Nefes kesen maç Çukurova’nın!


FIBA Avrupa Ligi B Grubu’nun 11. haftasında Macaristan temsilcisi DVTK-Hun Therm’e konuk olan temsilcimiz Çukurova Basketbol, nefes kesen maçta yıldız oyuncusu Bonner’ın 25 sayılık performansıyla rakibini 78-77 mağlup etti. Çukurova Basketbol bu sonuçla 7. galibiyetini aldı. Macaristan temsilcisi DVTK-Hun Therm ise 5. mağlubiyetini yaşadı.

 

Tarih : 27 Ocak 2023 Cuma 12:43

Necdet TAŞ

Çukurova Basketbol Mersin Yenişehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar EuroLeague B Grubu'nun 11. haftasında Macaristan kulübü DVTK-Hun Therm'i 78-77 yendi. Miskolc kentindeki DVTK Arena'da yapılan karşılaşmanın ilk periyodu, ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'nin 25-22, ilk yarısı ise ev sahibi ekibin 41-40 üstünlüğüyle tamamlandı. Son 10 dakikaya 4 sayılık (56-60) skor avantajıyla giren ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, son anları büyük çekişmeye sahne olan maçı 78-77 kazandı. Temsilcimizde 25 sayı kaydeden Bonner, sahanın en skoreri oldu. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, 7. galibiyetini aldı. DVTK-Hun Therm ise 5. mağlubiyetini yaşadı.

INİGUEZ: “ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ ÇEYREK FİNAL”

Zorlu maçı değerlendiren Çukurova Basketbol Koçu Roberto Iniguez, “Öncelikle DVTK'yı tebrik ediyorum, bugün çok iyi oynadılar, zorlu rakipler olacaklarını biliyorduk çünkü Ocak ayında bu salonda Schio ve Sopron iki omuza da yerleşmişti. Öncelikli hedefimiz çeyrek final, bunun için kalan maçlarda her galibiyete ihtiyacımız var, bugün çok önemli bir başarıya imza attık. Takımımla gurur duyuyorum, iyi oynadık ve Diósgyőr'ı maç ve atmosfer için tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

BONNER: “FANTASTİK BİR ATMOSFER VARDI”

Attığı 25 sayıyla Çukurova’nın maçı kazanmasında büyük emeği geçen Bonner ise, “Bu sene bu kadar fantastik bir atmosferde maç oynadığımızı düşünmüyorum, bu taraftarlar harika! Takımla gurur duyuyorum, bugün gerçek bir takım zaferi elde etmeyi başardık. Rakibi ve taraftarları bir kez daha tebrik ediyoruz” dedi.

PETER: “YENİLDİĞİMİZ İÇİN ÜZGÜNÜM”

DVTK Hun-Term Koçu Völgyi Péter de, “Bugün de çok iyi bir maç oynadığımızı düşünüyorum, karşı tarafta gerçek dünya yıldızları vardı, ne olursa olsun yerimizi koruduk ve takım olarak savunmamız çok iyi bir araya geldi ve ikinci yarıda hücumumuz yaratıcıydı. Son oyunu yönetemediğimiz, faulleri iyi dağıtamadığımız ve aslında Bonner'ı oyundan çıkaramadığımız için üzgünüm. Rakibimize çok fazla saygı duyduğumuzu ve üç hakemin de bu konuda Mersin'e biraz yardımcı olduğunu biraz hissettim, bugün bize yardımcı olmadılar. Bugün gidiyoruz, çünkü Cumartesi günü PEAC bizi bekliyor, çok uzun olan yenilmezlik serimiz bu şekilde kırıldığı için üzgünüm, devam edeceğiz” diye konuştu.

BERNATH: “BU YENİLGİ CANIMI YAKTI”

DVTK Hun-Term’in başarılı oyuncusu Réka Bernáth ise, “Çok zor bir maçtı, kızlarımla gurur duyuyorum çünkü savaştık ve pes etmedik. Bu maçtan ancak ders çıkarıp kendimizi geliştirebiliriz. Daha iyi oyunculara sahip bir takıma karşı destede olsak da kaybettiğimiz için üzgünüm ama bu kayıp yine de canımı yakıyor” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA