AK Partili Yılmaz’ın iddialarına Gökçel’den sert cevap


TBMM Genel Kurulunda AKP’li ve CHP’li milletvekilleri arasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun belediyelerde terör örgütleri ile irtibatlı personeller olduğu iddiası yeniden güdneme geldi. AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz; “CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesinin İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklamayla terör örgütü destekçilerine açıldığı bir kez daha görülmüştür” dedi.

 

Tarih : 30 Kasım 2022 Çarşamba 10:54

Haber Merkezi

İddialarının ardından, “CHP'nin hem Mersin'imiz hem de ülkemiz için bir millî güvenlik sorunu olduğu gerçeğini bir kez daha tescil etmiştir” diyen AKP’li Yılmaz Merisn Büyükşehir Belediyesi’nde terör örgütü ile irtibatlı personeller olduğunu iddia etti.  AKP’li Yılmaz’ın iddialarına cevap veren CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, “Çalışanların belediyeye ya da herhangi bir kuruma işe alınmasıyla ilgili öncelikle bir arşiv araştırması yapılıyor, güvenlik soruşturması yapılıyor, adliyelerden adli sicil kaydı alınıyor; arşiv ve güvenlik soruşturması da valilikler kanalıyla, ilgili valilikler vasıtasıyla yapılıyor. Adliyeden, savcılıklardan adli sicil kaydı alıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve bütün büyükşehir belediyeleri bu şekilde çalıştıracaklarını raporu aldıktan sonra işe başlatıyor” dedi.

“CHP’Lİ BELEDİYELERE BASKI KURUYORLAR”

Büyükşehir Belediyelerine baskı yapmak için belediye personellerine  gözaltı yapıldığının altını çizen CHP’li Gökçel, “Size şu örneği vereyim: Otobüs işletmesinde şoför olarak çalıştırılmak üzere A.Ş. isimli bir bayan arkadaşımız işe girmek için müracaat ediyor. Belediyemiz 21 Eylülde arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması için Mersin Valiliğine yazı yazıyor. Bu soruşturma neticesinde o tarihten sonra A.Ş.'nin herhangi bir terör örgütüyle bağı, iltisakı, ilgisi olmadığı yönünde rapor geliyor. Dolayısıyla, Mersin Büyükşehir Belediyesi A.Ş.'yi işe alıyor, sonra bir terör soruşturması kapsamında A.Ş.'yi gözaltına alıyorlar. A.Ş.'nin mahkeme sonucunda A.Ş.'nin hiçbir suç örgütüyle ilişkisi, terör örgütüyle ilişkisi olmadığı anlaşılıyor ve A.Ş. beraat ediyor. Yani burada kumpasçı bir Bakanın ve Bakanlığın baskısı var, bütün CHP'li belediyeleri bu anlamda suçlamak için bunu yapıyorlar” diye tepki gösterdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA