Çukurova, Gray ile güldü: 73-75


Kadınlar Euroleague’de mücadele eden temsilcimiz Çukurova Mersin Yenişehir Belediyesi, Spar Girona’yı normal süresi 67-67 biten maçta uzatmalarda 75-73 mağlup etti, son hafta öncesinde B Grubu’ndan çıkmayı garantiledi. Hayes’in sakatlanıp oyunu terk etmesinin müthiş bir performans ortaya koyan Çukurova’da Chelsea Gray 18 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

 

Tarih : 23 Şubat 2023 Perşembe 12:03

Necdet TAŞ

Kadınlar Euroleague'de ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, Spar Girona'ya konuk oldu. İlk yarı temsilcimizin 37-45 üstünlüğü ile geçilirken, ikinci yarıda vites arttıran Girona 67-67'lik skorla maçı uzatmaya taşımayı başardı. Uzatmada da dengeli bir mücadele vardı. Bitime 5 saniye kala Chelsea Gray'in serbest atışları ile temsilcimiz 73-75 öne geçti. Son pozisyonda Gardner'in şutunu bloklayan Chelsea Gray, ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'ne galibiyeti getirdi; 73-75. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi adına Chelsea Gray 18 sayı 4 ribaund 1 asist, Tiffany Hayes 13 sayı 4 ribaund 2 asist üretti. Spar Girona takımında Rebekah Gardner 24 sayı 4 ribaund 1 asist, Brittney Sykes 17 sayı 8 ribaund 4 asist üretti.

UZATMADA GÜLDÜK

Karşılaşmaya Williams-Gray-Hayes-Cornelius-Bonner beşiyle başlayan ve 5-0'lık seriyle öne geçen Çukurova hücumda aynı etkinliği devam ettiremeyince 13-8 geriye düştü. Iniguez'in aldığı moladan iyi dönen Çukurova önce skora eşitlik getirdi, ardından da Bonner'ın sayılarıyla skor avantajını aldı. Üstünlüğünü Hayes'in 9 sayıyla yıldızlaştığı periyodun son bölümünde koruyan Çukurova, ilk çeyreği 22-18 önde noktaladı. Çukurova fırtınası ikinci çeyrekte de devam etti. Özellikle bu periyotta Cornelius'un da devreye girmesiyle temsilcimiz 38-26'da farkı çift hanelere çıkardı. Yıldız isimlerinin etkili oyunuyla rakibinin maça dahil olmasına izin vermeyen Çukurova soyunma odasına da 45-37 üstün gitti. Önce sportmenlik dışı faul, ardından da Hayes'in sakatlanıp kenara gelmesi temsilcimizin üçüncü çeyrekte ritmini bozdu. Bu periyotta olumsuzluklar vardı, ancak Çukurova'nın kazanma isteği azalmadı. Fark erise de temsilcimiz son 10 dakikaya 4 sayılık avantajla (56-52) başladı. Mücadelenin son çeyreği adeta nefesleri kesti. Son hücuma 67-67 eşitlikle girilirken, Girona hücumunu kullanamadı ve mücadele uzadı. Uzatmanın son anlarında Iniguez'e çalınan teknik faul canları sıksa da son sözü Çukurova söyledi ve Gray'in serbest atıştan bulduğu sayılarla maçı 75-73 kazandı. Bu sonuçla ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi 13. maçında 9. galibiyetini alarak son maçlar öncesi gruptan çıkmayı garantiledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA