Depremzede öğrencilere kırtasiye desteği


Mersin Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgelerinden kente gelerek Mersin’deki okullara kaydını alan öğrencilere yönelik kırtasiye malzemesi desteği başlattı. Öğrencilerin okullarda ihtiyacı olan malzemelerle hazırlanan çantalar, kent genelindeki öğrencilere dağıtılarak yüzlerinin gülümsemesini sağladı.

 

Tarih : 3 Mart 2023 Cuma 10:31

Haber Merkezi

Mersin’deki öğrencilere yönelik eğitim desteklerini sürdüren ve eğitimde fırsat eşitliği sağlayan adımlar atan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu kez de deprem bölgelerinden kente gelen ve okullarda eğitim görmeye başlayan öğrenciler için harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Mersin’deki okullara naklini aldıran ve burada eğitim öğretime devam eden öğrencilere yönelik kırtasiye malzemesi desteği başlattı. Öğrencilerin derslerde ihtiyaçları olacak kalem, silgi, defter, boya, cetvel gibi temel kırtasiye malzemelerinin yer aldığı bir çanta hazırlayan ekipler, bu çantaları okullara göndererek öğrencilerin yüzlerini güldürdü.

DAĞITIMLAR 3 BÖLÜMDE TAMAMLANACAK

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, Büyükşehir olarak kente gelen depremzedelerin her alanda yanlarında olmaya çalıştıklarını belirterek, “Yaşanan deprem felaketinden sonra ilk olarak deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımıza temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarda bulunmuştuk. Onun ardından psikososyal alanda destekte bulunduk. Sınava hazırlanan öğrencilerimiz de bizim 10 ilçemizde 18 kurs merkezimizde şu anda 172 öğrencimizi sınava hazırlıyoruz. Bunların yanında şimdi de ilimize gelen ve nakil işlemlerini tamamlamış öğrencilerimize kırtasiye desteğinde bulunacağız. Bunun için İlçe Milli Eğitim Müdürlükleriyle görüştük ve sayıları tespit ettik. Bunları ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde üç bölüme ayırarak dağıtımlarımızı tamamlayacağız” dedi.

“MERSİN’E NAKİLLERİNİ ALAN ÖĞRENCİ SAYILARIMIZI TESPİT ETTİK”

Kırtasiye malzemesi desteği almak isteyen öğrencilerin herhangi bir başvuru yapmasına gerek olmadığını, Büyükşehir’in bu konuda koordineli çalışarak her öğrenciyi tespit etmeye çalıştığını vurgulayan Karakuş, “İlçe Milli Eğitim Müdürlükleriyle görüşerek deprem bölgesinden Mersin’imize nakillerini alan öğrenci sayılarımızı tespit etmiştik ve hiçbir başvuruya gerek kalmadan bizler direkt okullarda öğrencilerimize dağıtımlarını gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verdi. Büyükşehir’in deprem bölgelerinden kente gelen vatandaşlara yönelik hizmetleri sürdüreceğini söyleyen Karakuş, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerimizin sadece sınavlarda yanlarında olmuyoruz. Sınavın yanında psikososyal alanda da desteklerimizi sunuyoruz. Gerekli olan araç gereçlerini de temin etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA