Tarhan iddialara yanıt verdi


Mersin’in Mezitli ilçesinde Adnan Menderes Bulvarı üzerinde 37 katlı gökdeleninin yapımına başlanması ve önündeki kısmın ticaret alanı olarak ruhsatlandırılmasıyla ilgili rant iddialarına sert sözlerle tepki gösteren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Bu ruhsat bugünün meselesi değil. 1980’den başlayarak yani 42 yıldır devam eden 1985 ve 1989 tarihlerinde mükerrer defa ruhsat düzenlenmiştir. Düzenlenen tüm ruhsatlar yüksek katlıdır” dedi. Başkan Tarhan’a destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, “Eski mevzuata göre yapılmış bir planlama. Yargı yolu açıktır. Yargıya gidilebilir. Yargı ne karar verir bilemeyiz. Ancak bana kalsa o kadar yüksek katlı binaya ben izin vermezdim” dedi.

 

Tarih : 9 Ocak 2023 Pazartesi 15:47

Necdet TAŞ

Mersin’in Mezitli ilçesinde Adnan Menderes Bulvarı üzerinde 37 katlı gökdeleninin yapımına başlanması ve önündeki kısmın ticaret alanı olarak ruhsatlandırılmasıyla ilgili rant iddialarına sert sözlerle tepki gösteren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Birkaç gündür yerel gazetelerde gündeme getirilen Adnan Menderes Bulvarı’ndaki yüksek katlı binaya ilişkin teknik bilgi vermek istiyorum. Ancak bu bir savunma değil” diye konuştu.

“BU RUHSAT BUGÜNÜN MESELESİ DEĞİL”

Verilen ruhsatın bugünün meselesi olmadığının altını çizen Başkan Tarhan, “1980’den başlayarak yani 42 yıldır devam eden 1985 ve 1989 tarihlerinde mükerrer defa ruhsat düzenlenmiştir. Düzenlenen tüm ruhsatlar yüksek katlıdır. Örneğin doğu bitişiğinde yer alan Park Plaza 20 katlı olup 4 bloktan oluşmaktadır. O tarihteki yönetmeliğe ve emsal hesabına göre yükseklik sınırlaması olmaksızın yapılanmaya gidilseydi 40 katlı 2 blok olarak yapılabilirdi. Bu yapı 2016 yılında 2 blok 17 kat olarak ruhsatlandırılmıştır. Yakın tarihten başlayarak söylüyorum. Mevzuat el verdiği için mevcut haklar zaten uzun yıllardan beri hep baki kalmıştı. Şuan tek bloku iptal edilmiş daha fazla yeşil alan bırakılarak zemin artı 32 kat olarak ruhsat düzenlenmiştir. Yani düzenlemeye uygundur.  Yine kamuoyuna bir başka yanlış bilgi verilmektedir. O da şudur ki parselle Adnan Menderes Bulvarı arasında kalan alan belediye meclisimizce 10 kat olarak ticari alan olarak işaretlendi. Oysa arkadaşların tümünün bilgisi olduğu gibi bu konu komisyondan böyle geldi ancak o alanı reaksiyon alanı olarak işaretledik” ifadelerini kullandı.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”

“Proje TMMOB’a bağlı mühendis ve mimar tarafından hazırlanarak yani teklif edilerek, onaya sunmuşlardır. Bu arada kimilerinin konuya ilişkin TMMOB’un yapmış olduğunu açıklamasını da hedef almasını da manidar olarak görüyorum” diye konuşan Başkan Tarhan, “Mersin’de çok değerli herkesin tanıdığı duayen isimler vardır. Bunların gazeteciliğine her zaman saygı duyuyorum. Ancak maalesef çok az sayıda da olsa bazı gazeteciler var ki belediyeleri ilgilendiren konularda yerel yönetimlerin görüşünü almadan tek taraflı haber yapıyorlar. Artık bu olguyu da maalesef kanıksamış olduk. Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz. Konuyla ilgili basına ve halka yanlış bilgiler veren kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Yanlış bir durum gören arkadaşlar için yargı yolu açıktır” dedi. Konuyla ilgili konuşan CHP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız ise, “Bizim bu taşınmazlarla ilgili kaygımız nedir? Taşınmazlarla ilgili derdimiz nedir? Neden bu kadar bu taşınmazlarla uğraşıyoruz. Bunu bir türlü idrak edemiyorum. Bu taşınmaz derdinden vazgeçmemiz lazım” dedi.

BAŞKAN SEÇER; “YARGI YOLU AÇIK”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, “Konuyla ilgili Başkan Tarhan teknik bilgiler verdi. Anladığım kadarıyla konu 1980 yılından bu yana süren bir gelişme. Daha önce ruhsatı almış ve yenilenmiş bir ruhsat söz konusu. Yani bunda Mezitli Belediyesi’nin bir dahli yoktur. Yasal, kural ve yönetmeliklere göre ruhsat yenilenmesi yapılmış. Büyükşehir’in imar planlarından da o bölge 18 katla sınırlandırılmış ancak burası 30 katın üzerinde bir imar almış. Eski mevzuata göre yapılmış bir planlama. Yargı yolu açıktır. Yargıya gidilebilir. Yargı ne karar verir bilemeyiz. Ancak bana kalsa o kadar yüksek katlı binaya ben izin vermezdim. Hatırlanacağı üzere Yenişehir bölgesinde sahilde 21 katlı yapılaşmaya izin vermemiştim. Uygun görüş bildirmemiş ve 15 katla sınırlandırılmasını istemiş ve 18 katta karar kılınmıştı. Buradan tekrar söylüyorum konuyla ilgili ne Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ne de Mezitli Belediyesi’nin ve meclisinin bir dahli yoktur. 1980’li yıllardan gelen bir ve bizim de arzu etmediğimiz bir sorun ve durumdur. Tekrar ediyorum yargı yolu açıktır” şeklinde konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA