Şaka yapmak istediler, ’silahla yaralama’ suçuyla yargılanacaklar


Mersin’de yolda yürüyen üniversiteli 3 genç kıza Tiktok’taki balon atma challenge’tan etkilenerek içi su dolu balon atarak birinin yaralanmasına neden olan 2 sanık hakkında ’silahla kasten yaralama’ suçundan dava açıldı.

 

Tarih : 5 Ocak 2023 Perşembe 11:29

Merkez Mezitli ilçesi Yeni Mahalle'de, kaldırımda yürüyen 3 genç kıza içi su dolu balon atarak olay yerinden kaçan ve balonun isabet ettiği Hatice A.'nın yaralanmasına sebep olan Ahmet K. ve Bilal K., gözaltına alındıktan sonra sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştı. Şahıslar hakkında 'silahla kasten yaralama' ve 'silahla kasten yaralamaya teşebbüs' suçlarından iddianame hazırlandığı öğrenildi. İddianame Mersin 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, sanıkların, sosyal medyada gördükleri 'balon atma challenge' için söz konusu şakayı yapmak istediklerini ve bundan dolayı içi su dolu balonla yola çıktıkları kaydedildi. Öte yandan iddianamede, olay günü motosikleti kullanan Ahmet K. ile Bilal K'nin, Hatice A. ve arkadaşlarına doğru içi su dolu balonu fırlattıkları, Hatice A.'nın fırlatılan cismin gözüne isabet etmesi sonucu 'basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek' nitelikte yaralandığı belirtildi. Olayda fırlatılan içi su dolu balonun, 'saldırı ve savunma amacıyla yapılmış olmasa bile fiilen saldırı ve savunmada kullanılmaya elverişli diğer şeyler' hükmü gereğince 'silah' sayılması gerektiği bildirilen iddianamede, sanıkların fikir ve eylem birliği içerisinde Hatice A'ya karşı 'silahla kasten yaralama', arkadaşlarına karşı da 'silahla kasten yaralamaya teşebbüs' suçunu işlediğinin anlaşıldığı ifade edildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA