Öğrencilerden tam not!


Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin barınma sorununa deva olma amacıyla hayata geçirdiği ‘Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nu hizmete açtı. Büyükşehir’in “Mersin Yükseliyor, 41 Kere Müjde, 41 Yeni Açılış” mottosuyla başlattığı açılışların dördüncüsü olan ‘Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’, başta üniversite öğrencileri olmak üzere vatandaşların takdirini topladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katılımıyla gerçekleştirilen açılışa katılan vatandaşlar, “41 kere Maşallah” diyerek Büyükşehir’in tüm Mersinlilere dokunan hizmetlerinin devamını diledi.

 

Tarih : 31 Aralık 2022 Cumartesi 11:59

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, öğrenci dostu belediyecilik anlayışıyla öğrencilerin ulaşım, beslenme ve barınma gibi temel sorunların çözümü için hayata geçirdiği hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer’in katılımıyla 120 yataklı ‘Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’ hizmete açıldı. Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer’in “Öğrenciler için 10 numara şehir” dediği Mersin’de, 10 numara bir hizmete daha imza attı. Öğrencilerin güvenli bir şekilde konaklayabilmeleri için hizmete sunduğu yurdun açılışına çok sayıda vatandaş katıldı.

 “GENÇLER GELECEKLER, CANLILIK OLACAK”

İhsaniye Mahalle Muhtarı ve Akdeniz Renkli Eller Kadın Koperatifi Başkanı Zehra Yılmaz, yurdun açılışını değerlendirerek, “O kadar kıymetli ki bizim için. Burası, eski Tıp Fakültesi taşındıktan sonra metruk duruma gelmişti. Korkuyorduk buradan geçmeye ve gerçekten şu anda yurdumuzun mahallemize çok şeyler katacağından eminim. Esnaflarımızın durağanlaşan işleri de açılacak. Gençler gelecek, canlılık olacak. Buradan artık çocukların mutlu sesleri gelecek. Son derece mutluyum” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin mahalleye yaptığı diğer hizmetleri de sıralayan Yılmaz, “Sadece buradaki yurt açılışı değil, bizim buradaki Mahalle Mutfağımız çok kıymetli. 3.5 liraya vatandaşlarımız çeşit çeşit yemekler yiyorlar. Burada daha çok dezavantajlı insanlar var. Ben sadece kendi mahallemden bahsediyorum ama Mersin’e baktığımız zaman çehre değişti. Mersin kadın kenti oldu. İnsanlar kendini yolda yürürken değerli hissetmeye başladı. Gerçekten çok önemli ve çok değerli işler” ifadelerini kullandı.

“MERSİN’DE OKUMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU”

Gülnar Meslek Yüksekokulu’nda okuyan ve Mersin’de okumanın keyifli olduğunu söyleyen Fatma Kandemir isimli öğrenci “Belediye bu konuda çok yararlı şeyler yapıyor. Önceden öyle bir imkan yokmuş. Biz geldiğimiz zaman açılmış ve bu durumdan çok mutluyuz. Aktiviteler, etkinlikler olsun Mersin’de okumak çok güzel bir duygu. Konserler olduğu zaman bize çok fazla imkan sunuluyor. Gülnar’dan ulaşımımız çok zor oluyor. Belediye bize araç gönderiyor. Ulaşım konusunda yardımcı oluyorlar” dedi. Mersin Üniversitesi’nde öğrenci Hediye Alev ise bir genç olarak Mersin’de yaşamanın güzel olduğunu söyleyerek,  “Büyükşehir’in destekleri çok iyi. Aktiviteler, konserler oluyor. Her şey çok iyi. Geçinebiliyoruz. İstediğimiz yere ulaşım sağlayabiliyoruz” diye konuştu. Gülnar Konukevi’nde kalan Ali Gül, Mersin’de öğrenciler için birçok imkanın yer aldığını belirterek,  “Gülnar’da da önceden yurt yoktu. Sayın Başkanımız, orada açtığı için mutluyuz. Buradaki arkadaşlarımıza da faydalı olacağını düşünüyorum. Gerçekten faydalı çalışmalar yapıldığını düşünüyorum. Mersin’in şu an öğrenci kenti olduğunu düşünüyorum. Çünkü çok imkan var. Ulaşım, yurt, çamaşırhane, yemek yerleri; o tür konularda çok rahatız. Sosyal aktiviteleri de çok fazla. Gülnar’da okumama rağmen her aktiviteye, konserlere gelebiliyorum” ifadelerini kullandı. 

“ÖĞRENCİLERİN DERDİNE DERMAN OLDU”

 

Mersin’in öğrenciler için rahat bir şehir olduğunu söyleyen Emin Yılmaz, “Mersin, tam öğrencilik bir şehir. Burada yurt açılması çok güzel, çünkü kiralar arttı. Öğrencilerden fazla kira istiyorlar. O yüzden Mersin’de öğrenci için yurt çok avantajlı. Kira 3 bin liraysa yurt 700-800 lira oluyor. Ben bir öğrenci olarak mesela bu sene üniversite sınavına gireceğim. Öğrenciye çok destek çıkıyorlar. Bizim için ücretsiz dershane açtılar, oraya gidiyorum. Dershanede sabah çorba dağıtıyorlar. Maddi açıdan aileme katkısı oluyor” diye konuştu.   Mersin Üniversitesi’nde okuduğunu ve açılışı yapılan Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nda kaldığını söyleyen Cemil Akpınar, “Bu yurt bizim için 10 numara bir hizmet oldu gerçekten. İstediğimiz bir hizmetti. Konum olarak güzel bir yerde. Fiyat olarak da gayet makul. Kahvaltı ve akşam yemeğimizi yurtlarda yiyoruz. Yurt açılmadan önce sürekli Adana’ya trenle gidip geliyordum. Yurdun açılmasıyla beraber artık buradan okuluma tek otobüsle gidip gelebiliyorum. Ulaşım konusunda gayet rahat ve güzel bir şehir. Mersin halkına Vahap Seçer’i seçtiği için teşekkür ederiz” dedi. Toros Üniversitesi Optisyenlik Bölümü öğrencisi olan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan Mertcan Alçiçek isimli öğrenci ise “Bu yurt öğrencilerin derdine derman oldu gerçekten. Çok memnunuz, her yönüyle eksiksiz. Çamaşırhanemiz mevcut, ulaşım yönünden üst düzey seviyede. Hemen bir arka sokaktan bulunduğumuz üniversiteye tek otobüsle gitme imkanı var. Bu konuda gerçekten çok avantajlı. Mersin’de öğrenci olmak eksiksiz, sorunsuz ve güzel bir şey. Canımız sıkılmıyor. Arkamızda deniz, önümüzde dağ var. Canımız sıkılınca aktiviteler yapabiliyoruz. Bu konuda gayet güzel ve elverişli bir şehir” diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA