Rehber Adayları panelde bir araya geldi


Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından Turizm Rehberliği Bölümü öğrencilere yönelik “Rehber Adayları Meslek Pratiğine Nasıl Hazırlanmalıdır?” başlıklı panel düzenlendi.

 

Tarih : 15 Aralık 2022 Perşembe 13:38

Haber Merkezi

Turizm Fakültesi’nde gerçekleşen panele, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy, Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uysal Yenipınar, konuşmacı Ali Merzeci, öğretim elemanları ve öğrencilerimiz katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açış konuşmasını gerçekleştirerek öğrencilere seslenen Dekan Prof. Dr. Ahmet Atasoy, “Herkesin özel hayatlarında yapmak istediği etkinlikleri, sizler meslek olarak gerçekleştireceksiniz. Belki de dünyayı dolaşacak, yeni yerler keşfedip yeni bilgiler öğreneceksiniz. Tüm bunları yapmak içinse iyi bir iletişim becerisine ve bütün kültürlere hâkim olmak zorundasınız.” dedi. Konuşmasında Turizm Rehberliği Bölümü mezunlarımızın başarılarından bahsederek devam eden Prof. Dr. Atasoy, panelin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

“HEDEFİMİZ İYİ REHBERLER YETİŞTİRMEK”

Turizm Rehberliği Bölümü’nün tarihçesinden bahsederek sözlerine başlayan Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uysal Yenipınar ise, 2015-2016 eğitim öğretim yılında lisans, hemen arkasından yüksek lisans programlarının, bu yıl ise Doktora programının açıldığını söyledi. Bölümün, Türkiye’de kurulan beşinci Turizm Rehberliği Bölümü olduğunu belirten Doç. Dr. Yenipınar, Turizm Rehberliği Doktora programının ise Türkiye’deki ikinci program olduğunu ifade etti ve bölümün amacının mesleki etik ve ilkelere bağlı Türkiye tarihini, coğrafyasını ve kültürünü iyi tanıyan bireyler ve turist rehberleri yetiştirmek olduğunun altını çizdi.  Açış konuşmalarının ardından söz alan Merzeci Seyahat Acentası sahibi Ali Merzeci, öğrencilerimize turizm rehberliği mesleği ile ilgili kendi tecrübelerini aktardı. Turizm rehberliği mesleğini yapmak için çok ciddi bir alt yapıya ve bilgi birikime sahip olunması gerektiğini söyleyen Ali Merzeci, “Bu mesleği yapmak istiyorsanız, her gün bir kelime öğrenmeli ve kendinizi sürekli geliştirmelisiniz. Kelime hazneniz geliştikçe, dünyayı algılamanız değişecek ve bilimsel bilgiler ise sizin en büyük referansınız olacak. İyi bir turist rehberi ise, şartlar ne olursa olsun turu kurtarır.” dedi. Konuşmasının ardından Ali Merzeci, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. Panel sonrası, Dekan Prof. Dr. Ahmet Atasoy ve Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uysal Yenipınar tarafından konuk Ali Merzeci’ye teşekkür belgesi ve hediye takdim edildi. Etkinlik, Turizm Fakültemizin önünde gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA