Özgür iradenizle karar verin!


Ertelenen MTSO Başkanlık seçimleriyle ilgili konuşan MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, “Doğal adayım. Birçok ortamda da aday olduğumu söyledim. Aday olmadığımı sürekli gündeme getirip kafa karıştırmaya çalışıyorlar. Ben Meclis Üyelerimize de mesaj attım ve her gün en az 6-7 meclis üyemizle bire bir görüşüyorum. Dostlarımız benden duymadıkları hiçbir şeye inanmamalı. Tabi seçim atmosferinde birçok spekülasyon yaratılabilir. Mersin için herkes için en iyisi olsun istiyorum. Bir kez daha söylüyorum herkesin kendi oyu en kutsal malıdır. Bu nedenle kendi değer yargısıyla, özgür iradesiyle karar verip kullanmalıdır ki değeri ortaya çıksın” dedi.

 

Tarih : 7 Aralık 2022 Çarşamba 09:19

Hüseyin KIRKGÖZ

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın 41 komitesinin yönetimi ve 115 meclis üyesi seçimi 5 Kasım’da 15 bin üyenin oy kullanması ile Yenişehir Fuar Merkezi’nde geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. MTSO’nun 28 nolu Eğitim Hizmetleri Komitesi seçimleri itirazlar üzerine mahkemeye taşındı. İtirazları değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, mühürsüz zarf gerekçesiyle 28. Grup seçimini iptal etti. Sonuçlarının iptal edilmesiyle meclisin yönetim ve meclis başkanını belirleyeceği süreç ileri bir tarihe ertelenmişti.  Bilindiği üzere MTSO’nun başkanını belirleyecek olan komite seçimlerinde ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Daha önce komiteden çıkmaları halinde başkan adaylıklarını açıklayan 4 isimden sadece Ayhan Kızıltan, Hakan Kayacı ilk raundu kazandı. İsa Çani ve Ufuk Maya cephesinin hesapları komite seçimlerinin ardından hüsranla sonuçlandı. Kendi meslek gruplarında yarışan Ufuk Maya ve İsa Çani, Yenişehir Fuar Alanında gerçekleştirilen organ seçimlerinde sandıktan çıkamayarak başkanlık hayallerine veda eden iki isim oldu. Özellikle MTSO'da üç dönem yönetim kurulu üyeliği yapan genç iş insanı Ufuk Maya iddialı olduğu seçimlerde ilk raundu kazanamadan başkanlık hayaline veda etmişti.

“ADAYLIĞIMLA İLGİLİ KAFA KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Kanal 33 TV’de Kerem Türk ile Yüz Yüze Programı’nın canlı yayın konuğu oldu. Programda olaylı MTSO seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kızıltan, “Asla koltuk sevdası değil. Biz kendimizi iş dünyasının patronu olarak görmüyoruz. İş dünyasının ve Mersin’in hizmetinde olan bir kurum olarak görüyoruz. Bizzat kendim de iş dünyası ve Mersin’in hizmetinde olan bir bireyim. Doğal adayım. Birçok ortamda da aday olduğumu söyledim. Aday olmadığımı sürekli gündeme getirip kafa karıştırmaya çalışıyorlar. Ben Meclis Üyelerimize de mesaj attım ve her gün en az 6-7 meclis üyemizle bire bir görüşüyorum. Ben de zaman zaman bu tür sorularla karşılaşıyorum ve anlatıyorum. Dostlarımız benden duymadıkları hiçbir şeye inanmamalı. Tabi seçim atmosferinde birçok spekülasyon yaratılabilir” dedi.

“MTSO’DA DEĞİŞİMİ ZATEN GERÇEKLEŞTİRDİK”

Kapalı kutu olan MTSO’da değişim yaptıklarını kaydeden Kızıltan, “Seçimler sürecinde sahadan bize çok bilgi geldi. Referans olarak soranlar oldu. Seçime katılmış üyelerden gelen telefonlar oldu, seçmenlerden gelen telefonlar oldu. Bu hayli yüksek bir sayıdaydı. Günde en az 15-20’den fazla telefon alıyordum. Seçime katılmış bir arkadaşımız kendi sektöründeki firma temsilcilerinden destek istediğinde benim adımla karşılaşıyormuş ve seçildiğinizde Ayhan Kızıltan’a destek verecekseniz size oy veririz denmiş. Bizzat beni arayıp soran oldu. Ayhan Bey biz bir arkadaşın yanındayız sizin aramanızı istiyor. Size destek verdiğimizin teyidini istiyor diye telefonla konuştuğumuz çok insan oldu. Bu arkadaşlardan bazıları değişti. Ben onlar adına üzüldüm. Kendinde madem o potansiyeli görmüyordun neden benim adımı kullanarak seçildin. Karşıdaki seçmeni ben yanıltmış oldum. Ona üzülüyorum. Beni çok arayan oldu hani bize beni destekliyor demiştin. Bizi yanılttın sen olmasan karşı tarafa oy verirdik diyen çok oldu. Ona üzüldüm. Hani artık diyorlar ya artık değişim zamanı. Biz zaten 4.5 yılda değişimi yaptık. Kapalı bir kutuydu MTSO biz bu kapalı kutuyu açıp evlere kadar girdik. Güzel bir örnek vereceğim. Yine bir meclis üyesi arkadaşımızla sohbet ediyoruz dedi ki MTSO’yu öyle bir hale getirdin ki artık evlerin içine girdi. Niye dedim. Geçen gün eve gittim Annem Kanal 33’te seni seyrediyordu bak oğlum bu adama destek verin dedi. Anne sen nereden biliyorsun dedim. Annem, ben sürekli izliyorum Ayhan Beyi cevabını verdi. Yani artık evlerin içine giren bir TSO meydana getirdik ve bir felsefe ortaya koyduk. Sistemi, felsefeyi değiştirip yenilik yapmak değişimdir. Meclis Üyelerimizin tamamı yönetim kurulunda görev yapabilecek nitelikte. Orada şöyle düşünecek sağduyulu arkadaşlar var. Bir kez orada vasfı iyi bir başkanın olmasını yönetim kurulu üyesi olmama yeğlerim diye düşünen çok kişi var. Yani orada benim sindirebileceğim, iyi görev yapabilecek arkadaşları yönetimde görürsem tabii ki ben talebimden vazgeçip onları desteklerim diyen çok kişi var. Biz de bu doğrultuda yönetim kurma çabasındayız. Mersin için herkes için en iyisi olsun istiyorum. Bir kez daha söylüyorum herkesin kendi oyu en kutsal malıdır. Bu nedenle kendi değer yargısıyla, özgür iradesiyle karar verip kullanmalıdır ki değeri ortaya çıksın. Ben herkese başarılar diliyorum. Mersin için en iyisi neyse o olsun diyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA