Mersinli sporcular damga vurdu


22-27 Kasım 2022 Tarihleri arasında Antalya’da yapılan Avrupa’nın en büyük organizasyonu olan İFMA EMF CUP Avrupa Şampiyonası’nda Mersinli sporcular damga vurdu. Birbirinden güzel kıyasıya mücadele eden sporcular 33 ülkenin katılımıyla Mersinli sporcular ter dökerek kıyasıya mücadele etti. Türkiye Milli takım halinde Avrupa’nın Şampiyonu oldu zirvede yerini korudu. Bu büyük başarıya ortak olan Mersinli sporcular oldu.

 

Tarih : 2 Aralık 2022 Cuma 12:29

Hüseyin KIRKGÖZ

Uluslararası Amatör Muaythai Federasyonu (IFMA) ve Avrupa Muaythai Federasyonunun (EMF) faaliyet programlarında yer alan Uluslararası Antalya Muaythai Açık Kupası tamamlandı. Türkiye Muaythai Federasyonunun ev sahipliğinde Antalya Spor Salonu'nda büyük kadınlar ve erkekler, 23 yaş altı, ümitler, gençler ve çocuklar kategorilerinde düzenlenen ve 23 Kasım'da başlayan organizasyonun son gününde final mücadeleleri yapıldı. Türkiye Muaythai Milli Takımı, büyükler kategorisinde 60 puanla birinciliği elde etti. Fas takımı 39 puanla ikinci, İran takımı ise 21 puanla üçüncü oldu. Gençler ve çocuklar kategorilerinde ise 289 puanla Türkiye birincilik, 54 puanla Kazakistan ikincilik, 50 puan ile İran üçüncülük kupasını kazandı. Büyüklerde "en centilmen takım" ödülü Fransa'ya, gençlerde "en centilmen takım" ödülü Estonya'ya, büyüklerde "en teknik sporcu" ödülü Türkiye'den Erivan Barut ve Polonyalı Bartos Kotas'a, gençlerde "en teknik sporcu" ödülü Kazakistanlı Baktiyar Narmanou ve İrlandalı Cloe Black'a, "en iyi wai kru ödülü" ise Filistinli sporcu Hamza Sabra'ya verildi.

MERSİN’İN ALTIN ÇOCUĞU NAKAVTLA MAÇI KAZANDI

Birbirinden güzel kıyasıya mücadele eden sporcular 33 ülkenin katılımıyla Mersinli sporcular ter dökerek kıyasıya mücadele etti. Türkiye Milli takım halinde Avrupa'nın Şampiyonu oldu zirvede yerini korudu. Bu büyük başarıya ortak olan Mersinli sporcular oldu.  Yıldız erkek 56 kiloda Umut Güneş Zencir birbirinden zor rakipleri eleyerek finalde Bulgaristanlı tecrübeli rakibini nakavt seviyesine getirerek Avrupa birincisi oldu. 60 kiloda Minik bayanlarda Doğa Zencir birinci oldu. 38 kiloda yıldız erkeklerde yine zirvede kalmayı başaran Emre Renezoğlu Final maçını nakavtla kazanarak birinci olmayı başardı. 36 kilo minik erkeklerde sporcumuz Miraç Güçer ilk kez katıldığı şampiyonaya  Filistinli rakibine karşı kıyasıya mücadele etmesine rağmen kıl payı maçı kaybedip ikinci oldu. 67 kiloda minik erkeklerde Ahmet Abdullah ikinci olurken, 71 kiloda yıldız erkeklerde Ali Husseın Othman da ikinci oldu. 38 kiloda yıldız bayanlarda Avşin Fidan üçüncü 44 kilo yıldız erkeklerde Furkan Kılıç üçüncü olarak tamamladı.

“ÇOK ÇALIŞTIK, EMEĞİMİZİN HAKKINI ALDIK”

Milli Takımlar Teknik Direktörü ayrıca Türkiye Muay Thai federasyonu Gençler Milli Takımlar Teknik Koordinatörü Güven Zencir, “Maç öncesi hazırlık kampları ve kuvvet idmanları yapan sporcularımız büyük başarıya imza attı. Milli sporcu ve Avrupa şampiyonu olan hocamız Burcu Karakış, Ççocuklarla çok çalıştı ve inandı bu da bize başarıyı getirdi. Çok mutluyuz gururluyuz ülkemize Mersinimize hayırlı olsun. Kuvvet sponsorumuz desteğimiz Ares spor kulübü Yönetim kurulu başkanı Ali İhsan Uçuk hocamıza teşekkür ederiz bizlere bu başarıda yanımızda olduğu için en az bizim kadar katkı verdi. Sporcularımız henüz çok küçük yaşta olmasına rağmen büyük başarılara imza atmaya devam ediyorlar bizlerde elimizden gelen tüm imkanları sağlayarak destek veriyoruz. Bu işte arka planda yanımızda olan ve bizlere destek veren Velilerimiz Kerem Renezoğlu, Mehmet Sait Kılıç, Adem Güçer, Hussein Othman  çok teşekkür ederiz Bundan sonraki hedef Şubat  2023 Ankara’da gerçekleşecek olan Avrupa Şampiyonası’nda başarımızı sürdürmek ve üst çıtaya taşımak olacak  Sponsorumuz Zenciroğlu Otomotiv Deniz Zencir ve Logi Türk Uluslararası Taş Denizcilik SAN VE TİC LTD ŞTİ teşekkür ederiz bu destekler olduğu sürece sporcularımız daha iyi yerlere geleceklerdir” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA