Sonunda hizmete girdi


Mersin Tarsus Otoyol Ayrımı ve Mersin OSB Bağlantı Kavşağı hizmete açıldı. Açılış törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Mersin-Tarsus Otoyol Ayrımı - Mersin OSB Bağlantı Kavşağı ile otoyoldan Mersin 1’inci Organize Sanayi Bölgesi’ne ulaşımın 12 kilometre, 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’ne de 15 kilometre kısaldığını açıkladı. Kesintisiz ve konforlu ulaşım tesis edildiğinin altını çizen Karaismailoğlu, tamamlanan bağlantı ile yıllık toplam 72 milyon TL tasarruf edileceğini söyledi.

 

Tarih : 6 Aralık 2022 Salı 14:20

Necdet TAŞ

Mersin Tarsus Otoyol Ayrımı ve Mersin OSB Bağlantı Kavşağı hizmete açıldı.  Mersin-Tarsus Otoyol Ayrımı ve Mersin OSB Bağlantı Kavşağı Açılış Törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Mersin’in her geçen gelişip büyüdüğünün altını çizerek, “Mersin her geçen gün büyüyüp gelişerek cazibesini artırıyor ve yeni istihdam olanaklarına ev sahipliği yapıyor. Mersin bölgesinin yükselen değeri olarak öne çıkmaya devam ediyor. Mersini inşası süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile genişletilen Uluslararası Limanıyla, yapımı hızla devam eden Bölgesel Çukurova Havalimanı, Akdeniz Sahil Yolu Projesi ve Taşucu-Çeşmeli Otoyoluyla birlikte ülkemizin en gözde ulaşım, enerji ve ticaret merkezlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak da bizler bu ihtiyaçların ötesine geçiyor, Mersin’in gelişim hızına bağlı olarak ortaya çıkan ulaşım ihtiyacını karşılamak ve şehri geleceğe hazırlamak için çok güçlü bir ulaşım ağını da tesis ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki gelişmiş bir medeniyetin ve güçlü bir ülkenin en önemli göstergelerinden biri sahip olduğu ulaşım ağı ve altyapısıdır.

“HEDEF 2053 YILINA KADAR 8 BİN 325 KM OTOYOL”

Türkiye’nin 81 ilinin altyapı ihtiyaçlarını gidermeye yönelik yatırımları hayata geçiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak ülkemizin ulaştırma ve haberleşme yatırımları için bugüne kadar tam 1 trilyon 653 milyar TL üzerinde yatırım gerçekleştirdik. 100 yıllık altyapı ihtiyacını 20 yıl gibi kısa bir sürede tamamladık. 2002 yılında sadece 6100 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğumuzu yaklaşık 29 bin kilometreye çıkardık. Bugün ülke çapında sahip olduğumuz 29 bin kilometrelik bölünmüş yol sayesinde ülkece elde ettiğimiz yıllık tasarruf miktarı yaklaşık 55 milyar TL’ye ulaşmıştır. Her yıl karbon emisyonu salınımını 5 milyon ton azaltarak çevre dostu yeni nesil ulaşımı teşvik ettik ve destekledik. 2003-2021 yılları arasında araç sayısı 8 milyondan 26 milyona çıkarken altyapı geliştirme çalışmalarımız sayesinde can kaybını da yüzde 80 oranında azalttık. Emniyetli ulaşım altyapılarıyla ölümlü kazaların azalması sayesinde yılda ortalama 13 bin 100 vatandaşımızın hayatını kurtarıyoruz. Bu başarıları daha da yukarılara çekecek çalışmalarımızı da hızla sürdürüyoruz. 3 bin 665 kilometre bölünmüş yol inşaatında da çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz 2053 yılına kadar otoyol uzunluğumuzu 8 bin 325 kilometreye, bölünmüş yol uzunluğumuzu da 38 bin 660 kilometreye çıkarmaktır.

“MERSİN’E 23 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK”

Bu yatırımlardan Mersin’in de hak ettiği payı aldığını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, “Mersin’in kalkınma hedefleri doğrultusunda yeni yatırımları planlamaktayız. 2003 yılından bu yana Mersin’in ulaşım ve iletişim altyapısı için toplamda 23 milyar TL yatırım yaptık. Mersin’de 278 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 555 kilometreye çıkardık. 271 kilometre olan bitümlü sıcak karışım kapmalı (BSK) yol uzunluğunu 539 kilometreye yükselttik. Şuanda Mersin’de 33 milyar 326 milyon TL proje bedeliyle 15 ayrı karayolu projemiz devam ediyor. Tamamlandığın da Akdeniz kıyılarının meşakkatli yolculuklarını tarihe gömecek Akdeniz Sahil Yolu çalışmamız da bu projelerin en önemlilerinden bir tanesidir. Uzunluğu 228 kilometre olan projemiz bünyesinde 37 bin 914 metre uzunluğunda 28 çift tüp tünel 5 bin 134 metre uzunluğunda 17 çift köprü, 398 metre uzunluğunda 8 köprü ve 3 farklı seviyede kavşak yer almaktadır. Proje kapsamında 196,5 kilometre bölünmüş yol, 398 metre uzunluğunda 8 köprü, 12 bin 853 metre uzunluğunda 15 tünel, bin 295 metre uzunluğunda 5 viyadük ve 694 metre uzunluğunda 2 farklı seviyedeki kavşağı tamamladık. Çalışmalarımıza hızla ve başarıyla da devam ediyoruz” dedi.

“MERSİN, DOĞU AKDENİZ’İN KALBİDİR”

Serbest Bölgesi ve büyük sanayi kuruluşları ve Türkiye’nin en büyük ikinci limanıyla Mersin’in Doğu Akdeniz’in kalbi olduğunu vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, “İşte bizim inşa ettiğimiz yollar da bu kalbe kan taşıyan kılcal damarlardır. Bu mihvalde açılışını gerçekleştireceğimiz Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Otoyol bağlantısı da Mersin için çok önemli bir projedir. Tamamladığımız bu projeyle otoyoldan birinci organize sanayi bölgesine ulaşım 12 km, ikinci organize sanayi bölgesine de 15 km kısaltmıştır. İlgili bağlantıda kesintisiz ve konforlu ulaşımı tahsis ettik. Proje kapsamında inşa edilen bağlantı kavşağının ana gövde uzunluğu 1 km, kavşak kollarıyla birlikte uzunluğu ise 3 km… Projede ayrıca 431 metre uzunluğunda 3 altgeçit inşa ettik. Tamamlanan bu bağlantı sayesinde zamandan 39 milyon ve akaryakıttan 33 milyon olmak üzere toplamda yıllık 72 milyon tasarruf sağlamış olacağız. Ayrıca karbon salınımı da 6 bin 527 ton azalacaktır. Proje kapsamında ayrıca 9,5 km uzunluğunda ikinci kısımdaki yapım çalışmalarımız da devam ediyor. Proje kapsamında ayrıca, 9,5 kilometre uzunluğundaki 2’nci kısımda yapım çalışmaları devam ediyor. 2. kısmın da tamamlanmasıyla; Tarsus – Adana –Gaziantep Otoyolu, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgeleri ve D-400 Devlet Yolu arasında yüksek standartlı bir yol ağı tesis edilmiş olacak. Böylece; günde ortalama 24 bin 230 aracın geçtiği D-400 Devlet Yolu üzerindeki trafik yükü azalacak, otoyolun daha verimli kullanılması sağlanacak. Ayrıca bölgenin ticaret, tarım faaliyetleri ile özellikle turizm olanaklarının katbekat artmasına katkı sunulacak” şeklinde konuştu.

“MERSİN-GAZİANTEP HIZLI TREN HATTIYLA SEHAYAT SÜRESİ 2 SAAT 15 DAKİKAYA DÜŞECEK”

Karaismailoğlu, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi tüm ulaşım modlarıyla birlikte gelişecek Mersin’de tüm ulaşım sektörlerinde çok önemli projeler hayata geçirdiklerini ifade ederek, Mersin’den Gaziantep’e uzanan hızlı tren hattında çalışmaların süratle devam ettiğine dikkati çekti. 312,5 kilometrelik uzunluğa sahip, 2024 yılı sonunda tamamlanması planlanan projeyle, Mersin-Adana ile Gaziantep arasındaki seyahat süresini 2 saat 15 dakikaya düşeceğini vurgulan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Hizmete girdiğinde bölgenin havayolu ulaşımı ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayacak Çukurova Bölgesel Havalimanı’mızın çalışmaları da başarıyla devam ediyor. Altyapı inşaatının tamamını bitirdik. Üst yapı inşaatında da yüzde 73 ilerleme kaydettik. Tüm bölge ülkeleri arasındaki artan deniz ticaret hacmimizi daha da geliştirecek Mersin Uluslararası Limanı’ndaki Mersin Terminali 2’nci Fazı Genişleme Projesi de hızla sürüyor. Liman genişletme projesi ile liman kapasitesi, 2,6 milyon TEU’dan, 3,6 milyon TEU’ya ulaşacak, tamamlanıp işletmeye açılmasıyla birlikte, 500 kişilik ek istihdam imkanı oluşacaktır. Ayrıca Mersin konteyner limanında etüd proje çalışmalarımız devam ediyor. Mersin, genişleyen ve gelişen karayolu ağıyla, büyüyen limanıyla, Bölgesel Çukurova Havalimanı ve yükselen nükleer güç santraliyle, ülkemizin en gözde ulaşım, enerji ve ticaret merkezlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu durum sadece Mersin’de değil, ülkemizin dört bir yanında cereyan ediyor” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR KÖŞESİNDE HİZMET VE ESER FIRTINASI ESTİRİYORUZ”

Bakanlık olarak Türkiye Yüzyılı Vizyonu’nu rehber edinerek, yarının ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılayacak adımları, Türkiye’nin 81 ilinde atmaya devam ettiklerini dile getiren Karaismailoğlu, Türkiye’nin dört bir köşesinde hizmet ve eser fırtınası estirdiklerini kaydetti. 5 bine yakın şantiyede 700 bine yakın çalışma arkadaşıyla yarının ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılayacak yatırımları bir bir inşa ettiklerine işaret eden Karaismailoğlu, “Güzel vatanımızın kalkınmasına, vatandaşlarımıza iş olacak, aş olacak, ekonomik canlılığa katkı verecek yollar, köprüler, limanlar, tüneller inşa ederek destek veriyoruz. Bakanlık olarak Türkiye’nin kalkınması ve refahı için çok güçlü bir kaldıraç görevi görüyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada milletimizden aldığımız güçle ülkemizin lider olması için çalışacak, gıpta ile bakılan projeler yapmayı sürdüreceğiz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA