Milliler Mersin’de 2’de 2 yaptı: 80-74


Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu’nda mücadele eden A Milli Kadın Basketbol Takımı, Slovenya’yı 80-74 mağlup etti ve 4’te 4 yaptı. A Milli Takım ’da McCowan 26, Tilbe 14, Alperi 16, Olcay Çakır 7, Bahar 6 sayıyla mücadeleyi noktaladı. Slovenya’da ise Friskovec 27 sayıyla oynadı. Potanın Perilileri Mersin’de oynadığı 2 maçtan da rakiplerini mağlup ederek Mersin’den mutlu ayrıldı. Maç sonunda Mersinlilere teşekkür eden A Kadın Milli Takım Başantrenörü Ekrem Memnun, “Mersinliler 2 maçta da büyük bir coşkuyla yanımızdaydı. Onlara yürekten teşekkür ediyorum. Umarız oyunumuzla onlara layık bir mücadele göstermişizdir” dedi.

 

Tarih : 28 Kasım 2022 Pazartesi 12:35

Necdet TAŞ

EuroBasket Elemeleri'nde A Milli Kadın Basketbol Takımımız, Slovenya ile karşı karşıya geldi. D Grubu'nda yer alan Türkiye, lider olarak çıktığı mücadelede koltuğunu korumayı başardı. Potanın Perileri, Slovenler'i 80-74 mağlup etti.  Mersin Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan ve TRT Spor Yıldız’dan naklen yayınlanan müsabakayı Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri ve TBF yöneticileri takip etti.

MAÇA HIZLI BAŞLADIK

Maça; Olcay Çakır Turgut, Pelin Bilgiç, Meltem Yıldızhan, Tilbe Şenyürek ve Teaira Zyaire McCowan beşiyle başlayan milliler ilk çeyrekte rakibine attığı farkı kullandı. İlerleyen bölümleri az farkla kaçırdı. Potanın Perileri üçüncü çeyreği 20-19 geride bitirdi. Son çeyrek ise kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Dördüncü periyodun sonlarına kadar yakın seyreden final bölümü, Slovenya'nın üst üste hataları sonucu Türkiye lehine döndü. Hücum şanslarını doğru kullanan Potanın Perileri, rakibinden uzaklaşmayı başardı. Son periyodu 18-17 önde tamamlayan Türkiye, Slovenya karşısında 80-74 kazandı. Potanın Perileri, Slovenya maçına iyi başladı. Türkiye, ilk çeyreği 26-18 kazanırken, ikinci çeyreği 19-17 kaybetse de soyunma odasına 43-37 önde girdi.

SONRAKİ 2 MAÇ DEPLASMANDA

A Milli Takım 'da McCowan 26, Tilbe 14, Alperi 16, Olcay Çakır 7, Bahar 6 sayıyla mücadeleyi noktaladı. Slovenya'da ise Friskovec 27 sayıyla oynadı. Milliler, D Grubu'ndaki 5. maçında 9 Şubat Perşembe günü Polonya ve 6. maçında da 12 Şubat Pazar günü Arnavutluk ile karşılaşacak. Ay Yıldızlılar, her iki müsabakayı da deplasmanda oynayacak. Slovenya ise gruptaki 2. mağlubiyetini yaşadı. Grupta Polonya ve Arnavutluk'u mağlup eden Slovenya, Türkiye ile karşılaştığı iki maçta da parkeden yenilgiyle ayrıldı.

SALON: Servet Tazegül

HAKEMLER: Gintaras Maciulis (Litvanya), Esperanza Mendoza Holgado (İspanya), Gatis Salins (Letonya)

TÜRKİYE: Pelin Bilgiç, Olcay Çakır 7, Meltem Yıldızhan 3, Teaira McCowan 26, Tilbe Şenyürek 14, Sevgi Uzun 5, Bahar Çağlar Ökten 6, Alperi Onar 16, Merve Aydın, Tuğçe Canıtez 2, Gökşen Fitik 1

SLOVENYA: Lisec 13, Oblak 7, Friskovec 27, Jelenc, Sivka 7, Cvijanovic, Kroselj 7, Senicar 2, Jakovina 11, Debeljak

1. PERİYOT: 26-18

2. PRİYOT: 43-37

3. PERİYOT: 62-57

5 FAULLE ÇIKAN: 36.00 Lisec (Slovenya)

 

“HAK ETTİĞİMİZ SAYGIYI GÖRMÜYORUZ”

A Kadın Milli Takım Başantrenörü Ekrem Memnun, Slovenya galibiyetinin ardından değerlendirmelerde bulundu. İyi bir rakibe karşı oynadıklarını ifade eden Memnun, “Çok organize bir takımla oynadık. Biz yeni bir takım sayılırız. Ben takımın başına yeni geldim. Yalnızca bir haftadır takımla birlikteyiz. Takıma yeni çağırdığımız oyuncular var. Yeni bir takım kuruyoruz. Ona rağmen oyun içinde kalmayı başardık. Zaman zaman hücum organizasyonlarımız yetersiz kaldı ama daha iyi olacağız. Avrupa Şampiyonası’nda çok daha iyi ve hazır bir takım olacağız. Hep birlikte Türk kadın basketbolunu layık olduğu yere taşıyacağız. Oyuncularıma göstermiş oldukları performans için teşekkür ediyorum. Sezon ortasındaki bu tür turnuvalar kolay değil. Kendi kulüplerinde hepsinin farklı sorumlulukları var. Kamp sürecinde ve oynadığımız 2 maçta da ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Şimdilik istediğimizi aldık. Eksiklerimizin analizini yapacağız. Bu en iyi oyunumuz değil ama daha iyi olacağız. Zamana ihtiyacımız var. Türk Kadın Basketbol Takımı ülkemizi defalarca gururlandırmış bir takım ama hak ettiği saygıyı son dönemde maalesef görmüyor. Bu takım 2 olimpiyat oynadı, Avrupa Kupalarında 2 tane madalyamız var. Bir bocalama dönemi yaşadık. Jenerasyon değiştiriyoruz yani hem halkımız hem de biz bu jenerasyondan çok şeyler bekliyoruz. Büyük kavgaya ve mücadeleye hazır hale geleceğiz” dedi. Mersin halkına gösterdikleri ilgiliden dolayı teşekkür eden Memnun, “Mersinliler 2 maçta da büyük bir coşkuyla yanımızdaydı. Onlara yürekten teşekkür ediyorum. Umarız oyunumuzla onlara layık bir mücadele göstermişizdir” ifadelerini kullandı.

TÜRKOĞLU’NDAN POTANIN PERİLERİNE TEBRİK

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, FIBA 2023 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda 4'te 4 yapan A Milli Kadın Basketbol Takımı'nı tebrik etti. Hidayet Türkoğlu, ay-yıldızlıların Mersin'de Slovenya'yı 80-74 yendiği maçın ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde oynadığımız 4 maçın dördünü de kazanarak çok büyük avantaj yakalıyoruz! Millilerimizi, Slovenya karşısındaki güzel oyunları ve galibiyetleri için kutluyorum. Bugün takımımızı yalnız bırakmayan Mersinli basketbolseverlere yürekten teşekkürler." ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA