Okulların hasarlı olduğu 3 yıl önce biliniyormuş!


Resmi kayıtlara göre 46 bin insanın hayatını kaybettiği 6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası Mersin’de 76 okul hasar nedeniyle boşaltıldı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in 3 yıl önce depreme dayanıklı olmayan okullarla ilgili açıklama yaptığı ve o tarihte 63 okulun depreme dayanıksız olduğunu belirttiği ortaya çıktı. Antmen, CİMER ve soru önergelerinde Mersin’de kaç okulun ve kamu binasının depreme dayanıksız olduğunu sormuş; 2020 Mart’ında verilen yanıtta 63 okulun depreme dayanıklı olmadığı belirtilmişti.

 

Tarih : 9 Mart 2023 Perşembe 12:53

Haber Merkezi

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP’li Antmen, 3 yıl önce Mersin’de kaç okulun depreme dayanıklı olup olmadığını sorduğunu belirterek “Aslında korkunç gerçek yıllar önce ortaya çıkmıştı. 3 yıl önce önergeme İl Milli Eğitim Müdürlüğünün verdiği yanıtta Mersin’de 2011 ve 2020 yılları arasında 177 okul ve kurumun deprem tahkikinin yapıldığı ve bu okul ile kurumlardan sadece 76 tanesinin depreme dayanıklı olduğu sonucuna varıldığı ifade edilmişti. Mersin’de bir deprem yaşansaydı ve bu depreme dayanıklı olmayan 63 okul yıkılsaydı, gencecik canların hesabını kim verecekti? Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü okulları şimdi boşaltıyor. Bugüne kadar aklınız neredeydi? Mersin merkezli bir deprem olsa ve o okullar yıkılsaydı ne yapacaklardı? Kader mi diyeceklerdi, yaşananlar kader değil, tamamen ihmal cinayetleri olacaktı” dedi.

“MİLYONLARCA VATANDAŞ RİSK ALTINDA”

Yaşananların bir skandal olduğunu ifade eden Antmen “İktidar felaket başımıza gelene kadar asla önlem almıyor. Bu enkaz ve yiten canlar tamamen iktidarın sorumsuzluğundan kaynaklanıyor. Yıllardır ifade ediyoruz. Bakın Mersin’de bir deprem yaşansaydı ve bu okullarda çocuklar ve eğitimciler can verseydi ölen canların hesabını kim verecekti? Buyurun 2020 Mart ayında yaptığım açıklama. Orada konuyla ilgili aynen şu ifadeleri kullanmıştım:  ‘Türkiye deprem kuşağında. Bizim en önemli gündemimiz, ana gündemimiz deprem ve depreme karşı alınacak önlemler olmalı. Deprem vergilerinin depremlerin verebileceği zararları önlemek için harcanmadığı ortaya çıktı. Bakın gelen yanıtta da açıkça görülmektedir ki okullarımızın yarısı depreme dayanıklı değil ve acilen dayanıklı hale getirilmesi gerekiyor. Bu tablo korkarım ki tüm Türkiye’de böyle.’ Maalesef fay hatlarını ortadan kaldıramayacağımıza göre tablo olduğu gibi yerinde duruyor. Milyonlarca vatandaş risk altında. Bir deprem anında, depreme dayanıksız bir okulun yıkıldığını düşünmek bile istemiyorum. İstanbul’da 7.5 şiddetinde bir deprem beklendiğini artık bütün uzmanlar söylüyor. Yarın çok geç olabilir. Biran önce başta okullarımız olmak üzere binaların depreme dayanıklılık testlerini yapalım. Yıkılması gereken okulları yıkıp yerine depreme dayanıklı okullar yapalım” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA