Tarsus SEV İlkokulu’ndan çevresel farkındalık projesi


Eko-Okullar Programının uzun yıllardır üyesi olan Tarsus SEV İlkokulu, sürdürülebilirlik projeleriyle öğrencilerine çevre bilinci aşılamaya devam ediyor. Yeşil Bayrak’a sahip Tarsus SEV İlkokulu, bu yıl farklı bir girişime daha liderlik ederek EKOSEV Kafe projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında Tarsus SEV İlkokulu 3. sınıf öğrencileri çöp miktarını azaltarak ve kaynakların tükenmesini önleyerek tüm eğitim camiasında farkındalık yarattı.

 

Tarih : 5 Ocak 2023 Perşembe 11:18

Tarsus SEV İlkokulu, 3. sınıf öğrencileri tarafından hayata geçirilen EKOSEV Kafe projesiyle farkındalık yaratan bir girişime imza attı. Proje, öğrencilerin para kullanmadan, geri dönüşüm malzemeleri ile gerçekleştirdikleri alışverişle dikkat çekti.  Etik değerler ve nitelikli eğitim çatısı altında, gelecek nesillere sürdürülebilir bir dünya bırakmak için çalışan ve değişime öncülük eden SEV Okullarında sürdürülebilirlik her zaman ön planda yer alıyor. SEV Okulları, sürdürülebilirliği ekoloji, sanat, kültür, ekonomi ve yapay zekâ kategorilerinde ele alıyor.  SEV’in sürdürülebilirlik yaklaşımı doğrultusunda “Öğrencilerimizde çevre duyarlılığını nasıl sağlayabiliriz, onların farkındalığını nasıl artırabiliriz?” sorusundan yola çıkan Tarsus SEV İlkokulu’nun EKOSEV Kafe projesinde; öğrenciler velilerin evde hazırladıkları sağlıklı yiyecek ve meyveleri evden getirdikleri kağıt, plastik, metal, pil ve elektronik atıklar karşılığında satın aldı. Minik Tarsus SEV’liler, takas yöntemiyle geri dönüşüm malzemelerini kullanarak hem atık çöp miktarını azalttı hem de kaynakların tükenmesini önleyerek çevreye, doğaya, insanlara ve ülke ekonomisine katkıda bulundu.  Tarsus SEV İlkokulu, üyesi olduğu Eko Okullar Programı doğrultusunda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi programını uyguluyor. Eko Okullar Programı; çocukların çevre ile dost davranışlar sergileyerek sürdürülebilir çevre kapsamında bilinçlenmesi hatta aileleri ve toplumun geri kalanına ulaşmak için çalışmalar gerçekleştirmesiyle öne çıkıyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA