Ersin Aka’dan Chris ve Abuzer’e övgü!


TFF 3. Lig 1. Grupta liderliğini sürdüren Mersin İdman Yurdu’nda Teknik Direktör Ersin Aka, takımın yıldız oyuncuları Chris David ve Abuzer Gaffar Toplu’ya övgüler yağdırarak, “Abuzer çok özel bir oyuncu. Onun gibi bir oyuncuyla çalıştığım için çok şanslıyım. Abuzer bugüne kadar 5 asist yaptı. Bencil bir futbolcu değil. Kendini değil takımı düşünen bir futbolcu. Gol atması hepimizi çok sevindirdi. Chris David de çok özel oyuncu. Çok şanslıyım çünkü kadromda böyle bir yıldız var” dedi.

 

Tarih : 13 Aralık 2022 Salı 14:42

Necdet TAŞ

Ligde 36 puanla en yakın rakibi Orduspor’un 3 puan önünde liderliğini sürdüren Mersin İdman Yurdu ilk yarının son maçında Trabzon deplasmanında Yomraspor ile karşılaşacak. Son iki haftada aldığı 2 beraberlikle rakipleriyle puan farkı kapanan İdman Yurdu, Yomra deplasmanından 3 puanla dönüp ilk yarıyı lider bitirmek hedefinde.  Zorlu maçın hazırlıklarını sürdüren Mersin İdman Yurdu’nda sakat Volkan Okumak ve Aziz Aksoy idmanda yer almadı. Kart cezası biten Umut Aydın da Yomra karşısında forma giyebilecek. Takımda morallerin iyi olduğunu ifade eden Teknik Direktör Ersin Aka, “Mersin İdman Yurdu çok büyük bir camia. Bunun büyüklüğünü ve ağırlığını her gittiğimiz yerde de bunu hissediyoruz” dedi.

“ABUZER ÇOK ÖZEL BİR OYUNCU”

Son 2 sezonun gol kralı olmasına rağmen sezon başından beri yaşadığı şansızlığı Kelkit maçında kırarak 2 gol birden atan Abuzer Gaffar Toplu ile ilgili de konuşan Aka, “Ben Abuzer’den gol atsa da atmasa da çok memnunum. Üzerinde çok büyük baskı vardı. Çok özel bir oyuncu. Onun gibi bir oyuncuyla çalıştığım için çok şanslıyım. Abuzer bugüne kadar 5 asist yaptı. Bencil bir futbolcu değil. Kendini değil takımı düşünen bir futbolcu. Gol atması hepimizi çok sevindirdi. Camia olarak çok şanslıyız. Çünkü taraftarıyla yönetimiyle futbolcusuyla ve teknik heyetiyle çok iyi bir ekip olduk. Ben değil biz diye hareket eden bir futbolcu grubumuz var. Armaya sevdalı ve takımı sahiplenen bir futbolcu grubumuz var” şeklinde konuştu.

“CHRİS GİBİ BİR OYUNCUYA SAHİP OLDUĞUMUZ İÇİN ŞANSLIYIZ”

Attığı gollerle ve yaptığı asistlerle takımı sırtlayan Chris David’in de çok değerli ve özel bir oyuncu olduğunun altını çizen başarılı Teknik Direktör, “İngiltere, Hollanda ve Almanya’da üst liglerde futbol oynamış üst düzey bir futbolcuya sahibiz. Bize ilk önerdiklerin de ‘Halen yürüyebiliyorsa gelsin’ demiştim. Normalde bu tür oyuncuları koşturmak ve bu tür oyunculardan bu performansı almak zordur. Çok şanslıyım çünkü kadromda böyle bir yıldız var. 3 gün önce kendisine, “PTT’ye çıkarsak senin yaşın 32-33 olacak ve senin gibi bir oyuncuyu Süper Lig’de oynatamadığımız için çok üzüleceğiz1 demiştim” ifadelerini kullandı.

“KARİYERİMİN EN KÖTÜ TESİSİNDE ÇALIŞIYORUM”

Mersin’de futbol altyapısının çok kötü durumda olduğuna dikkat çeken Aka, “Kariyerimdeki en kötü tesisinde çalışıyorum. Çok başarılı ve iyi bir yönetimle çalışıyorum. Sezon başında ben buraya gelip bu tesisleri görseydim büyük ihtimalle gelmezdim” dedi. Takımda eksikler nedeniyle kulübede hamle şansının azaldığının altını çizen Aka, “Son olarak Metin Yüksel sakatlandı. Antrenman yaptığımız sahada bu kadar az sakat vermek bence mucize” ifadelerini kullandı. Kelkit maçının hakemlerine de tepki gösteren Aka, “Maçta 2 tane penaltı pozisyonumuz var. Bir tanesi yüzde 100 penaltı. Hatta dördüncü hakem yanıma gelip bana, “Hocam lütfen sakin olun. Haklısınız ben de penaltı olarak gördüm ama karar onun” dedi. Hakem çok kötüydü ancak biz şampiyon olacaksak önce sakin olacağız. Usta bir takımız ve ustaca hareket edeceğiz. 34 maç oynayacağız. Yine belki maç kaybedeceğiz. Ancak sakin kalacağız” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  Yeni Mersin İdman Yurdu, TFF 3. Lig 1. Grup, Ersin Aka, Chris David, Abuzer Gaffar Toplu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA