Veresiye ilaç dönemi!


Ekonomik kriz ve ilaç fiyat farklarının artması dar gelirli hastaları çaresiz bırakıyor. Hastaneden eczaneye geçen dar gelirli vatandaşlar ilaç fiyatlarındaki artış nedeniyle eczanelerden veresiye ile ilaç alıyor. Konuyla ilgili konuşan Mersin Eczacılar Odası Başkanı Özgün Sağır, “SGK, ilaç ödemelerini azaltması nedeniyle fiyat farkları oluşmaya başladı. Sağlıktan ve ilaçtan tasarruf olmaz. Çünkü bu durum halkın sağlığını ilgilendiriyor. İnsanlar artık bakkal gibi eczaneye veresiye yazdırıyor. Hem maddi hem de manevi olarak yıprandık. Bu soruna acilen müdahale edilmesi lazım” dedi.

 

Tarih : 24 Ocak 2023 Salı 16:12

SORUNLARIMIZA KULAK TIKANIYOR

Yetkililerin sorunlara ve taleplere kulaklarını tıkadığını ve gözlerini yumduğunu ifade eden Mersin Eczacılar Odası Başkanı Özgün Sağır, “Özellikle son 1,5 yıldır artık altından kalkamayacağımız sorunlarımız var. İlaç yokluklarını biz uzun süredir gündemde tutuyoruz ancak bu görmezden gelindi. Sektör resmen sahipsiz bırakıldı. Eczacıları yok sayarak bu sorunu çözemezsiniz. Özellikle ilaç fiyatlarındaki farklılık nedeniyle vatandaşla karşı karşıya geliyoruz. Karşılarındaki muhatap biz eczacılar olduğumuz için vatandaş tepkiyi bizzat bize gösteriyor. Artık SGK, ilaç ödemelerini azaltması nedeniyle fiyat farkları oluşmaya başladı. Sağlıktan ve ilaçtan tasarruf olmaz. Çünkü bu durum halkın sağlığını ilgilendiriyor. İnsanlar artık bakkal gibi eczaneye veresiye yazdırıyor. Hem maddi hem de manevi olarak yıprandık. Bu soruna acilen müdahale edilmesi lazım. Yarınlar için endişeliyim ve korkuyorum çünkü önümüzü göremiyoruz” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞ İLAÇ YOKLUĞUNU BİZDEN BİLİYOR”

Eczacılar olarak zor günler geçirdiklerini kaydeden Sağır, “Deniz bitti artık kara göründü. Kasım ve Aralık aylarında nöbetçi eczanelerimiz nöbetçi olarak kalmak istemedi çünkü vatandaş istediği ilacı bulamayıp ve ulaşamayınca eczacıyla karşı karşıya geldi. Bazı eczacı arkadaşlar bu yüzden darp edildi, şiddet gördü.  15 Aralık’ta ilaçlara zam yapıldıktan sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bulunamayan ilaçlar için ‘3-4 hafta sonra böyle bir sorun kalmayacak’ şeklinde açıklama yaptı. Hani ilaçlar vardı? Hangileri yoktu ve şimdi hangileri bulunacak? Hem ilaç konusunda sıkıntı yok diyorlar hem de birkaç hafta içerisinde sorunu çözeceğiz diyorlar. Yaptıklarını açıklamalarla kendilerini çürütüyorlar. 4 Hafta geçti hani ilaçlar nerede? Neden halen çözülemedi bu sorun? Vatandaşlar Sağlık Bakanı’nın açıklamasını dikkate alıp eczacıyı suçluyor, ‘Sağlık Bakanı ilaç sorununu çözdüklerini söylüyor, hani ilaçlarımız nerede?’ diye… Vatandaş gözünce ilaç yokluğunun sebebi bizmişiz gibi algılanıyor” diye konuştu. NECDET TAŞ’IN HABERİ

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA