Tarsus’tan şike açıklaması!


TFF 2. Lig Beyaz Grupta İnegölspor, 1-1 berabere biten Tarsus İdman Yurdu maçından sonra şikeye karıştığını iddia ettiği kaleciler Sercan Çobanoğlu ve Emre Selen’in sözleşmesini feshetti, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Tarsus İdman Yurdu yönetimi ise şike iddialarıyla kulüplerinin bir ilgisinin olmadığını açıkladı.

 

Tarih : 21 Aralık 2022 Çarşamba 14:29

Necdet TAŞ

19 takımın bulunduğu TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta ilk yarının son haftası pazar günü yapılan karşılaşmalarla sona erdi. İlk yarıyı topladığı 15 puanla 17.sırada tamamlayan İnegölspor, son maçında Tarsus İdman Yurdu ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Tarsus İdman Yurdu ile İnegölspor 1-1 berabere kaldı. İnegölspor, deplasmandaki mücadelede Bahadır Taşdelen'in 46. dakikada attığı golle öne geçti. Yusuf Talim 84. dakikada beraberliği sağladı. İnegölspor'da Ömer Faruk Ermeç 89. dakikada kırmızı kart gördü. İnegölspor, ligde ilk yarının bitmesinden sonra yaptığı açıklamayla bir anda gündemi değiştirdi. Bursa ekibi, iki kalecisinin şikeye bulaştığı için sözleşmesini feshettiğini açıkladı.

ADI GEÇEN FUTBOLCULAR İDDİALARA CEVAP VERDİ

İnegölspor yönetimi tarafından bazı maçlarda şike yaptıkları iddia edilen isimlerden olan kaleci Sercan Çobanoğlu, iddialara sosyal medya hesabından cevap verdi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Sercan Çobanoğlu şunları söyledi; "Son günlerde tarafımla ilgili medyada yer alan haberler üzerine bir açıklama yapma gereği doğmuştur. Öncelikle şunun bilinmesini isterim ki, profesyonel olarak kalecilik yaptığım kariyerimde başta İnegölspor olmak üzere formasını taşıdığım hiçbir kulüpte medyaya yansıyan ve tarafıma atılan bu suçlamalarla bir alakam olmamıştır. İnegölspor dahil olmak üzere formasını terlettiğim ve görev aldığım bütün kulüplerde elimden gelenin daha fazlasını yapmaya çalışarak bulunduğum kulübüme başarı ve başarılar kazandırmak için mücadele ettim. Türk futboluna yakışır, örnek bir sporcu olmak için verdiği mücadeleye devam edeceğimi belirtmek istiyorum. Adımın geçtiği bu asılsız iddialar gerçeği yansıtmamakla birlikte çıkan bu haberler sadece tarafıma değil, Türk futboluna da zarar vermektedir.”

EMRE SELEN: “İDDİALAR ASILSIZ”

Emre Selen ise, “Bir süredir formasını giydiğim İnegölspor Kulübü ile karşılıklı olarak anlaşıp yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Kariyerim boyunca olduğu gibi İnegölspor’da da giydiğim formanın kutsallığına şerefine ve onuruna yakışır bir şekilde mücadelemi verdim. Profesyonel olarak kalecilik yaptığım 12 yıllık kariyerimde görev aldığım kulüplere karşı bütün sorumluluklarımı yerine getirerek elimden gelenin fazlasını yapmaya çalıştım. Görev aldığım ve formasını terlettiğim bütün kulüpler benim için birer aileden farksız olup bu bilinçle sahada mücadelemi verdim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dik duruşumdan vazgeçmeyecek ve mücadeleme devam edeceğim. Futbola yakışır bir şekilde kariyerime devam ettiğim süre içerisinde adımın geçtiği bu asılsız iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

TİY YÖNETİMİ: “İDDİALARIN BİZİMLE İLGİSİ YOK”

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Tarsus İdman Yurdu yönetimi ise şike iddialarıyla kulüplerinin bir ilgisinin olmadığının altını çizerek, “18 Aralık 2022 tarihinde sahamızda oynadığımız İnegölspor 2. Lig Beyaz Grup Müsabakası 1-1 sonuçlanmış olup istediğimiz galibiyeti alamamış ve ilk yarıyı bu şekilde tamamlamış olduk. Yeni oluşum içerisinde göreve geldiğimiz Yönetim Kurulu görevimizde Sezonun İkinci Yarısında Şanlı Tarsus İdman Yurdu’muzu layık olduğu yere taşıyacağız. İnegölspor takımının yapmış olduğu kamuoyu bildirisinde “Tarsus İdman Yurdu müsabakası öncesinde iki futbolcuları ile ilgili şike iddiaları gündeme gelmiş ve akabinde İnegölspor Yönetim Kurulu bu iki sporcu ile yollarını ayırmıştır. İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu belirtmiştir.” Yukarıda bahsi geçen konu ile ilgili halkımız arasında Tarsus İdman Yurdu’muzun adının şikeye karıştığı konuşulmakta olup 100 yıllık şanlı tarihi olan Tarsus İdman Yurdu takımımızın bu tip olaylarla ilgisi olmayıp İnegölspor takımının yapmış olduğu kamuoyu bildirisinde Tarsus İdman Yurdu müsabakası öncesinde olayların olduğu belirtilmekle birlikte şanlı Tarsus İdman Yurdu takımımızın bu olayla ilgili hiçbir ilgisinin olmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız, saygılarımızla” ifadelerini kullandı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA