Tarsus Devlet Hastanesi sorunlarla boğuşuyor!


Tarsus’a yeni yapılan Devlet Hastanesi’nin sorunlarla boğuştuğunu ifade eden CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, “Tarsus Yeni Devlet Hastanesi’nin inşaatından kaynaklı sorunlar ve hatalar dolayısı ile yeni hastanenin tedaviye muhtaç durumda olup olmadığı incelenmelidir” dedi.

 

Tarih : 26 Ocak 2023 Perşembe 11:35

Haber Merkezi

İlçe Başkan Yardımcısı Ecz. Selahattin Şahin ile birlikte Tarsus Yeni Devlet Hastanesi’ni ve hastane çevresindeki işyerlerini ziyaret ederek, yaşanan sorunları bizzat yerinde tespit etti, vatandaşları dinleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Tarsus Yeni Devlet Hastanesi’nde yaşanan aksaklıklar nedeniyle vatandaşların mağdur olduğuna söyledi.

“HASTANE SORUNLARLA AÇILDI”

Uzun yıllar yapılacağı yer konusunda tartışmalara neden olan, inşaat aşamasında ise ‘ne zaman hizmete gireceği?’ hususunda net tarihin açıklanamadığı Tarsus Yeni Devlet Hastanesi’nin geçtiğimiz aylarda hizmete girmesine rağmen, sağlık alanında yine birçok sorunlara neden olduğunu belirten Varal, “Güzel kentimiz Tarsus, hızla artan nüfusuna rağmen sağlık alanında uzun yıllardır sorunlar yaşamakta. Tarsus Yeni Devlet Hastanesi’nin, tamamlanıp açılmasıyla birlikte bu sorunlarında ortadan kalkacağı yönünde geçmişte yapılan açıklamaların, gelinen noktada gerçeği yansıtmadığı net şekilde ortadadır.  Tarsus Yeni Devlet Hastanesi’nin isminde ‘yeni’ olmasına rağmen fiziki yapısında gözlenen bozuklukların yanı sıra birçok branşta doktor eksiğinin bulunması, vatandaşların kaliteli, zamanında ve yeterli sağlık hakkına kavuşmasına engel olmaktadır. Çalışma ortamlarının güvensizliği, verilen emeğin karşılığının alınamaması, sosyal haklarının yeteri kadar verilememesi doktorlarımızın ve sağlık emekçilerimizi yaşadığı temel problemlerdir. Böylesi bir dönemde ‘giderlerse gitsinler’ denilerek, sağlık sistemimizin omurgası değerli doktorlarımıza yurtdışının işaret edilmesi, şiddete maruz bırakılmaları gerçekten çok vahim bir durumdur. Yaşadıkları hak ihlallerine rağmen zor şartlarda halk sağlığı için görevlerini yerine getiren tüm sağlık emekçilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

“BİRÇOK BRANŞTA DOKTOR YOK”

Varal, “Tarsus Yeni Devlet Hastanesi’nde başta beyin cerrahi, göz, kulak-burun-boğaz olmak üzere birçok branşta yeteri kadar doktor bulunmaması, yeni açılan hastanede fayansların dahi kötü malzeme ve kötü işçilik dolayısı ile kırılmaya başlandığına dair bildirimler, asansörlerin düzenli çalışmaması, fiziki yapım hataları ve eksikliklerine süregelen ve artan şikayetler vatandaşlarımızı ciddi mağduriyetlere, kaygıya sevk etmektedir.  Halkın parasının hatalı ve eksik hastane inşaatı yapımı dolayısı ile çarçur edilip edilmediğinin ve devlet kaynaklarının doğru kullanılıp kullanılmadığı araştırılması gerekmektedir. Tarsus Yeni Devlet Hastanesi‘nin durumu AKP’nin Türkiye’yi yönetemediğinin, AKP’nin nasıl savrulduğunun da göstergesidir! Türkiye’nin geldiği durum ortada, halkın kaynaklarını bitirdiler, çarçur ettiler, şimdi de en temel sağlık yatırımlarını dahi doğru düzgün yapmayı beceremiyorlar. Milletin kaynakları eksik hatalı işlerle maalesef böyle akılsızca harcanıyor, heba ediliyor üzerine doktor eksikliğini de eklediğinizde iktidarın artık halk sağlığına zararlı bir unsur olduğu görülüyor!” diye konuştu.

“DOKTOR YOKSA BU HASTANEYİ NEDEN YAPTINIZ?”

“Doktor yoksa bu hastaneyi neden yaptınız?” sorusunu yönelten Başkan Ozan Varal, şu noktalara değindi: “Sanki yıllardır planlanmıyormuş gibi alelacele açtığınız yeni hastanenin kendisi dahi tedaviye muhtaç durumdadır. Kısacası sağlıkta sorunları çözmesi beklenen Tarsus Yeni Devlet Hastanesi‘nin kendisi dahi sorunlarla boğuşmakta, şimdiden sorunların kaynağı olmuş durumdadır. Yapılan hatalar ve yandaşların rantının öncelenmesi nedeniyle sosyal devletin birinci görevi olan parasız temel sağlık hizmetini vermekten kaçınan bu iktidar, kıt kanaat geçinen halkımızı paralı sağlık kurumlarına ve adeta hastalıklarla boğuşmaya mahkum etmiştir. AKP İktidarında, 'Parasız sağlık hizmeti" yalan, 'Paran kadar sağlık' anlayışı gerçek oldu… Devlet eşit, parasız, ulaşılabilir, nitelikli ve kamusal bir sağlık hakkını bütün yurttaşlarına sağlamakla yükümlüdür. Halkımız CHP iktidarında; herkes için parasız, nitelikli, ulaşılabilir sağlık hakkına kavuşacaktır. Halkın iktidarında, bir grup yandaşın menfaati için aktarılan milyarlarca lira kaynak, vatandaşın en temel hakkı olan sağlığa, gıdaya, eğitime aktarılmaya başlanacaktır.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA