Tarsus’un kurtuluşu coşkuyla kutlandı


Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı düzenlenen törenle coşku ile kutlandı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, yüzlerce vatandaşla birlikte ‘Kurtuluş Yürüyüşüne’ katıldı. Başkan Bozdoğan, “Tarsuslu olmak gurur, Tarsus’ta yaşamak bir onurdur. 102. yılımızı, Tarsus’un kurtuluşunu İnşallah Tarsus ili olarak kutlamayı Allah hepimize nasip etsin” dedi.

 

Tarih : 28 Aralık 2022 Çarşamba 10:53

Haber Merkezi

Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı dolayısıyla tören düzenlendi. 101. yıl kurtuluş kutlamalarına yüzlerce vatandaş katıldı. Türkiye'nin dört bir tarafından gelen Kuvayi Milliye Mücahitleri Derneği üyeleri ve vatandaşlar ile kutlamalar başladı. Vatandaşlar ile birlikte Tarsus Belediye Bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde Aznakay Parkı’ndan törenlerin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na kadar Kurtuluş Yürüyüşü gerçekleştirildi. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni yapıldı. Törene, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Volkan Göçmez, Milletvekilleri, kentin protokol yöneticileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katılım sağladı. Törene aynı zamanda Tarsus Belediyesi Kardeş Şehri olan Valkaneş heyeti de katıldı.

 BAŞKAN SEÇER: “TARSUSLULARIN BAYRAMI KUTLU OLSUN”

Tarsuslularla bir arada olmaktan ve kurtuluş coşkusunu birlikte yaşamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Seçer, Tarsus’un kurtuluş mücadelesindeki önemine dikkat çekti. Tarsus’un demografik yapısı, geçmişi ve kültürel birikimiyle tarihteki misyonunu sürdürdüğünü vurgulayan Seçer, “Atalarımız bize bu toprakları emanet ettiyse, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet’in kurumlarını kurduysa, Türkiye'yi demokratik ortama bu anlayış ve irade taşıdıysa, bize düşen görev de bayrağı devraldığımız yerden çok daha yükseklere taşımak” dedi. Bu doğrultuda hizmetler yaptığını da belirten Başkan Seçer, “Bizim için Türkiye farklı bir misyon. Türkiye'yi geliştirme, kalkındırma misyonunu biz Ulu Önderimizden aldık. Onun için de bu misyonu şanla, şerefle, azimle, kararlılıkla taşıyacağız” diye konuştu. Tarsus’a kazandırılan hizmetlere dikkat çekerek, dün olduğu gibi bundan sonra da aynı azimle çalışmalarını sürdüreceklerini söyleyen Başkan Seçer, “İnşallah, hep beraber kentimize çok daha güzel hizmetler yapacağız. Tarsus’a daha güzel sokaklar, yollar, parklar yapacağız. Başta gençliğimiz, çocuklarımız; onların eğitimi bizler için çok önemli. Eğitimde değerli dokunuşlara devam edeceğiz. Yine yaş almış yurttaşlarımız, kadınlar onlara da önem göstermeye devam edeceğiz” dedi. Tarsus’un kurtuluş gününü her yıl daha bir coşkuyla kutlayacaklarını da belirten Başkan Seçer, “Tarsusluların Bayramı kutlu olsun” ifadesi ile sözlerini sonlandırdı.

BAŞKAN BOZDOĞAN, “TARSUS BİR TARİH, BİR KÜLTÜR BİR İNSANLIK ŞEHRİ”

Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılını kutlamanın gururu ve mutluluğu içinde olduğunu belirten Başkan Bozdoğan, “Bereket Timsali Danyal Peygamber ile Museviliğin, Aziz Paul’un doğduğu yer olması dolayısıyla Hristiyanlığın, Ashâb-ı Kehf Mağarası ile Müslümanlığın önemli bir merkezi Tarsus bir tarih, bir kültür bir insanlık şehri. Tarımın başkenti, turizmin başkenti, medeniyetin başkenti Tarsus 10 bin yıllık kent Tarsus hepimizin büyük bir onurla ve gururla andığı milli mücadelemizin şanlı günlerimizin Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılını kutlamanın gururu ve mutluluğu içindeyim. 1. Dünya Savaşı sonrasında Anadolu’nun güneyinde işgal edilen şehirler arasında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” sözünün yankı bulunduğu Tarsus’ta halkın örgütlenmesini sağlayarak büyük bir destana imza atmıştır. Kadim topraklara sahip Tarsus halkının işgal kuvvetlerine karşı eşsiz direnişi neticesi ve vatanın diğer bölgelerinde ki zaferler sonrasında Fransızlar 27 Aralık 1921 yılında Tarsus’tan çekilmek zorunda kalmıştır. Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşu sırasında yaşananlar bu milletin kırmızı çizgisi olan bayrağı ve vatanı için verdiği tarihsiz azmin en güzel örneğini oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı. Tüm Tarsusluların 27 Aralık Kurtuluş gününü kutlayan Başkan Bozdoğan, “101 yıl önce yokluk ve imkânsızlıklar içinde kazanılan bu zafer bugün bizleri kültürüne sahip çıkan, onu koruyan ve yaşatan bir toplumun daima birlik ve beraberlik içinde sonsuza kadar yaşayacağını göstermiştir. Bu vesileyle 27 Aralık kurtuluş gününde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğrunda canlarını hiçe sayan aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi saygıyla anıyor tüm Tarsuslu hemşehrilerimin 101. kurtuluş yıl dönümünü kutluyorum“ dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA