su temini olmak üzere temel ihtiyaçlarda aksama riskleri oluşmuşken AKP iktidarı soruna seyirci kalmaya, Mersin'i kendi kaderine terk etmeye devam etmektedir; biz buna asla izin vermeyeceğiz. Mersin'in sorunlarını her yerde duyuracak, güzel şehrimize ilelebet sahip çıkacağız. Bahsetmiş olduğum gelişmeler üzerine 22 Şubat 2023 tarihinde Mersin'de faaliyet gösteren 47 sivil toplum kuruluşu bir bildiri yayınlayarak iktidara çağrıda bulunmuştur. Konunun vahametine dikkat çekmek ve yetkililerin harekete geçmesi için bu bildiride geçen talepleri sizlerle paylaşmak isterim: Mersin'in özel bir statüye, desteğe alınması, Merkezî bütçeden ayrılan kaynakların artırılması, İŞKUR tarafından sadece depremzedelere yönelik istihdam teşvik programlarının başlatılması, Deprem yardımlarının dağıtımında Mersin'e hassasiyet gösterilmesi, Yatırım teşvik sisteminde üçüncü bölgede olan Mersin'in beşinci bölgeye alınması, İlan edilmiş turizm bölgelerinin derhâl yatırıma dönüştürülmesi.ve Henüz tamamlanmamış baraj, havaalanı, organize sanayi bölgesi, otoyol, liman, toplu taşıma ve toplu konut projelerinin tamamlanması… Buradan Mersin'in bir evladı ve Mersin'in bir milletvekili olarak diyorum ki: Mersin'i sahipsiz zannetmeyin, siyasi ikbal kaygılarınızla Mersin'i cezalandırmaya kalkmayın, Mersin'in taşıdığı sorumluluğun farkına varın ve bir an evvel halkımızın yükünü hafifletin” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İYİ Parti TBMM Grubu tarafından Mersin’in özel statüye alınması için verilen önerge;   Mersin’in son dönemde yaşamış olduğu problemler dile getiri lmiş olmasına rağmen AK Parti- MHP oyları ile reddedildi. Önergenin reddedilmesi Mersinliler tarafından tepkiyle karşılandı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA