Çukurova’dan kritik galibiyet: 69-84


FIBA Avrupa Ligi B Grubu’nun 7. haftasında Belçika kulübü Kangoeroes Mechelen’e konuk olan Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı rakibini 84-69 mağlup ederek çok kritik bir galibiyete imza attı. 7. Maçında 4. Galibiyetini alan Çukurova gruptan çıkma şansını sürdürdü.

 

Tarih : 23 Aralık 2022 Cuma 15:31

Necdet TAŞ

FIBA Avrupa Ligi B Grubu'nun 7. haftasında Belçika kulübü Kangoeroes Mechelen'e konuk olan Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı rakibini 84-69 mağlup etti. Willebroek kasabasındaki De Schalk Spor Salonu'nda yapılan karşılaşmanın ilk çeyreğini 19-17 üstünlükle geçen ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, soyunma odasına ise 44-34 önde gitti. Üçüncü periyot sonunda farkı 20 sayıya (73-53) yükselten ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, sahadan 84-69 galip ayrıldı. Mersin ekibinde 28 sayı, 6 asist, 5 ribaunt üreten Gray, sahanın en skoreri oldu. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi 4. galibiyetini aldı. Kangoeroes Mechelen ise 6. mağlubiyetini yaşadı.

EKREM MEMNUN’LA BÜYÜK FARK

Başantrenörlüğü Ekrem Memnun gibi önemli isme emanet eden Çukurova Mersin Yenişehir Belediye'nin çıkışı Avrupa'da da devam etti. Memnun yönetimindeki ilk maçında ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde kazanan Çukurova bu kez de Euroleague'de Kangoeroes Mechelen deplasmanından 84-69 galip döndü. Çukurova, en önemli yıldızlarından Jones'tan yoksun çıktığı maça istediği gibi başlayamasa da ilk çeyreğin son bölümünde dengeyi sağladı. Chelsea Gray üst üste bulduğu sayılarla öne çıkarken, zorlu deplasmanda skoru da temsilcimizin lehine çevirmeyi başardı. İlk periyodu Çukurova 19-17 önde tamamladı.

ÇUKUROVA FARKIN ERİMESİNE İZİN VERMEDİ

İkinci çeyreğin ilk beş dakikasında sadece Gray ile iki sayı bulan Çukurova rakibinin öne geçmesine engel olamazken, geri dönüşü muhteşem oldu. Periyodun ikinci bölümünde temsilcimiz fırtına gibi esti. Asena'nın iki üçlüğü skoru Çukurova'nın lehine çevirirken, gününde olan Gray ve Bonner da sayılarına devam etti. Çukurova soyunma odasına 44-34 önde gitti. Çukurova son 10 dakikaya 73-53 üstün başladı. Dördüncü çeyrekte de rakibin geri dönüş çabalarını sonuçsuz bırakan Çukurova sahadan 84-69'luk zaferle ayrıldı ve 7. maçında 4. galibiyetini aldı. Çukurova'da gecenin yıldızı 28 sayı, 6 asist, 5 ribaunt ile Chelsea Gray olurken, Bonner 17, Hayes de 16 sayıyla çift hanelere çıktı.

 

KANGOEROES MECHELEN: De Vooght, Denys 2, Rembiszewska 9, Resimont 6, Van Gils 4, Berkani 6, Bertsch 13, Bruyndoncx, Morrison 20, Nauwelaers 9

ÇUKUROVA MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE: Gökşen, Gray 28, Grigalauskyte 4, Gamze, Asena 9, Sinem, Bonner 17, Hayes 16, Hollingsworth 8, January 2

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA