Şubat sonunda açılıyor!


Yapımı yılan hikayesine dönen Çukurova Havalimanı’nda incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Çukurova Havalimanı’mızın yolcu kapasitesini başta yıllık 8 milyon kişi olarak öngörüyoruz. Yolcu sayısının 9 milyona ulaşması halinde, 3. etap yatırımlarına da başlayacağız. 1. etap ve 2. etapların toplam kapalı alanı 189 bin 180 metrekare, 3. etabın ise 25 bin metrekare olmak üzere toplamda 214 bin 180 metrekaredir. Bu iki etabın toplam sabit yatırım bedeli ise 173 milyon 865 avrodur. Altyapı çalışmaları bitti, üst yapı çalışmalarının ise yüzde 73’ü tamamlandı. Yapım çalışmalarımızı tahminen şubat sonu ya da mart başında tamamlayarak, havalimanımızın açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

 

Tarih : 7 Aralık 2022 Çarşamba 10:37

Necdet TAŞ

Bir dizi temalarda bulunmak üzere Mersin'e gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Mersin'in Tarsus ilçesinde inşaatı süren Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda incelemelerde bulundu. Bakan Karaismailoğlu'na inşaat sahasındaki incelemesinde Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Mersin milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan ve Zeynep Gül Yılmaz, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik ile havalimanının alt ve üstyapı işlerini üstlenen Kozuva Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva da eşlik etti.

“PROJE 3 ETAPTAN OLUŞUYOR”

Yüklenici firma yetkililerinden brifing aldıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın açılışına sayılı günler kaldığını ifade ederek, “Hızlı ve doğru planladığımız faaliyetlerimiz sonunda altyapı çalışmalarını tamamen bitirmiş bulunmaktayız. Havalimanımızın pisti, 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 75 metre gövde genişliği ile inşa edildi.  Proje 3 etapta tamamlanacak. Şuanda ise birinci ve ikinci etap çalışmaları sürüyor. Yine altyapı projesi çerçevesinde, 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 60 metre gövde genişliği ile Beton Kaplamalı Paralel Taksiyolu 2 Yüksek Sürat Taksiyolu, Terminal Apronu, Kargo Apronu, Özel Uçaklar Bölgesi Apronu, 2 Yer Hizmetleri Araç Park Yeri, ve Çevre Güvenlik Yolu gibi tüm işler tamamlandı. Üstyapı tesislerimizin yapım çalışmaları da hızla ilerliyor. Yap-İşlet-Devret yöntemi ile ihale ettiğimiz üstyapı çalışmalarımıza 08 Ocak 2021’de yer teslimi yaparak başladık. 3 etapta inşa etmeyi planladığımız üstyapı tesislerinin 1. ve 2. etaplarını bir arada yürüterek tamamlıyoruz. Çukurova Havalimanı'mızın yolcu kapasitesini başta yıllık 8 milyon kişi olarak öngörüyoruz. Yolcu sayısının 9 milyona ulaşması hâlinde, 3. Etap yatırımlarına da başlayacağız” ifadelerini kullandı.

“ÜST YAPI ÇALIŞMALARININ YÜZDE 73’Ü TAMAMLANDI”

Projenin tüm etaplarının sabit yatırım bedelinin 196 milyon 815 bin Euro olduğunu açıklayan Karaismailoğlu, “1.Etap ve 2.Etapların toplam kapalı alanı 189 bin 180 metrekare, 3.etabın ise 25 bin metrekare olmak üzere toplam 214 bin 180 metrekaredir. Bu iki etabın toplam sabit yatırım bedeli ise 173 milyon 865 Euro'dur. Tüm etapların toplam sabit yatırım bedeli 196 milyon 815 bin Euro'dur. Devletin kasasından bir kuruş çıkmadan yaklaşık 197 milyon Euro'luk yatırımı ülkemize kazandırıyoruz. Ayrıca 25 yıl içerisinde de 297 milyon 100 bin Euro kira bedelini de devletimizin, milletimizin hazinesine katacağız. Üst yapı çalışmalarının ise yüzde 73'ü tamamlandı. Terminal Binası betonarme ve çelik imalatlarını tamamladık. Dış cephe ve çatı kaplama imalatlarına devam ediyoruz. Altyapı imalatları ise yüzde 70 oranında tamamlanmış olup, alt yapı ve saha reglaj/düzenleme işleri devam ediyor. Yapım çalışmalarımızı tahminen şubat sonu ya da mart başında tamamlayarak, havalimanımızın açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Millete hizmet etme yolunda gece gündüz çalışıyoruz. Yarın, 'Uluslararası Sivil Havacılık Günü'. Bizler, 'İstikbal Göklerdedir' anlayışına sahip çıkan kadrolarız. Bizler, hava yolunu halkın yolu yapmak için gece gündüz çalışan, nice başarıları ülkesinin tarihine yazdıran kadrolarız. Çukurova Havalimanı gibi önemli bir havayolu yatırımından, 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü’nü kutlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. 2021 yılında da İstanbul Havalimanı, Avrupa yolcu trafiği sıralamasında 1. sırada yer aldı. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Avrupa’da 6., Antalya Havalimanı ise Avrupa’da 9. sırada yer aldı. Yine, 2022 yılı Kasım ayı sonunda, yolcu sayımız, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 43,4 artış artışla 170 milyon a ulaştı. Ne mutlu bize ki havacılık sektörü açısından çok değerli projelerin hayata geçtiği bir yılı geride bırakıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA