Anamur’da 2 okul tahliye edildi


Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan İlçelerini merkez alan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki 10 ilimizi vuran deprem, Anamur da iki okulun tahliyesine neden oldu. Fatih İlkokulu Akdeniz’e, Şehit Hasan Kuş İlkokulu da Şükrü Köymen İlkokullarına tahliye edildi.

 

Tarih : 21 Şubat 2023 Salı 11:21

Deprem nedeni ile yarı yıl tatilinin ardından yarın açılacak olan ikinci dönem öncesi Kaymakam Bilal Bozdemir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Valilikte yapılan eğitim öncesi toplantıya katıldı. Burada İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Fatih ve Hasan Kuş İlköğretim okullarının durumu hakkında brifing verdi. Alınan bilgilere göre, okulların iki depremden de etkilendiği ve öğrenilirken, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, her iki okulun eğitimde kullanılamaz durumda olduğunu belirterek oturulabilirdik ruhsatını iptal etti. Fatih İlkokulu öğrencilerinin çeltikçi ilkokuluna, gönderilmesi kararlaştırıldı. Ancak velilerin itirazı üzerine Akdeniz İlkokuluna gönderilmeleri kararlaştırıldı.

EĞİTİME UYGUN DEĞİLLER

 Aynı şekilde Şehit Hasan Kuş İlkokulunun da eğitime uygun olmadığı ve boşaltılması gerektiği yönünde Başkan Kılınç’ın talebi oldu. Velilerden bazıları, depremden önce de Şehit Hasan Kuş İlkokulunun incelendiği ve eğitime uygun olmadığının tesbit edildiğini iddia ettiler. Depremin ardından eğitim yapılamayacağına karar verilen Şehit Hasan Kuş İlkokulu da Şükrü Köymen İlkokuluna aktarıldı. Birinci dönem tek vardiya olarak eğitim veren Akdeniz İlkokulu ve Şükrü Köymen İlkokulu Fatih ve Şehit Hasan Kuş Öğrencilerinin tahliye edilmesi ile sabahçı öğlenci olmak üzere iki vardiya ile eğitim verecekler. Eğitim bu Pazartesi de itibaren başlayacak. İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan, her iki okulun sıkışıklığını gidermek için iki Anamur’a iki okul inşaatının bu yıl içerisinde başlayacağını ve 2023-2024 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi için tüm gayreti göstereceklerini söyledi.

FATİH VE ŞEHİT HASAN KUŞ İLKOKULU NEDEN BOŞALTILIYOR?

Fatih ve Şehit Hasan Kuş İlkokulu'nun boşaltılması kararının alınmasıyla ilgili bir açıklama yapan Anamur Belediyesi CHP Meclis Üyesi Avukat Tekin Mutlu, Fatih, “Fatih ve Şehit Hasan Kuş İlkokulu neden boşaltılıyor? Fatih ve Şehit Hasan Kuş İlkokuluna yıkım kararı mı verildi? Bu yıkım kararı ne zaman verildi? Yıkım kararı önceden verildiyse şimdiye kadar neden uygulanmadı? Boşaltılacaksa sene başında neden yapılmadı?” diye sordu.  Anamur Belediyesi CHP Meclis Üyesi Avukat Tekin Mutlu, Fatih ve Şehit Hasan Kuş İlkokulu'nun boşaltılması kararının alınmasının ardından bir açıklamada bulunarak cevaplanması istenen soruları yetkililere sordu. Anamur Belediyesi CHP Meclis Üyesi Avukat Tekin Mutlu, Fatih ve Şehit Hasan Kuş neden boşaltılıyor? , Fatih ve Şehit Hasan Kuş İlkokuluna yıkım kararı mı verildi? Yıkım kararı önceden verildiyse şimdiye kadar neden uygulanmadı? Boşaltılacaksa sene başında neden yapılmadı? sorularını sordu. Anamur Belediyesi CHP Meclis Üyesi Avukat Tekin Mutlu'nun açıklaması şöyle;  Fatih ve Şehit Hasan Kuş İlkokulu neden boşaltılıyor? Fatih ve Şehit Hasan Kuş İlkokuluna yıkım kararı mı verildi? Bu yıkım kararı ne zaman verildi? Yıkım kararı önceden verildiyse şimdiye kadar neden uygulanmadı? Boşaltılacaksa sene başında neden yapılmadı? Öğrenci ve veliler neden bilgilendirilmiyor? "Ben yaptım oldu " mantığını artık vazgeçin Milli eğitim müdürü ve yetkili, görevli yöneticiler, eğitim yılının ortasında başka okula neden taşındığımızı öğrenmek istiyoruz. Veliler etüt parası verdi, servis ayarladı, işini gücünü ona göre ayarladı, evini ona göre ayarladı. Taşıdığınız okulu ayarlarken bunlardan kaçını düşünerek karar verdiniz?”

ANAMUR’A, 4 BİN 763 DEPREMZEDE GELDİ

Asrın felaketi Kahraman Maraş merkezli iki depremin ardından mağdur illerimizden on binlerce aile, Türkiye’nin bir çok bölgesine göç ederken  Anamur’a da bir çok aile geldi. Kaymakamlık kayıtlarına göre, Bu güne kadar Anamur’a 5 bin 376 depremzede vatandaşımız kayıt yaptırırken, 613 kişi ayrıldı. Şu anda ise son kayıtlara göre 4 bin 763 vatandaşımız, Anamur merkez ve çevre mahallelerde yaşamını sürdürüyor.

ANAMUR’DAKİ OKULLARA 300 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRDI

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Anamur’a gelen ailelerin öğrencilerinin okullara olan kayıtlarının halen devam ettiğini söyledi. Öğrencileri, ailelerin isteklerine göre kaydettiklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, şu ana kadar yaklaşık 300 depremzede öğrenciyi kaydettiklerini söyledi. Ağırlıklı olarak ailelerin çoğunluğunun Anamur KYK’da kalan ailelerden dolayı Ortaköy Hidayet Mert Ortaokuluna kayıtların yapıldığını söylerine ekleyen Mercan; “Depremin etkisinde oldukları için bir çok aile kayıt için biraz daha zaman geçmesi gerektiğini söylüyorlar. Depremzede öğrencilerimizde devamlılık zorunluluğu olmadığı için biz de buna uyuyoruz. Önümüzdeki günlerde bu rakam daha da netleşir” ifadelerini kullandı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA