52 kilometrelik yolu devlet yapamıyor mu?


Mersin’de özellikle yaz aylarında yaşanan aşırı yoğunluk nedeniyle çile yolu olarak adlandırılan Çeşmeli-Kızkalesi-Taşucu arasındaki yolun yıllardır yapılmamasına isyan eden CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, “1994 yılından bugüne kadar “Çeşmeli-Kızkalesi-Taşucu Otoyolu yapılacak” deniyordu, Çeşmeli-Taşucu arasındaki yolun yapımına başlanmadı. 52 kilometrelik yolu yapacak gücünüz yok mu Allah aşkına? 52 kilometreyi devlet yapamıyor mu?” diye sordu.

 

Tarih : 23 Kasım 2022 Çarşamba 12:05

BU YOLU YAPACAK GÜCÜNÜZ YOK MU?

TBMM’de Plan Bütçe Komisyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerine Çeşmeli -  Taşucu Otoyolu ve Mersin Ana Konteyner Limanı projelerinin akıbetini soran CHP’li Gökçel, “1994 yılından bugüne kadar “Çeşmeli-Kızkalesi-Taşucu Otoyolu yapılacak” deniyordu, Çeşmeli-Taşucu arasındaki yolun yapımına başlanmadı. Şuan kullanılan yol çile yolu oldu. Bu yolda ölümlü ve maddi hasarlı kazalar oluyor. Trafik sıkışıyor. Vatandaşlar özellikle yaz aylarında saatlerce yolun açılmasını bekliyor. Mersin’in bir turizm kenti olduğu unutulmasın. 20 yıldır iktidardasınız. 2012 yılında dönemin Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu 1 yıl içinde ihale yapılacağını söylemişti ancak ihale yapılmadı. 2015 yılında bir ihale yaptınız olmadı. 2018 yılında bir ihale daha yaptınız yine olmadı. 2020 yılında ihale yaptınız olmadı, sonra bir sözleşme yaptınız 2021 yılında. Sözleşme imzaladığınız yüklenici firma sözleşmeyi feshetti. Türkiye’nin risk primi çok yükseldiği için kredi kullanamıyormuş. 52 kilometrelik yolu yapacak gücünüz yok mu Allah aşkına?  52 kilometreyi devlet yapamıyor mu? Bu projeye ne zaman başlanacak? Bu yol ne zaman açılacak? Her seçim döneminde bu yolu yapacağız diyorsunuz ancak seçim sonrası verdiğiniz sözleri tutmuyorsunuz. Bir kez daha soruyorum; bu yolun yapımına ne zaman başlanacak ve ne zaman bitecek?” diye sordu. NECDET TAŞ’IN HABERİ

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA