Mersin’de deniz kıyısı için 2 bin metrelik koruma kalkanı


DSİ, Mersin’de bir ilki hayata geçiriyor. Devlet Su İşleri, Mersin’de deniz kıyısı için 2 bin metrelik koruma kalkanı yapıyor. “Mersin-Göksu Deltası Kıyı Erozyonu Önlenmesi” işi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Çalışmalara kıyı erozyonu probleminin en yoğun yaşandığı Paradeniz Lagünü sahilinden başlanmış olup bu bölgede kıyıdan yaklaşık 150 m uzaklıkta ve 3 metre derinlikte toplam 2000 metre uzunluğunda batık dalgakıran yapısı oluşturulacaktır. Ocak ayı itibariyle 100 metre uzunluğunda set oluşturulmuştur” dedi.

 

Tarih : 26 Ocak 2023 Perşembe 12:26

Haber Merkezi

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. Yaptığı yatırımlarla şehirlere değer katan DSİ, Mersin’de bir ilki hayata geçiriyor.

MERSİN’DE DENİZ KIYISI İÇİN 2 BİN METRELİK KORUMA KALKANI

 “Mersin-Göksu Deltası Kıyı Erozyonu Önlenmesi” işi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Göksu Deltası’nda kıyı erozyonunun önlenmesi amacıyla hayata geçirdiğimiz çalışmalar kapsamında; deniz kıyı korumalarında ve nehir ıslahlarında kullanılmakta olan gabion sepetlerle deniz kıyısı boyunca çeşitli yerlerde batık dalgakıran ve mahmuz yapıları oluşturmaktayız. Yüzde 26 fiziki gerçekleşme sağlamış olduğumuz çalışmalarda, gabion sepetlerin denize yerleştirilmesine devam ediyoruz. Çalışmalara kıyı erozyonu probleminin en yoğun yaşandığı Paradeniz Lagünü sahilinden başlanmış olup bu bölgede kıyıdan yaklaşık 150 m uzaklıkta ve 3 metre derinlikte toplam 2000 metre uzunluğunda batık dalgakıran yapısı oluşturulacaktır. Ocak ayı itibariyle 100 metre uzunluğunda set oluşturulmuştur. Çalışmalar kapsamında doğal yaşamın zarar görmemesi adına özel bir hassasiyet gösteriyoruz. Paradeniz, Göksu Deltası'nda, Mersin ili sınırlarında bulunan bir lagün gölü. Paradeniz'in de yer aldığı Göksu Deltası; su kuşları, dalyan balıkçılığı ve deniz kaplumbağaları için ayrı bir öneme sahip. Tüm şartlar göz önünde bulundurulduğunda bu kadar eşsiz bir coğrafyada yapılacak çalışma bizim için de üst düzey bir hassasiyet gerektiriyor. Alanda yapılan tüm çalışmalar için doğal yaşama zarar verilmeyecek zaman aralıkları seçiliyor. Büyük bir titizlik ve dikkatle çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA