Tarsus’ta zeytin gen koruma alanı açıldı


Tarsus Belediyesi’nin Gaziler Mahallesi’nde bulunan Zeytin Gen Koruma Alanı’na Lösev Kurucu Başkanı Dr. Üstün Ezer’in ismi verildi. Türkiye’nin dört bir yanından Lösev ailelerinin getirdiği toprakla zeytin fidanı dikildi. Dr. Üstün Ezer’in yaptığı katkıların önemine değinerek açılışta konuşma yapan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Cumhuriyet’in o idealler ordusundan çok değerli bir insanda Dr. Üstün Ezer hocamız. Bizler böyle insanların hak ettikleri değerleri vermekte, mutlaka boynumuzun borcu olmalı.” dedi.

 

Tarih : 27 Aralık 2022 Salı 11:48

Haber Merkezi

Tarsus Belediyesi tarafından kentte yeşil alanların arttırılmasını sağlamak ve tescilli ürünleri koruma altına alabilmek amacıyla belediyeye ait Gaziler Mahallesi’nde bulunan, zeytin ve zeytinyağı konusunda bilinç oluşturmak için hayata geçirilen Zeytin Gen Koruma Alanı’na Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) Kurucu Başkanı Dr. Üstün Ezer’in ismi verildi. Türkiye’nin dört bir yanından ailelerin katılım sağladığı açılışta, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ve Dr. Üstün Ezer çocuklarla birlikte zeytin fidanı dikti. Zeytin Gen Koruma Alanı’nı Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Dr. Üstün Ezer ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen aileler birlikte gezdi. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte şarkılar söylendi.

“CUMHURİYET’İN O İDEALLER ORDUSUNDAN ÇOK DEĞERLİ BİR İNSANDA DR. ÜSTÜN EZER HOCAMIZ”

Cumhuriyet’in idealler ordusundan Dr. Üstün Ezer’in çok değerli olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Cumhuriyet kazanımlarını o Kurtuluş Savaşı’nda bize altın tepsiyle sunmadılar. Gözyaşıyla, kanla, acıyla sundular. Ama sonrasında Cumhuriyet’in idealler ordusu vardı. Dr. Reşit Galip, Şükrü Saraçoğlu ve Mahmut Esat Bozkurt gibi. Bu değerli insanlar Cumhuriyet’in idealler ordusunda bakanlıklar yaptılar. Ülkede o zor koşullardan en iyi yerlere gelirken inanılmaz bir çaba gösterdiler. Öldüklerinde bile ceplerinde 5 lira para vardı. Kiminin ayağı kırıktı, kitapların üzerine uzatmışlardı.  İşte Cumhuriyet’in o idealler ordusundan çok değerli bir insanda Dr. Üstün Ezer hocamız. Ne geldiyse başına Atatürkçülükten, önüne ne set konulduysa Cumhuriyet’i sevmekten, o Cumhuriyet idealler ordusunun bir neferi olmaktan kaynaklandı. Ama bizlerin böyle insanların hak ettikleri değerleri vermekte mutlaka boynumuzun borcu olmalı.” ifadelerini kullandı.

“İNSANLIĞA VERDİĞİ HİZMETTEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM”

Dr. Üstün Ezer’in yaptığı katkılara değinen Başkan Bozdoğan “Uzak Doğu’da çıplak ayaklı hekimler vardır. Gezerler, hijyeni ve halk sağlığını anlatırlar. O yüzden de onlara çıplak ayaklı hekim derler. Ama benim Üstün hocam o yaptığı katkılarıyla çıplak ayaklı hekimlerin hepsinden daha kıymetli, daha takdire şayan. Kendisini kıskanıyorum, kutluyorum.” diyerek insanlığa verdiği hizmetten dolayı teşekkürlerini sundu. Bu alana kendi isminin verilmesinin çok gurur verici olduğunu kaydeden Dr. Üstün Ezer “Burada çocuklarımı görünce çok mutlu oldum. Değerli başkanım beni olduğumdan daha yücelten takdir eden konuşmanız için gerçekten teşekkür ederim. İçimi farklı bir duygu kapladı. Gerçekten iyi ki buradayım ve iyi ki buraya gelerek sizlerle tanıştım. Tabi bizim yaptığımız aslında her hekimin her insanın yapması gereken işler. İnanılmaz güzel bir alanın benim adıma yapılması çok gurur verici. Hayatımda ilk defa böyle bir şey oluyor.” diyerek herkese çok teşekkür ettiğini söyledi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA