TGF’den BİK’e teşekkür


Afyon’da düzenlenen Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda alınan kararların ardından açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, "Yıllarca mücadelesini verdiğimiz konularda bugün müjdeli haberler aldık, bu TGF’nin zaferidir. Basın İlan Kurumu Genel Kurul üyelerine ve yönetimine teşekkür ediyorum" dedi.

 

Tarih : 26 Kasım 2022 Cumartesi 13:10

Haber Merkezi

Basın İlan Kurumu’nun bugün yapılan Genel Kurul Toplantısı’nda, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu temsilcilerinin çabasıyla, yerel basına can suyu olacak kararlar alındı. Basın İlan Kurumu Genel Kurulu, bugün aldığı kararlarla Resmi İlan Fiyat Tarifesinde artış oranı teklifini belirlerken, daha önce sadece üç ilde uygulanan Kurum kredisi kullanma hakkından ülke genelindeki tüm süreli yayınların yararlanabilmesinin önünü açtı. Afyonkarahisar’da düzenlenen Basın İlan Kurumu (BİK) 31. Dönem 4. Genel Kurul Toplantısı’nda, Resmi İlan Fiyat Tarifesindeki sütun santim bedelinin, günlük fiili satış ortalaması elli bin altındaki gazeteler için yüzde 100 artışla 70 TL; elli bin ve üzerindeki gazeteler içinse yüzde 58,73 artışla 100 TL olması kararı alındı.  Genel Kurul’un Resmi İlan Tarifesine ilişkin teklifi, Cumhurbaşkanlığına sunulduktan sonra Resmi Gazete’de yayınlanarak kesinleşecek.

ANADOLU BASININA CAN SUYU

Genel Kurul, BİK’in kredi verebileceği şahıslar ve müesseseler ile verilecek kredinin usulünü düzenleyen BİK Yönetmeliği’nin 104, 105, 106 ve 108. maddelerinde de değişikliğe giderek Anadolu basınının uzun süredir beklediği maddi desteğin önünü açtı. Yapılan değişiklikle bugüne kadar İstanbul, Ankara ve İzmir’deki süreli yayınlar için geçerli olan kredi desteğinin, Kurumun finansal imkânları ölçüsünde ülke genelinde ve süreli yayınların tümüne verilebilmesi sağlandı. 68. Başkanlar Konseyi için Aksaray’da bulunan TGF üyeleriyle bir araya gelen Genel Başkan Yılmaz Karaca şunları söyledi; "68. Başkanlar konseyi toplantısı için Aksaray’dayız. Bu federasyonumuz için önemli bir toplantı. TGF’nin temellerinin atıldığı illerden biri olan Aksaray’da olmanın heyecanını yeniden yaşıyoruz. Bu arada, biraz önce Basın İlan Kurumu Genel kurulunun Afyon’da almış olduğu kararlar TGF’nin yıllarca mücadele ettiği konulardır. Bunları sıcağı sıcağına açıklamak istiyorum. Birincisi, basın ilan fiyatlarının artırılması. 35 lira olan st/cm fiyatı yüzde 100 artışla 70 liraya çıkarılmıştır. Bu artış Anadolu basınına nefes aldıracaktır.

ANADOLU BASININA KREDİ İMKANI

İkinci müjde ise Anadolu gazetelerinin de artık kredi imkanından yararlanacak olması. Daha önce İstanbul, Ankara, İzmir gazete sahiplerine kredi veriliyordu neden Anadolu gazetelerine kredi verilmiyordu? Bunun sıkıntıları vardı, yıllarca bunun mücadelesini verdik. Türkiye’de tüm basın ilan alan gazetelere kredi verilmesi kararı alındı. Ama yine de yetmez çünkü Türkiye’de sadece günlük değil haftalık ve aylık gazeteler de var bu yöndeki çalışmalarımızı da sürdüreceğiz.

BİK SEÇİMLERİNE DEMOKRASİ GELDİ

Tabi ki üçüncü ve en önemli kararlardan bir tanesi, Anadolu Gazete sahipleri temsilci seçimi. Bugüne kadar Basın İlan Kurumu’nda hileyle hurdayla yalanla yapılan seçimlere demokrasi getirildi. Artık bundan sonra bir gazeteyi bir gazete sahibi temsil edebilecek. Bundan önce nasıldı, sokakta toplanan bakkal, simitçi, gazozcu beni temsilen temsilci seçiyordu, Genel kurula teşekkür ediyorum bu da yıkılmıştır, Genel Kurul’a demokrasi gelmiştir. Bundan sonra yalanla hileyle gelenler de yok olacaktır."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA