Çocukların doğru rehberliğe ihtiyacı var


Mersin’de kız öğrencinin sınavdan düşük not aldığı için kendisiyle alay ettiğini öne sürdüğü sınıf arkadaşını okul tuvaletinde su hortumuyla dövüp, bıçaklayarak öldürmesinin ardından harekete geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürleri ve Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanları ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan İl Müdürü Adem Koca, “İlimizde yaşanan elim olay, bizlere rehberlik hizmetlerinin önemini, tedbirlerin alınması ve ivedilikle uygulanması gerektiğini maalesef acı bir biçimde hatırlattı” dedi.

 

Tarih : 7 Aralık 2022 Çarşamba 09:13

Haber Merkezi

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca başkanlığında, Müdürlük toplantı salonunda İl Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürleri ve Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanları ile değerlendirme toplantısı yapıldı. Mersin il genelinde rehberlik araştırma merkezlerinde yürütülen ve planlanan çalışmaların görüşüldüğü toplantıda görüş alışverişinde bulunularak değerlendirmede bulunuldu.  Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, “Öğrencilerimizin pek çok alanda doğru bir rehberliğe ihtiyacı var. İlimizde yaşanan elim olay, bizlere rehberlik hizmetlerinin önemini, tedbirlerin alınması ve ivedilikle uygulanması gerektiğini maalesef acı bir biçimde hatırlattı. Sahada tüm okullarımızla, tüm eğitim kurumlarımızla aktif, etkili ve sürekli iletişim halinde olmanız, çözüm odaklı çalışmalar yürütmeniz, gerekli durumlarda bizlerle ve ilgili kurumlarla ivedilikle iletişime geçmeniz çok önemli. Sizlerin tüm kurumlarımızla iş birliği içinde yürüttüğü çalışmalar; sağlıklı, başarılı, özgüvenli, milli ve ahlaki değerlerimize sahip bireyler yetiştirmemiz açısından tartışmasız bir öneme sahip. Hepinize özverili çalışmalarınız için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERİN SOFRASINA MİSAFİR OLDU

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürü Adem KOCA, İl ARGE birimi tarafından, "Sofranızda Bize De Yer Var Mı?" projesi kapsamında Mezitli Naim Süleymanoğlu Spor Lisesi'nde düzenlenen öğrencilerle birlikte akşam yemeği ve sohbet etkinliğine katıldı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Baykal Başdemir ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mikail Eren'in de yer aldığı etkinlikte, pansiyonda kalan öğrencilerle akşam yemeği yenerek yemek sonrası sohbet edildi. Yemeğin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, öğrencilerle voleybol ve futbol oynayarak, öğrenciler tarafından hazırlanan zeybek gösterisini izledi. Öğrencilerle uzun uzun sohbet eden ve onlarla çeşitli etkinliklere katılan Koca, "Öğrencilerimizle pansiyonda buluşmak, onların sofralarına katılmak ve sohbet etmekten, onların görüşlerini almaktan, duygularını paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün burada tüm evlatlarımızla dolu dolu vakit geçirdik. Pansiyonlarımızda kalan öğrencilerimiz bize emanettir. Çocuklarımızın kendilerini asla yalnız hissetmemelerini ve her daim yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Tüm öğretmenlerimiz evlatlarımızın annesidir, babasıdır. Bu projede emeği geçen, bizleri bu güzel sofrada öğrencilerimizle buluşturan herkese, en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA