Toros Üniversitesi akademik yılı açılışı gerçekleşti


Toros Üniversitesi’nin 2022-2023 Akademik Yılı açılışı, Bahçelievler Kampüsü Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle gerçekleşti. Törene Toros Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Rektör Prof. Dr. Ömer Arıöz, Dekanlar, Daire başkanları, Akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Tarih : 25 Kasım 2022 Cuma 10:26

Haber Merkezi

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları kısa bir müzik dinletisi sundu. Müzik dinletisinin ardından açılış konuşmasında ilk sözü alan Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toros Üniversitesi İklim Elçisi Eslem Yılmaz, “Genç İklim Elçileri ile ülkemizdeki tüm üniversitelerin yeşil ve iklim dostu olması sürecinin başlatılması, yeşil dönüşümün bilim yuvası olan üniversitelerden çevresine yayılması ve iklim değişikliği farkındalığının oluşturulması amaçlanmıştır.  Bizler, ülkemizin Genç İklim Elçileri olarak iklim değişikliğinde insanın sorumluluğunu kabul ediyoruz ve sorumluluğumuzun da farkındayız. Farkında olduklarımızla farkındalık oluşturmak istiyoruz. Toplumun her bir paydaşına ve karış karış her coğrafyasına ulaşmak, bu gidişata bir dur demek istiyoruz. Sizleri de iklim krizi ile mücadelemize davet ediyoruz. İklim Gönüllüsü olup birlikte harekete geçelim çağrısında bulunuyoruz. Konuşmamı Hz. Mevlana’nın güzel bir sözüyle bitirmek istiyorum: Kendini okyanusta bir damla sanma. Bir damlanın içinde kocaman bir okyanussun” şeklinde konuştu.

ARIÖZ: “ÖNCE MERSİN”

Açılış Töreninde söz alan Rektör Prof. Dr. Ömer Arıöz; “Bu bir akademik yıl açılışı, hep birlikte olabildiğimiz yegane günlerden biri, ancak bu günün ayrı bir önemi var, bugün 24 Kasım, öğretmenler günü, akademik yıl açılışımızı bugün öğretmenlerimizle birlikte gerçekleştirmek bizim için ayrı bir onur oldu. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyor, şükranlarımı sunuyorum.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ünde söylediği gibi "Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır. Toros Üniversitesi akademik yıl açılışının bir önemi daha var, bu yıl üniversitemizin vakıf senedinin verilişinin 40. yılı., yani Toros Üniversitesi için atılan ilk adımın 40. yılı ve 40 yıl önce Mersin’de henüz üniversite bulunmuyor. Kurucu ve onursal Mütevelli heyet başkanımız Ali Hocamıza bize bu günkü olanakları sağladığı için şahsım ve Toros Üniversitesi adına gönülden teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlar, değerli misafirler Göreve geldiğim günden beri, hep aynı şeyi söylüyorum. Önce Türkiye, sonra Mersin diyorum. Mersin’imizin proje şehri, patent şehri, yarışmacı takımlar şehri haline gelmesi için çaba sarf ediyoruz. Geçtiğimiz aylarda Toros Üniversitesinin hem YÖK hem de YÖKAK tarafından iki ayrı değerlendirmesi oldu. Bu değerlendirmelerden çok iyi bir performansla çıktık Allah’a şükür. Bu vesileyle başta sayın genel sekreterimiz ve birim amirlerimiz olmak üzere, tüm akademik ve idari kadromuza göstermiş oldukları üstün gayretten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“MEMLEKETİMİZE BORCUMUZ VAR”

Açılış konuşmalarının ardından Toros Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren için Öğretmenler Günü anısına hazırlanan belgesel seyredildi. Törende son olarak açılış dersini veren Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, “Her zaman söylediğim şudur; bizim memleketimize insanlığa milletimize karşı ödeşemeyeceğimiz kolay kolay ödeşemeyeceğimiz sorumluluklarımız var borçlarımız var bunu yerine getirebilmek için naçizane elimizden ne geliyorsa onu yapmak durumundayız. Bende naçizane bunu yapmaya çalıştım ve şöyle düşündüm. Bizim kuşağımız 68 kuşağı diye anılan garip bir kuşak varya bu kuşağın geçenlerde bir videoda 68 kuşağının deli tayları hiç biri çocuk bezi görmedi hiç biri sıcak banyolarda yatmadı hiç birinin özel odaları olmadı ama hepsi memleket için yanıp tutuştular ve önemli işler yaptılar” dedi. Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Ömer Arıöz günün anısına Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren’e Vakıflar Senedi tablosu takdim ederek, “Mersin Eğitim Vakfı’nın ana senedine yazdırmanızın üzerinden tam 40 yıl geçti. O dönem henüz şehrimizde bir devlet üniversitesi dahi bulunmazken böyle bir vizyonu ortaya koymanız ve bu hayali gerçek kılmanız takdire şayandır. Bu büyük idealinizin 40. Yıl dönümünde Toros Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı’nda verdiğiniz açılış dersi için sizlere teşekkür ediyoruz ”dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA