Mersin Cemevi’nde 8 Mart anması!


Mersin Cemevi Kadın Komisyonu bu yıl ki 8 Mart anmasını depremde yaşamını yitirenlere adadı. Anmada konuşan Mersin Cemevi Kadın Komisyonu Üyesi Aysel Demir “Bu zorlu süreçte kadınlar mücadeleden ve dayanışmadan ödün vermeden tüm depremzedelerin, özellikle de kız kardeşlerinin yanında olacaktır” dedi.

 

Tarih : 9 Mart 2023 Perşembe 10:57

Haber Merkezi

Mersin Cemevi’nde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü anması yapıldı. Depremde Hakka yürüyenlere adanan anma çerağların uyandırılmasıyla başladı. Mersin Cemevi Kadın Komisyonu Üyelerinden Aysel Kılavuz yaptığı konuşmada, Clara Zetkin, Rosa Lüksemburg ve İran rejimine bağlı ahlak polisi tarafından katledilen Mahsa Amini’yi andı.  Deprem felaketinin yaşandığı bir zamanda kadınların katledilmeye devam ettiğini vurgulayan Kılavuz,  “Yaşadığımız bu felakette de gördük ki deprem değil ihmal öldürüyor. Oysa sosyal devletlerde ihmal olmaz. İktidar ne yazık ki görevini yerine getirmedi ve yine halk kendi yarasını kendisi sardı. Acımız ne kadar büyük olursa olsun, depremzede canlarımızın barınma, beslenme ihtiyaçları için çaba harcamaya, güçlerimizi birleştirmeye ve bu yaraları sarmaya devam etmemiz gerekiyor. Umudumuzu yitirmeyelim, çünkü aydınlığın karanlığa yenik düştüğü görülmemiştir” diye konuştu.

“BİR KUTLAMA GÜNÜ DEĞİL BUGÜN”

Kadın Komisyonu adına basın açıklamasını Aysel Demir yaptı. Aysel Demir, şunları ifade etti: “Öncekilerden çok farklı öykülere sahip bir 8 Mart’ı yaşıyoruz. Bir kutlama günü değil bugün. Uzak ya da yakın hepimizin boğazını sıkan deprem faciasını henüz atlatamadık. Bugünkü sonuçları ile bile bu felaketin üstesinden nasıl geleceğimizi henüz bilemiyoruz. Üzüntü ve acı sözcüklerinin bu felaketi tanımlamakta yetersiz kaldığını biliyoruz. Enkaz altında kalanların hayati önem taşıyan o zaman diliminde kurtarılamamış olmaları adeta kollektif birer aile kırımına dönüşen ölümlerin yarattığı acı, üzüntü, öfke, çaresizlik, vatandaşını korumakla görevli resmi kurumların sahaya inmelerideki “rotar”, indikten sonra bile doğal karşılanması gereken insanların öfke patlamaları karşısında yapıcı değil, incitici, birleştirici değil, ayrıştırıcı bir dil kullanılması depremzedelerin yaralarını daha da derinden kanatmıştır. Ki böylesine olağanüstü koşullarda kapsayıcı, birleştirici ve dayanışmacı olmanın büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Mersin Cemevi de dahil olmak üzere, ülkedeki tüm Alevi kurumlarımız depremin daha ilk saatlerinden itibaren kaynaklarını ve kapılarını mağdur insanlarımıza açtık. Kapımız hala açıktır. Bu eksendeki çalışmalarımız devam etmektedir. Dayanışma çalışmalarının en önemli taşıyıcıları arasında biz Alevi kadınları da vardık, var olmaya da devam edeceğiz.”  Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, anmaya katılanları selamlarken, anmada semah dönüldü. Mersin Cemevi Korosu tarafından okunan nefeslerle anma sona erdi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA