SGK önünde ‘EYT’ kuyruğu!


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yaş sınırı olmadan verdiği müjde sonrası Mersin’de SGK önünde sabahın ilk saatlerinde uzun kuyruklar oluştu. EYT düzenlemesinden faydalanarak emeklilik hakkını kullanmak isteyen vatandaşlar, prim günlerini hesaplatmak, askerlik ve doğum borçlanması için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasının önünde yoğunluk oluşturdu.

 

Tarih : 29 Aralık 2022 Perşembe 14:20

BAKANLIKTAN ZORUNLU AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT düzenlemesinin içeriğini açıkladı. Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenleme, eski sistemdeki SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli olacak. Düzenleme ile yaklaşık 2 milyon 250 bin kişi emekli olmaya hak kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından EYT düzenlemesi bekleyen vatandaşlar sabahın ilk ışıkları ile birlikte SGK binalarının önüne gitti. SGK binası önünde ve içerisinde insan kalabalığı yaşandı. Askerlik borçlanması, emeklilik hesaplaması gibi işlemlerini yaptırmak isteyen vatandaşlar, gruplar halinde bina içerisine alındılar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı müjde sonrası SGK kapılarında oluşan EYT yoğunluğuna çare olmak adına bir video paylaştı. Bakanlığın yayınladığı videoda eksik günler için borçlanma başvurusu ve takibi de dahil olmak üzere tüm EYT işlemlerinin e-Devlet üzerinden de SGK'ya gitmeden yapılabileceği belirtiliyor.

SGK BİNALARINA GİTMEYE GEREK YOK

E-Devlet üzerinden emeklilik başvuruları nasıl yapılır? İşte başvuru için gereken adımlar; e-Devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra arama kısmına 'aylık', 'emekli', 'gelir' kelimelerinden birini yazdıktan sonra çıkan sonuçlardan 'gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesi'ne tıklanacak.(İlgili ekrana buradan ulaşabilirsiniz) Sonra gelen ekranda 'yeni başvuru' sekmesi tıklanacak. Tahsis talep türü olarak ise 'yaşlılık aylığı' seçilecek. SSK kapsamında aylık talep edecekler '4A SSK', Bağkur kapsamında ise '4B Bağkur' seçilecek. Sonra altta yer alan 'başvur' butonu tıklanacak. TC kimlik numarası, ad-soyad bilgileri ve ikametgah adresi ekrana otomatik geliyor. Maaş ödemesinin yapılacağı banka seçilerek açıklama kısmına bankanın talep edilen şubesi yazılacak. Diğer iletişim bilgileri doldurulacak. 'Aylık alıyor mu?' sorusunda da 'evet' ya da 'hayır' cevabı mutlaka işaretlenmeli. Sonraki 'ileri' butonuna basılacak ve 'başvur' butonuna basılarak bilgiler SGK'ye gönderilmiş olacak. NECDET TAŞ’IN HABERİ

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA